De dikke eik, zondag 24 juli terwijl het regende dat het goot.

D, bekend van radio en teevee en met de premiere van haar eerste film op 8 december aanstaande,  was helemaal uit de provincie Zeeland gekomen en bivakkeert in de Achterhoek. Maar het werd de hoogste tijd haar de echte Achterhoek te laten zien want waar zij bivakkeert vindt ze het erg lijken op Zeeuws-Vlaanderen..... nou vraag ik je:-)

Het regende dat het goot, maar ah, soms kan regen ook betekenen dat door de hogere relatieve luchtvochtigheid er een betere geleiding van de Spiritworld is, en dat hebben we wel gemerkt op deze wandeling! D heeft een Neptunus-Jupiter conjunctie in haar horoscoop dus was helemaal gevoelig voor de energieen van het Dikke Eik pad, een magisch pad, inderdaad, en allebei ervoeren we de bomenenergie zonder het lef te hebben er tegen aan te gaan staan. De bomen waren namelijk kletsnat en ik had een wit vest aan, dus dat ging gewoon vandaag niet.  Lady D heeft wel een Weegschaal ascendant en ik weet niet of bovenstaande foto wel door de goedkeuringscommissie komt om die reden:-)

Hier zijn we al helemaal bij de ingang van het magische deel, alsof je een ander land binnengaat.

Links vooraan de Bewaakbeuk die ik net als altijd keurig om toestemming vroeg het pad te betreden. We waren meer dan welkom.  Zei hij in Beukentaal. (Dat spreek ik tegenwoordig:-)

D krijgt ijskoude handen van de Beuk, maar daar staat hij dan ook om bekend, het is een steenbokkenboom per slot van rekening. Weliswaar wel koud maar absoluut niet onplezierig koud. Het weer wel trouwens.   Dan lopen we langzaam door op het magische pad naar de Dikke Eik en eenmaal daar aangekomen doen we drie rondjes van Oost naar West; er komen twee andere paraplu's aan die de omgekeerde cirkel liepen, van West naar Oost, dus dat was mooi, heelheid samen.

D was zo onder de indruk van de helende energie van Eik, omdat haar neusverstopping helemaal verdween hier, (om even later in het donkere deel van het bos terug te komen, maar goed, dat ze nodig even naar hem toe moest:

Het kunnen orbs zijn, schuin links boven tegen de stam aan, maar ook regendruppels:-)

Overigens vertelde ik D uit de prov Z dat ik deze Eik gevraagd had, ooit, om iedereen die ik hier naar toe meenam te beschermen tijdens de komende 7 Uranus-Pluto vierkanten en D uit de prov Z vertelde  dat haar persoonlijke Derek Ogilvie dat haar ook al verteld had, dat ze beschermd zou zijn tijdens de komende Uranus-Pluto krachten.

Baard van de Mais hieronder

dat is heilzaam volgens Maurice Messegue maar ik heb het boek weer in moeten leveren bij Sophia en weet even zo gauw niet meer waarvoor het dient...   ik heb juist vanavond de vorig jaar verzamelde baard van de mais uit de bewaarbox gehaald, met gaatjes, en die was NOG vochtig notabene, alleen dat al is bijzonder.

We lopen door, D krijgt het benauwd in het donkere deel

Maar hier zijn we op een heuvel waar volgens een andere D, Deirdre uit D (Deventer:-) de natuurgeesten wonen die je altijd eerst toestemming moet vragen om de heuvel op te mogen. D uit D is maanden lang in de leer geweest bij de Canadese Indianen snap je.   Zoals je kunt zien staat D (uit de prov Z) hier boven op de heuvel hetgeen betekent dat we toestemming kregen.

Dan komen we bij de Rode Oerbeuk aan

kleddernat met hier en daar watervalletjes langs de stam

We gaan de Juffersdijk in naar:

De Douglas van Madonna! En daar konden we wel tegen aanstaan omdat de schors kurkachtig is.  Geheel zweverig geworden liepen we terug en eenmaal weer uit het magische deel merkten we hoe winderig en koud het eigenlijk was.  Helemaal aan het eind komen we dit schattige stel nog tegen.

Amy Winehouse,  had ze nou horoscoop A of B?

Horoscoop A 08.00 uur s morgens met duidelijke transits

Of horoscoop B met een duidelijke progressie: Maan p conjunct Pluto t bijna conjunct cusp 8 , waarbij ze 17 Tweelingen op de ascendant heeft met Mercurius in Maagd. Als ik de bovenstaande video bekijk, voel ik meer voor deze bovenstaande horoscoop met Pluto in 1, ze straalt namelijk iets Schorpioenachtigs uit. 

terug naar indexpagina - volgende wandeling

Make a Free Website with Yola.