Particuliere "Natuurparel" Kostverloren, zondag 1 juli 2012 - 30 min.

Nu ben ik zowel gisteren als vandaag vier keer, dus totaal acht keer, langs het plekje gereden waar ik wilde gaan wandelen vandaag en van al die acht keer was er gisteren maar 1 keer dat ik het zag. Vandaag dus helemaal niet; opeens zei moeders: je bent er al voorbij, dus stopte ik ter plekke en parkeerde aan de Zwarteweg.  Dit nadat ik al heel andere avonturen achter de rug had, zoals een levende muis in de vuilniszak in mijn auto, nu in de container.... 

De wandeling was twee keer zo ver als gisteren, maar omdat er halverwege een bankjespauze was, niets aan de hand. Dus 2 keer 12,5 minuten zeg maar en daarmee voldoet'íe wel aan de eisen van "conditiewandeling 2", en bovendien, het liep gewoon zo:-)

Het bordje Zwarteweg kwam behoorlijk zwart uit de camera

Kijk, dit is mijn nieuwe autobus, geparkeerd aan het begin van die Zwarteweg

Moeders vertelde dat dit een nertsfarm was maar dat het vandaag niet zo stonk als normaal, ik rook ook niks. 

Beestje J2 was ook mee, uiteraard.  

HOOFDSTUK 2:

Plantenbakkunst! (Onkruidjeepkunst mag ook) , En dan opeens

zien we de echte nertsenfarm, de vorige was gewoon een boerderij. We ruiken hem overigens eerder dan dat we hem zien. Jonge jonge wat meuren zeg. Mijn meditatieve wandeling veranderde abrupt in een snelheidswandeling.  Er gebeuren zwarte dingen aan de Zwarteweg, da's duidelijk. Met die muizen in een afvalcontainer, de Zwarteweg en dat meuren zou je denken dat de Maan nog steeds in Schorpioen stond maar nee, hij stond in het lange-afstandsreizen-teken Boogschutter.

We slaan dus snel het eerste het beste bospad in. Zo op zondagochtend waren er op de Zwarteweg toch al te veel mensen die de hond uitliepen maar in dit natuurgebiedje kwamen we niemand tegen. 

We kwamen dus in de "Particuliere Natuurparel" Erve Kostverloren terecht en i.t.t. andere mensen die ik ken, leest moeders de bordjes en en helaas voor beestje J2, hij moest aan de lijn. 

al snel komen we bij een leuke kikkerpoel zonder kikkers.  Ik heb overigens zowel in de Moonlodge als hier in de White Lodge kikkers in de tuin. Maar geen water. En vraag me eigenlijk altijd af hoe die beestjes dat dan doen.  De Whitelodge kikker woont elk jaar op hetzelfde plekje, verstopt onder een stapel tuinafval. Ik kwam hem vandaag daar nl ook weer tegen. Leuk toch!

Ze hadden hier overal het gras gmaaid en beestje J2 was er als een dolle mee aan het spelen.

we gaan het pad langs de wilgenboompjes in, en 

ik probeer er eens even eentje uit, maak contact met hem via de ruggengraat en voel me helemaal omhuld met warmte en aandacht, alsof ik hier heel erg welkom ben. GAAF!

al snel komen we bij het bankje onder de meidoorn waar de oudjes van dagen even neerploffen en de kwiekeren gewoon rustig rondwandelen tot ik klaar ben met het neergeplof en wat dies meer zij.

Uitzicht links en rechts op het watertje voor het bankje, zeer rustgevend:-)

Tjonge zeg, ook de buurtvereniging de Vrochterhoek heet ons welkom dd 19-8-2000, mogelijk moment van aanplant van deze rode beuk?

Moeders (vogelkenster) luistert hier naar een vogel en vraagt zich af of het een (..... mij onbekende wetenschappelijke vogelnaam..) is... ik had wel een sperwer gezien onderweg naar haar toe, vloog opeens voor de auto langs, ook bijzonder. 

Ik heb eigenlijk meer oog voor het plantenrijk, overigens, zijn er nog gegadigden voor een Bloemensaladepluk tochtje met astrologische lezing min of meer dan erna over de astrologische symboliek van het geplukte, en hoe dat te determineren, en vervolgens een zelfgemaakt saladetje eten in Lochem? Kosten 15,00 Euro. De bloemensaladeplukwandeling onder begeleiding van iemand anders die alles van overleven uit de natuur afweet. Of kom je liever zonder de astrologische toevoeging?  Dan is het maar 12,00 euro:-) STAY TUNED, als het doorgaat volgt er vanzelf meer info op een volgende wandeling.

Tot slot treffen we prachtige lijsterbesjes aan.  In het bos hadden we tussen nogal hoog gras gelopen en moeders was bang dat er weer flink wat teken zouden zijn. Vooral bij beestje J2 dan. Veelvuldige inspecties van mijn broekspijpen leverde echter geen enkel teken van teken op. Bovendien vertelde ik moeders dat Hugo te Schilde zegt dat teken ook functioneel zijn. Ze halen zooi weg uit het lichaam en komen alleen op hen die het nodig hebben, aldus hem. Op wandeling 530 vind je een vriendelijke manier om teken te verwijderen. En mocht je toch de ziekte van Lyme krijgen of reeds onder de liezen hebben, er is een nieuw boek uit met alternatieve geneesmethoden, (de kaardebol heeft er als kruid een gunstige werking op),  zie onderaan.

Make a Free Website with Yola.