Kroonvensche Heide, de Tipmast, Bladel. za & zo 17 & 18 mei 2014
.
.
Het werkende leven van een astroloog, zelfs in weekenden, kent soms zo zijn hoogtepunten en dit weekend was er één van. Het bord hierboven stond echt recht tegenover het terras hierboven, en op dat terras zaten allemaal astrologen. Ik verbleef dit weekend in een omgeving waar zowel mijn Zon in Waterman (de astrologie) als mijn Maan in Stier (de wandelingen) innig tevreden waren, en mooi weer dat het was!!
.
.
Om 11.30 uur begon mijn "werk", na de opening door Rien, de voorzitter van Aquarius, zo heet de vereniging, en aangezien ik voor dit weekend mijn favoriete onderwerp gekozen had, liep het "werk" van een leien dakje.
.
.
Hierboven het pad wat echt recht tegenover het terras van het hotel lag en waar ik voor de eerste keer dit weekend direct na de lunch in ging.
.
.
Het stikte in dit hele gebied van de bosbesstruiken, en als je heel goed  tuurt, kun je zelfs wat nog groene besjes zien aan de plant rechts. Bosbesbladthee is goed voor diabetici, dus ik plukte er wat van, maar het was niet echt jong blad meer, wat later in de thee wel te merken was.
.
.
.
In het huis van de buren naast het hotel hielden ze pauwen. Wat een pokkeherrie maakten die dit weekend zeg, ze sprongen op het dak van het hotel, of hoog in de bomen ervoor, en hun afgrijselijke gekrijs kwam natuurlijk door de openstaande deuren naar binnen om mijn lezingen op te leuken...
.
.
's middags wat later ga ik de zandweg op, en hoor van anderen dat er verderop links een "Heksenboom" zou zijn, waar in de Middeleeuwen daadwerkelijk heksenverbrandingen plaats vonden,maar het zou ver weg zijn, ik had maar maximaal een uurtje toen, dus ging ik het wielerpad hierboven in.
.
.
even later dient zich op een kruising een leuk bankje aan waar ik even gebruik van gemaakt heb. Uiteraard.
.
.
De braam stond ook in de bloei en net als op de vorige wandeling plukte ik wat braambloesemknopjes, want de thee daarvan was me goed bevallen. Ik vind de meeste knopjesthee erg lekker.
.
.
Een klein rekensommetje leert dat ik op wandeling 2 nog geen kilometer heb gewandeld, wellicht net 1 kilometer:-)
.
.
Maar er waren er ook die nog niet eens die kilometer haalden dit weekend:-) Ik zet knoppekensthee.
.
.
Na het diner ging ik voor de derde keer aan de wandel, want ook 's avonds moest ik nog "werken", en ik moet zeggen, dat wandelen NA een maaltijd beviel me goed, ik zou het eigenlijk altijd moeten doen...
Foto 22 laat een onderdeel van het sportparcours zien waar ik, uiteraard, langs heen wandel, en je snapt eigenlijk niet waarom foto 23 niet foto 22, het meestergetal, werd:
.
.
Op foto 23 kwamen er dus allemaal zonne-orbs op mijn pad!
.
.
ik dwaal wat rond, (alles lijkt hier op elkaar), ga terug het bos in en ontdek weer een bankje.
.
.
ja ja, kleine kinderen 5 x en grote mensen 10 x, maar ik ging natuurlijk gewoon zitten.
De volgende ochtend wandel ik hier voor de laatste keer, maar ik heb er geen foto's meer van genomen, want alles was hier toch hetzelfde. 's middags hou ik nog een paar minirondleidingen en laat mensen zien welke kruiden er staan die je zo kunt plukken. Het was wel goddelijk om na de lunch even op het terras te zitten en de boslucht verder op te snuiven. Kortom, ik heb genoten dit weekend, en keerde innig tevreden terug naar Lochem. Morgenvroeg om 10.00 uur staat de volgende wandeling gepland:-)

We hadden ook een zangeres in de groep dit weekend (Stier ascendant), en het lied hieronder is voor haar, mocht ze toevallig deze pagina lezen...:-)
.
..
  
Make a Free Website with Yola.