Knopen-bomenlaantje 2, donderdag 10 november 2011

Zojuist zag ik een uitzending van de KRO over iemand die zich twee weken lang ondergedompeld had in het sjamanisme. Alle rituelen die ze lieten zien hadden wij ook al eens gedaan,  het waren trouwens "gewone" Indianenrituelen, niet specifiek sjamanistisch, maar wat we nog nooit gedaan hebben, was vier dagen lang een vision quest houden zonder eten, in de natuur.  Deze persoon in de uitzending deed dat onder begeleiding in een bos in Drenthe.  Dat er voedsel te vinden valt in de natuur wist ze kennelijk niet. Ze had ook een tentje, dus dat maakt het wel een stuk makkelijker. Ze leerde omgaan met de zon, om de uren in de gaten te houden. Ze leerde langzamer te wandelen-- slow motion dus!, Weg met al dat gekke gejog en knetterharde wandelen in de natuur zonder de natuur zelfs maar op te merken.

In deze wandeling combineren we de eerste en tweede route die ik rond kasteel Vorden liep in 1 route, we begonnen met de bijzondere bomenroute. Hieronder de Parkeereik die de eerste keer goed dienst gedaan had toen ik met computer en al naar Belgiƫ ging de volgende dag, dus ik heb hem eens even goed bedankt.

M1 had trouwens een andere parkeereik uitgezocht

we komen al snel bij deze imposant gewortelde beuken

je zou bijna zeggen dat M1 diep bedroefd door het gebladerte liep

maar dat was niet zo, ze vindt het lopen door de bladeren gewoon leuk, het ritselt zo lekker

Als eerste Sacred Tree komen we de oude Haagbeuk tegen waar ik de vorige keer dat ik hier was zo enorm van onder de indruk was. Ik vroeg M1 wat ze ervoer.  Dat kun je bijna aan haar gezicht aflezen, een heel hoge energie dus!

De volgende is de Groene Beuk die ook heel krachtig is:

 Tegen deze tijd lopen we al weer lekker te zweven, we steken de weg over en gaan het Pieterpad in

dan treft ons een raar geribbelde Beuk

waar ik dan ook een raar geribbelde energie ervoer...

hoofdstuk 3, posterfoto's

We waren inmiddels in het knopenlaantje aan de wandel trouwens, hier een knoestig exemplaar.

Eenmaal bij het riviertje  nemen we dit paadje waar ik nog niet eerder had gewandeld. Met moeders nam ik de vorige keer het pad aan de rechterkant al had zij ook al aangegeven hier in te willen.  Het werd een ontdekking, want dit is echt een heilig paadje, er hing een enorm hoge energie.

nog even terugblikken naar het bruggetje

en dan lopen we weer verder

er staat riet, tijd voor de rietbeleving. Onthoud dat riet buigzaam is als de wind maar toch blijft staan, want kijk

dit gebeurt er met je tussen het riet, het lijkt even alsof je achterovervalt

bosbewoonster M1 wist dit blommeke te determineren

en dit is een boeketje paddestoeltjes die kleine stammetjes nadoen, of zo.  Sinds de vondst op de Holterberg kijk ik heel anders naar paddestoelen en probeer te zien of ze het hout van de omgeving imiteren

ha een bankje!

voor de fanclub van M2

 we lopen weer terug over een bruggetje over de slotgracht

het slot zelf, meer een sprookjeskasteel

en tot slot, of bijna tot slot,  eenzaam en alleen , de dikste eik van Vorden in de verte in het weiland. M1 wou zo over het prikkeldraad er naar toe, maar ik kon haar gelukkig nog tegenhouden. Dat doe je toch niet als waardige 50 plussers...:-)

Onderweg had ik M1 nog verteld van hoe een zeer belezen en geleerde lezeres van deze rubriek, ook een waardige 50 plusser trouwens:-) me verteld had op mijn vraag hoe die Limburgse kerk waar dat heilige zand vandaan kwam, toch aan zijn zandvoorraad kwam, dat toch wel telkens aangevuld moest worden. Ze vertelde dat het gemengd werd met zand uit molshopen.  Dus nu nam ik nog een schepje molshopenzand mee, en eerlijk is eerlijk daar zat ook een enorme energie in, maar dat kan ook zijn omdat Mol een van mijn Krachtdieren is:-)  Edoch

afgelopen week zag ik een uitzending van de EO, geheten de Pelgrimscode, (te bekijken via uitzending gemist, klik op omroep EO rechts boven,  sorteer op datum, recent dus) en was zeer onder de indruk van de prachtige ongelooflijk imposante beelden.  (Voor de in Frankrijk wonenden onder ons: de link naar uitzending gemist vind je altijd rechts onder op de CHTA startpagina astrologie, want zo ga ik er zelf heen:-) En ik zag daar het woestijnzand. Dat was het zand, echt wel, dat wij meegenomen hadden uit Limburg, geheiligd woestijnzand uit het heilige land of zo, het heeft een heel andere structuur dan molshopenzand.  En vandaar dan ook deze video:

Make a Free Website with Yola.