Maandag  2 juli, de postbuswalk, 31 hele minuten

We gaan erop vooruit, ik had de hele dag de cv monteur over de vloer gehad, maar moest nog even naar de postbus, en dacht, ik doe conditietraining wandeling nummer 3, zonder pauze en dan mocht het iets van 17 of 20 minuten worden. Maar het werd, zonder pauze, zelfs 31 hele minuten want het was zulk goddelijk weer, het was gewoon heerlijk om buiten te zijn. Dus werd het het kleinere driehoekje rond mijn huis, ter vergelijking de oranje route, conditiewandeling numero uno:-) Wederom had ik voor de wandeling een muis weggebracht, een dooie deze keer, want die muizen houden toch een feest in mijn huis, niet normaal meer. Alle keukenkastjes waren spic en span toen ik wegging, maar de muizen bijten overal de etiketten af, zelfs van blikjes; houden huis in zells mijn keukenla, hebben daar een heel pakje sigaretten opgepeuzeld, enfin, ik heb even flink gepoetst vandaag en nu een muizenval met pindakaas gezet. Slachtoffer nummer 1 ligt nu in het bos. Dus. Niet al te sacred, tenzij we het als een dierenoffer beschouwen voor de roofvogels:-) maar het sacred gedeelte komt nog, in het heilige gedeelte van het bos.

ik was meteen al verrukt van de gouden gloed van de westerse avondzon, maar het fototoestel neemt vooral de zon op het asfalt waar.

Hier gaat het al beter met die gouden avondgloed, maar ik maak deze foto om De Eik van het Weer te fotograferen. Ik ging er tegen aan staan, bedankte hem voor het mooie weer, kreeg een mega energie langs de ruggengraat en bij gebrek aan andere eiken in de buurt vroeg ik hem of ik hem ook iets anders kon vragen dan over het weer. Daar had hij geen zin in, dat was duidelijk. Maar ik was koppig, en wou doorgaan, tot een vrouw in de verte me erg vreemd aankeek, zo op de hoek van een kruising tegen een boom aan, dus toen ben ik maar doorgelopen:-)

ik kieper mijn pakket in de postbus wat er maar nauwelijks in kon maar gelukkig hadden ze al mijn pakjes van vorige week er al wel geleegd, dus er was ruimte.

Dan wandel ik de Pluto Ploegdijk maar eens in

neem het eerste bospad naar links

bij een soortement kruising ga ik weer naar links

en pluk daar wat bosbesblad voor een kruidentheetje (dat ik nu aan het drinken ben), want bosbesblad is goed voor de bloedsuikerspiegel. Ik heb het nog aangevuld met 5 braamblaadjes van de plant rechts, ook goed voor de bloedsuikerspiegel en er munt uit de tuin door gedaan voor de smaak. De thee is echt heerlijk, ik kan het aanbevelen:-)

al snel kom ik bij het heilige deel van het bos. Voor de goede orde: telkens als ik met workshoppers hier doorheen loop, dan voelen of merken die daar niets van, dus mogelijk is het een geheim tussen mij en het bos. Deze heilige drie-eenheid geeft een geweldige energie, ik heb eigenlijk geen zin om weg te gaan, dromend met mijn rug tegen de middelste aan. De energie gaat door het hele lichaam en blijft licht hangen in het keelgebied. Ik geloof dat Grove Den precies aangeeft waar je blokkades liggen. Dat de Den voor de keel is, is natuurlijk alvaker aangetoond:-) Maar ik geloof wel dat ik wat betere doorstroming in het keelgebied kan gebruiken... 

we lopen langs de meditatieboomstam, ik besluit er een dezer dagen eens in alle vroegte s ochtends te gaan mediteren. Nu loop ik echter door.

Dan kom ik bij Meditatie-Eik. Hij geeft energie in mijn 5e chakra, komt vast van die Grove Den:-)  Ik vraag hem of ik hem wat anders kan vragen, waar hij meestal ook geen zin in heeft. Hij zegt dan altijd dat hij voor de meditaties is. Ik vertel hem zelfs mijn probleem en meteen zakt de energie naar beneden. Meditatie-Eik weigerde zich er mee te bemoeien. Dus we lopen maar eens door:-)

langs dit sprookjesachtige pad

Dit is de min of meer verborgen ingang om door het bos direct naar mijn huis te gaan. Officieel niet toegestaan.

we kunnen het ook eigenlijk geen pad noemen

het stikt hier van deze stinkzwammen, nu nog in maagdelijke staat en nog niet aan het stinken. Er werden vroeger duivelse of heks-achtige krachten aan toegekend. Een stinkzwam behoort tot het plantengeslacht Phallus:-)

dan loop ik achter de nieuwe kerstbomenaanplant naar mijn eigen stukje bos

en dit is dan mijn eigen stukje bos. M1 heeft overigens iets verder op het prikkeldraad "veranderd", zodat ik het met gemak los kan maken en weer dicht om op die manier het bos in te komen. Alleen had ik er dan op de heenweg al op die manier in moeten gaan.  Wellicht iets voor mijn vroege ochtendmeditatie een keer:-)

En tja, muis 2 ligt inmiddels ook in het bos en met dat ik het kastje openmaakte zag ik muis 3 wegvluchten.  Met de muis van gisteren is de lokale bevolking dus al met 3 geslonken, maar ik ben bang dat de cv monteur gelijk krijgt. Tja.   Volgens mij hoorde ik net muis 4 in de val lopen, maar tja, het is inmiddels donker buiten:-( 

.


.

Make a Free Website with Yola.