De Ruurlose her en der wandeling (Duitslandse kant)  op dinsdag 26 juli zonder regen

Ik was heel vriendelijk uitgenodigd door I te R die de vrijdagse wandeling had gelezen om in haar tuin koningskaarsbloemetjes te komen plukken:

Maar I te R is meer een lucht- dan een aardetype en wist dus niet dat zij "slechts" zwarte toorts in de tuin had:-)

Terwijl I koffie voor ons zet drinkt poes A zo op zijn eigen manier

Gelukkig hebben wij geen last van smetvrees of zo:-) dus dronken wij eerst koffie met heerlijke gembercake erbij en las A te R die ook mee was en een aardetype is, de voorspellingen van astrologe J (dat ben ik dus) voor,  die in het blad Sante voor de maand augustus staan. Ik hoorde dat zo eens aan en dacht, dat heb ik nooit geschreven! Hier de tekst zoals ik hem geschreven heb om alle aardetypes weer een beetje gerust te stellen. Het is me sowieso een raadsel waarom ze mijn tekst zo verbasterd hebben deze keer, want het is bijna onleesbaar in het blad zelf, terwijl dit hieronder toch een heel goede tekst is, of niet soms?

AARDETEKENS
MAAGD (24/8-23/9), STEENBOK (23/12-20/1), STIER (21/4-20/5)
Deze maand zijn vooral de aardetekens die in het begin van de maand geboren zijn aan de beurt voor eenvoudigweg Geluk.  Je kansen op welk gebied dan ook keren ook nog eens ten goede na de 30e augustus als je het voor die tijd nog niet in de gaten hebt gehad. Want het stomme is, dat de meeste mensen geluk niet eens bewust ervaren, leed komt vaak veel sterker binnen. Voor niemand van jullie, ook de andere aardetekens niet, geboren na de 4e van de maand, is er deze maand leed te verwachten tenzij je eigen horoscoop anders aan zou geven. De sterren staan dus gewoon heel erg gunstig om nog steeds heerlijk van te genieten.  Tot de 21e van vakantie, of zelfs als je werkt, van het vakantiegevoel, en daarna heb je zelf ook wel weer zin om aan de slag te gaan.
Je hersenen functioneren trouwens pas weer logisch na het weekend van 27-28 augustus, want voor die tijd ligt de nadruk op je rechter hersenhelft en op het meer op je instinct afgaan. 

A te R heeft zo haar eigen wandelverslag en foto's gemaakt:

We parkeren de auto tegenover waar I. woont wat nog een hele kunst bleek te zijn als je J. heet, en we wandelen in rustig tempo naar het erf van I.

Aan de kant van de weg vinden we wel  al rijpe bramen welke worden geconsumeerd, en waarbij we I beroven van de jammaak dat ze toch niet doet.... (van V, haar partner en chefkok bij de workshop in Drenthe volgend jaar, zijn we niet helemaal zeker , maar voorlopig heeft hij wel wat anders te doen in zijn vrije tijd, dat weten we wel zeker:-)

We gaan maar eens op pad

dan komen we het leverkruid tegen en op de vraag waar dat goed voor was antwoordt J dat het onder Venus in Schorpioen valt maar verder wist ze het ook niet meer, vast goed voor het onderlijf of zo. Enfin, de leverkruidpagina met het echte antwoord vind je hier.  Het blijkt Jupiter in Schorpioen te zijn maar verder zat ik er niet ver naast.

hier liepen we dus

maar dan gaan we de hoek om langs het water naar links (dan weet je dat ook weer)

De wandeling is dus gewoon een rondje her en der en we passeren koeien. J. praat met ze, houdt hele verhalen en denkt dat de koeien het begrijpen. Ze loopt er nog even op af om duidelijk haar verhaal te doen.  Ze kan natuurlijk altijd nog koeienfluisteraar worden als het vak astroloog inzakt:-)

Kijk, hij begrijpt het helemaal.....

Maar er zijn mensen geboren met de Zon in Stier die weten dat een koe gras wil en geen geleuter

na de maaltijd

ach gossie

J durft hier nauwelijks overheen , heldin op sokken

dan plukken we wat daslook omdat J net gehoord had van ene I uit Diepenveen, dat dat lekkerder zou zijn dan bieslook door het eten. J heeft het inmiddels door een prutje gekookt, er niets van geproefd, maar ze leeft nog wel, dat is al heel wat natuurlijk. 

we zijn door een heel magisch stukje bos gekomen

komen dan opnieuw langs de ach gossie koei

die dus inmiddels overeind was gekomen , vervolgen onze her en der route

Hier lijkt het net alsof J. in fiks tempo de pas erin zet en I. eens even kijkt waar ze haar voeten zal zetten.. het was er modderig. 

we keren dus om en dankzij een vervelende auto die langs kwam, dat verhaal voert te ver,  maakten we toch nog het meest sacred stukje van de her en der wandeling mee, bij de eik op de hoek van het landgoed van I en V:

Die eik gaf een heel warme energie en zei tegen I dat ze meer moest aarden. Dat lukte ook dank zij hem!

Vlak naast een heel oude grassoort tegenover het huis van I te R, die volgens Hugo uit S uit het land Belgie alleen kan groeien daar waar de grond 100 jaar niet is bewerkt:

staat een prachtige bloeiende struik bijvoet

waar we nog even aan roken omdat het bedwelmend lekker ruikt,en dat dan ook onder Mercurius/Neptunus valt. Opvallend was dat de reeds eerder afgeknipte stukjes in mijn auto haast geen geur meer afgaven, maar aan de plant des te meer..  A te R wist te melden dat je het niet al te langdurig moest gebruiken en dat klopt, ik heb het even nagekeken op de bijvoetpagina.

Ze kunnen daar straks ook hazelnoten plukken, je zal maar zo wonen:-)

Na deze relatief korte wandeling gaan A en J terug naar het gehucht R zelf om enkele potten met meterslange bamboe, met man en macht, in de auto van J te krijgen, bedoeld voor haar optrekje in Belgie. Ze kreeg ze met gemak uit de auto, zie foto, maar overweegt nu toch ze in de tuin in Lochem te zetten want of ze ze weer in de auto krijgt op haar eentje, is maar zeer de vraag:-)

Ingestuurd door HH  (naar andere lijst, maar goed) met de vertaalde tekst eronder

"Blik terug, onbekende voorbijganger.
Je integere verschijning komt me bekend voor.
Misschien ben ik het zelf, maar dan jonger.
We herkennen onszelf niet altijd.
 
Alles laat sporen na op deze aarde,
en onze vervlogen jeugd is onsterfelijk.
Hoe jong waren we!
Hoe ernstig hebben we liefgehad
en geloofden we in onszelf!
Destijds waren we voldaan,
niet met een ironische glimlach,
maar met bloemen op onze weg.
 
We vergaven onze vrienden hun fouten.
Het enige dat we niet konden vergeven was verraad.
Alles vergaat.
We hebben de eerste inning van het spel al gespeeld.
En het is ons gelukt slechts één ding te begrijpen:
als je niet overgeleverd wilt zijn aan anderen, probeer dan jezelf niet te verliezen.
Alles vergaat... en onze vervlogen jeugd is onsterfelijk.
De zomerbliksem is blijven steken in de lucht,
het onweer is tot bedaren gekomen in onze harten.
We zullen geliefde gezichten niet vergeten.
We zullen de ogen van onze dierbaren niet vergeten.

Terug naar de indexpagina - volgende wandeling

 
.

Make a Free Website with Yola.