Brechtse Hei (Sint Job in 't Goor),  donderdag 29 mei 2014
.
.
Esseen wilde dauwtrappen, maar An wilde (tot mijn grote vreugde) niet om 04.00 uur s ochtends opstaan om de zon te zien opkomen. Gelukkig wilde ze ook niet om 07.00 uur aan de wandel dus haalden we haar op om 09.30 uur. En gingen naar de Brechtse Hei.
.
.
Op de Poppelaerstraat kwamen we een interessant hutje op palen tegen, hetgeen mijn Watermannatuur wel weer heel aardig vond. Dan gaan we de Polderdreef in.
.
.
Kijk aan, daar blijkt zich een zeeden te bevinden, nog van voor de inpoldering natuurlijk:-)
.
.
Is dit spul op de  foto rechts, nou dolle kervel of echte kervel?
.
.
Even een natuuropname van een waterplasje. Er gaat een soortement bruggetje overheen en dan komen we in het bos.
.
.
Kijk maar. Het bos.
.
.
De wolfspoot mocht wel door de smoothie.
.
.
dit is allemaal springbalsemien, het moet er hier fantastisch uitzien als die in bloei staat in Augustus.  Ook nu was het al een oorverdovend groen om door heen te wandelen.
.
.
we komen langs een weiland, wat het verste punt van onze hemelvaartswalk zou worden, zoals je eventueel op het routekaartje kunt zien (je kunt er ook nog helemaal omheen en nog verder).
.
.
op zoek naar een bankje overwegen we dit stenen gebeuren, maar nee, het is niks.
.
.
op foto#22 nemen we het linkerpad en dat was een meesterlijke zet natuurlijk, want, zoals Esseen trouwens ook al kinesiologisch vastgesteld had, vonden we hier een bankje, en wat voor één!!!
.
.
Het werd opeens een dolle boel midden in dat bos. Het bankje wipte namelijk lekker, Esseen begon een liedje over de Zon te zingen (de youtube video wordt nog gemaakt), en An begon een zonnedans te doen.
.
.
Dan gaan we in flinke stap verder met de terugweg.
.
.
en worden ingehaald door een stel nog harder lopende joggers. We gaan dan de boomwortelbult op. Deze foto heb ik ook maar eens even op de boomwortelpagina gezet.
.
.
Die boomwortelbult bevindt zich vlak bij de parking, dus hier eindigt ons verhaal over Sint Job. Maar 's avonds maken Esseen en ik nog een sneeuwwandeling, want ik had besloten dat de tuin (paar potjes) wat meer bloemetjes moest hebben, vanwege de verkoop van het huis, dus eens even kijken wat de natuur ons te bieden had in de directe omgeving van de Moonlodge:
.
.
Eerst zien we een boot in het gras, en dan merken we dat het begint te sneeuwen.
.
Op de foto rechts kun je goed zien hoe de populierensneeuw aan de kant van de weg blijft liggen. Er is weliswaar geen populier te bekennen trouwens, maar soit.
.
.
De buit,
Het grotere blad rechts zijn Echinacea planten die ik van Hugo gekregen had.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.