koningkaarsfietstochtje, woensdag 18 juli 2012

Nadat ik 7 keer diep buikgeademhaald had in het miniminibosje pakte ik de  fiets die ik met mijn verhalen erover natuurlijk toch nooit verkoop ook al staat ie momenteel bij de aldi te koop voor 219,00 euro zag ik wel, in het zwart, nog niet eens in het hippe wit, en vertrok met een bepaald doel. Ik had namelijk ontwaard dat er weer koningskaarsen stonden op mijn koningskaarssplek in de buurt, ook al was er gemaaid. Er stonden er nog redelijk wat. Een aantal jaren geleden zag het er geel van de koningskaars (voor het maaien)

Als ik vanaf de Dwarsweg rechtsaf wil stop er een asociale koerier voor mijn neus die bij het huis er tegenover moet zijn. De mensen zijn duidelijk niet aardig vandaag:-)

ik ga rechtsaf en moet eerder uitkijken voor vrachtverkeer dan voor overstekend wild

het is de tegenovergestelde richting van de Vordenseweg  dan afgelopen zondag

na al dat zware getrap met wind tegen was ik wel toe aan een bankje, dus ik parkeer bij de Inspiratie-Amerikaanse-Eik. De fiets is nu voorzien van een schattig zadelhoesje tegen de regen, dat krijg je er ook nog bij (niet meer nieuw), als je de fiets wilt kopen ha ha

Op het bankje schrijf ik drie bladzijden vol, ik had namelijk pen en papier mee, en die drie bladzijden zijn maar twee alinea's van dit formaat en kun je hier bewonderen  (ik heb een Boog-ascendant en die schrijven groot aka nemen veel ruimte in:-)

we gaan de Vordensebinnenweg in

al waar ik al ras ingehaald wordt door een stel oudjes

de koningskaars!!

en pal er tegenover stikt het van de wilde rozen

Dit plaatje heeft de koningskaarspagina gehaald alwaar je kunt lezen dat de plant onder Saturnus in Leeuw valt en onder meer geschikt is bij hernia. Komt ietwat te laat voor een ex-hernia persoon met Saturnus in 5. Saturnus/Mercurius/Zon is een andere toewijzing.  Er staat nog veel meer interessants:

De koningskaars helpt mensen die te rigide denken, of te trots zijn om hulp te vragen, en te streng zijn voor zichzelf  Ze dragen normaliter veel verantwoordelijkheid op hun rug (Saturnus in Leeuw) en zijn uitermate gedisciplineerd . En daar kan het longsysteem van gaan vastzitten, adem is delen, is uitwisselen, als je alles alleen doet en meer flexibiliteit nodig hebt, kun je koningskaars bij long-en rugklachten gebruiken volgens het homeopathische principe “genees het gelijke met het gelijke”, want de koningskaars is een trotse fier rechtopstaande plant met stijve bladeren. Maar de citroengele eendagsbloempjes die komen en gaan, dat lijkt inderdaad op Zon/Mercurius.

Niet dat je Saturnus in Leeuw of in Tweelingen  in je horoscoop hoeft te hebben om baat te hebben bij Koningskaars, want er zijn meer mogelijkheden , zoals een Saturnus-Zon vierkant en of iets met Mercurius, of wat dan maar ook, maar als er long-of keelproblemen zijn………,  en trouwens, ook als je gewoon te veel stof hebt ingeademd kan thee,  gemaakt van koningskaars – en doe er dan wat weegbree bij- onmiddellijk verlichting brengen.

toch een flinke oogst niet?

hier staan er ook nog een paar van, een andere soort toorts

dan besluit ik nog even naar de helderziende Eik te gaan om hem wat te vragen. Aan de overkant heeft een boom door dat ik binnenkort een vuurtje wil gaan stoken en wat geofferd.

ik vraag Eik eens of hij nou ademhalingseik is of ook wel sjamaaneik wil worden. Hij geeft praktisch geen antwoord. Hm.

onder zijn hoede vind ik in het grasland ernaast nog flink wat toevoer voor mijn nieuwe hobby: groene smoothies.  Als ik weer wegrijd, bedenk ik opeens dat hij noch ademhalingseik is, noch sjamaaneik, want ik had hem al de titel Helderziende Eik gegeven. Terwijl die gedachte binnenvliegt, vliegt er heel wat energie tegen me aan op mijn rug, de boomgeest kwam me  nog even achterna om te vertellen dat dat het antwoord was, hij was gewoon helderziende eik .  En in de tussentijd vraag ik me af of ik niet beter een Eik-medicijnvrouw kan worden in mijn toekomstige nieuwe beroep ipv een Eik-sjamane.

er wordt wat afgefietst in dit toeristische gebied, het was een godswonder dat er niemand langs kwam toen ik de koningskaars leegplukte (die morgen wel weer opnieuw bloeit). Er zat duidelijk zegen van boven op:-)

dan ga ik opnieuw de weg vol gevaren op terug naar huis

alwaar ik de citroengouden bloemetjes zorgvuldig in een mandje doe om in het donker te drogen.

Een van mijn favoriete albums van Dire Straits: (Andere albums kun je hier vinden)

.

.

Make a Free Website with Yola.