Kiefskampweg, vrijdag 25 april 2014
.
.
De Kiefskampweg had ik gegoogled, het bleek een zandweg te zijn zoals je kunt zien, dus ik parkeer langs de drukke Hengeloseweg in een parkeerhaven, zo'n 100 meter van de Kiefskampweg. Daardoor moest ik een eindje langs de grote weg lopen, want helemaal oversteken voor de ventweg had ik geen zin in.
.
.
.
Het was wederom een prachtige zomersedag in deze lenteperiode, alles groeit en bloeit en ziet er hartstikke groen uit. Nergens ter wereld is het volgens mij zo groen als bij ons. Vast ook niet in Hongarije. Ben ik ook eens een keer tevreden over Nederland:-)
.
.
Het was een leuke zandweg, met mooie groene doorkijkjes, waar ik mijn ogen dan weer niet van af kan houden.
.
.
Hier en daar staat ook nog wel een indrukwekkende beuk.
.
.
Het dalkruid is tegenwoordig ook niet zeldzaam meer.
.
.
Er volgt een pad naar links, het landgoed Kiefskamp in.
.
.
En daar bevindt zich een prachtige rode Beuk met een bankje ertegen over.
.
.
En daar doe ik een oefening met een braambladje. Ik had me voorgenomen om eens net als de Indianen de spirit van planten tot me te laten spreken. Ik leg het bladje tussen twee gevouwen handen, concentreer me, maar al wat ik krijg is een beklemming op de borst en even later in de buik. Ik begin me bijna schuldig te voelen dat ik het blaadje heb afgerukt... ik krijg niets door verder... ik ben dan ook zo helderziend als de pieten maar niet heus. Misschien moet ik de interessante documentaire onderaan deze pagina eens helemaal afluisteren, ik heb nog maar een paar minuten gekeken.
.
.
De achtertuin van kasteel Kiefskamp is goed afgesloten.
.
.
Als ik bij een boerderij kom die vast ook van monumentenzorg is (net als landgoed Kiefkamp), getuige het aantal auto's wat er stond, keer ik weer om.
.
.
en na deze fraaie staaltjes moet ik aan het eind nog een stukje langs de grotere weg, waar ik aangehouden wordt door de politie. Ik zou zweren dat ik er foto's van gemaakt had, maar die zijn pleitos. De politieman was jong, knap & aantrekkelijk zeg maar, en wilde alleen maar dat ik niet zo gevaarlijk dicht langs de weg liep..
:-)
.
Docu ingestuurd door mevr Appeltaart:
..
  
Make a Free Website with Yola.