Het Kochpad, woensdag 28 mei 2014
.
.
In het gehucht Gooreind woonde ooit een bankiersfamilie Koch genaamd, het heeft niets te maken met Walter Koch, de filosoof-astroloog uit Duitsland (voor zover ik weet), maar ze hebben wel voor de naam gezorgd van het wandelpad vandaag. Vandaag de dag is er niets meer over van het landgoed van Koch, het is geheel bebouwd met huizen, maar de gemeente heeft het 6 km wandelpad (geschikt voor het hele gezin) naar hen vernoemd. Wij deden niet eens de hele 6 km, per slot waren wij geen gezin.
Nadat we een huisje geheel begroeid met klimop waren gepasseerd, pauzeerden we bij een standbeeld van een lokale striptekenaar.
.
.
dan gaan we de weg van de populieren in.
.
.
Er wordt nog even wat geplukt, en dan gaan we de Amerikaanse Eiken -weg in. Ook deze Amerikaanse eiken vraag ik mee te doen met het grid, en het ging wat schoorvoetend bij hen, ze wisten eerst niet goed wat er mee bedoeld werd. En omdat ik eveneens een vraag dienaangaande heb gekregen: Het netwerk van verbonden Amerikaanse Eiken is een soort alternatieve wifi in wording. Een informatienetwerk dat mensen helpt als ze zin hebben, en in contact kan treden met andere Amerikaanse Eiken om de informatie over te dragen.
.
.
Op het kaartje bovenaan staat bij de hele 6 km: "rustplaats: 1", wel, dat was het bankje hierboven.
.
.
Na de "rustplaats" vervolgen we onze weg naar de Koers-en Leemdreef, Weet iemand wat dit voor leuk geel spul is?
.
.
De Koersdreef, aka de Rododendrondreef, ziet paars. (Rechterfoto). Maar wij gaan rechtsaf.
.
.
En ook deze leuke knol gaat de Leemdreef in.
.
.
Hier zijn we al weer op de terugweg. A: een natuuropname (gras) en B: dezelfde knol terug in het dorp.
.
.
en dan vinden we zowaar de glanzende auto terug, schoongewassen door de stortbuien de dag ervoor, en nu reeds weer onder het gele Sahara zand..
.
..
  
Make a Free Website with Yola.