ROODE BEEK, Brunsummer Heide (Zuid-Limburg & Duitsland)

zondag 31 juli, 4 uur, 9 kilometer

Ga er maar eens even voor zitten want als je 4 uur wandelt zijn er mega veel foto's natuurlijk...  zondag vertrokken M1 (zonder M2) en ik naar het wormvormig aanhangsel van Nederland, eerst maar eens op weg naar A te B, waar we een nachtje mochten slapen alvorens aan het budgetdeel van onze Limburgse vakantie te beginnen:-). Nadat ik lekker in de auto bijgeslapen had, deed ik pas in Zuid Limburg de ogen open, en ontwaarde direct een prachtig landschap waar ik eens even een kijkje wilde nemen:

De bloeiende kruiden en bloemen waren hier in overvloed aanwezig, wow, waar was ik terecht gekomen?

Nou, heel eenvoudig: op het pelgrimspad naar Santiago de Compostella:-)

Kijk toch eens hoe mooi het hier is, ik was op slag verliefd op (Zuid-) Limburg aka het wormvormig aanhangsel van Nederland!

Langs de beek veel groot hoefblad, helaas flink aangevroten.

Na deze korte oriƫntatie van het Zuid-Limburgs Schoon spoedden we ons maar eens op weg naar onze gastvrouw A te B, bekend van haar eigen leuke wandelingen en tips op deze site:

binnenkort ook bekend als kunstenares:

Na een heerlijk klaargemaakte lunch gaan we op weg en parkeren we bij een p..lelijk gebouw, (maar smaken verschillen), het restaurant Boven Water, en het begin van onze middagwandeling.

Om avonturen te beleven in het grensoverschrijdende Roode Beek (Duits: Rodebach:-) gebied:, op de kaart stonden allerlei gymnastiekoefeningen voor degenen die hier voor hun conditie kwamen. Niets voor mij, ik kwam voor de kruiden:-)

Ik raak meteen in vervoering van de enorme hoeveelheid kattenstaart die hier stond en pluk er het nodige van.  (Het kruid is namelijk heel geschikt voor diabetici)

Hier bekijken we andere kruiden (maar welke weet ik niet meer hoor:-)

Dan komen we wilde beesten tegen!!

ja ja , hij ziet ons!

en nog eentje:

Tja, ook ik moest nog langs dit wilde beest hieronder zien te komen voor de overkant van het pad:

En het was een prachtig pad!

Waar ook veel wilde beesten los liepen:

A ziet altijd alles als ze wandelt, ze wijst me op een Heusche Echte Limburgse Champignon op dat pad!

Ach kijk nou t och, een baby-wildbeest:

En nog eentje, het is hier vruchtbare grond voor de voortplanting der Wilde Beesten, dat is duidelijk

En dat loopt hier maar zo allemaal rond terwijl wij er langs moeten

Weer zo'n ukkie:

Met mijn neus naar de grond vanwege de overvloed aan kruiden en bloemen hier:

oef, nog meer wilde beesten....

dat was rechts van ons, en dit was links van ons:

gewoon doorlopen en de beesten vooral niet aaien, had A gezegd, dus dat doen we dan maar dapper:-)

kijk maar:

Tja, toen moesten we door het water, dus de schoenen uit:

Hier moesten we namelijk overheen....

Hier sta ik al op een glibberige steen onder water:

Maar je kunt zeggen wat je wilt, het is hier echt prachtig, dus we moeten het avontuur er maar voor overhebben. A geeft hier trouwens elementenworkshops, je weet wel, aarde, water, lucht en vuur. Vooral water dan..

En ik overweeg al snel om in 2013 een 5 daagse in Limburg te houden, waarbij deze route de kruidenroute wordt! Eventueel aangevuld met een elementenworkshop door A...al heeft die geen zin meer in workshops te geven

Dit is A

Nu al op de steen in het midden:

En dan zijn we allemaal aan de overkant

Ach so, wir sind auf einmal auf Deutsches Grundgebiet gelandet: "Naturschutzgebiet"sagt es hier:

Auch in Deutschland ist es hier sehr schoen ",  midden op de foto zelfs een fazant (dat was te moeilijk om ueber te setzen:-)

De beek rechts was weer op Nederlands grondgebied trouwens,  er zwommen eendjes in

Wow, wat een moerasspirea, ik liet de anderen eens even ruiken want het ruikt echt hemels. Als echte Druiden-plant nam ik ook daar weer het nodige van mee (goed bij griep, longen, verkoudheid en bloedsuikerspiegelverlagend).  Ik kon mijn geluk niet op:-)

he he, eindelijk een bankje:-)

de oogst:

We gaan maar eens verder

En komen een bankje onder de kornoelje tegen:

weer terug in Nederland:

Dan gaan we rechtsaf het weiland op weg naar een Sacred Desination:

Kaasjeskruid!!

De Stepping Stones. A. had het nog nooit droog aangetroffen, en had verwacht dat we een tweede wateravontuur zouden meemaken, maar de goden waren met ons.

En terwijl de wilde beesten ons pad versperden even verderop in een weiland, en wij er omzichtig omheen klauteren, komen we op een grafheuvel terecht, onze Krachtplek van de dag:

De boomstronk staat precies in het midden en voelt als het opperhoofd. De wilde beesten kwamen gek genoeg niet op de heuvel, er was geen spoor van ze terwijl ze er overal omheen lagen. Wij genoten van de fenomenale energie van de boomstronk en deden nog een minipoging er te mediteren.

Het pad vervolgt in het Witte Wieven bos. Witte Wieven hebben ze dus niet alleen in Lochem maar ook in Zuid Limburg. Vroeger, zo verhaalde A., zagen de boeren het afketsende licht van de maan tegen de berkenbomen aan als witte wieven, klaarblijkelijk.

We komen een vennetje tegen

En lopen er omheen. Uiteraard:-)

Dan zitten we opeens in een prachtig varenbos (En M2 denkt optimistisch dat ze de route volgend jaar nog wel zou weten....)

Er stonden prachtige hoge dennen tussen de adelaarsvarens:

Hier was het pad nog begaanbaar

Zo'n schilderij zou je toch zo aan de muur willen hebben?

Alweer een wild beest:

Op het laatste stuk terug treffen we de vleermuizenheuvel aan: aan de achterkant heeft men een ingang gemaakt voor de vleermuizen die echt in deze heuvel wonen. 

Het waren wel Duitse Vleermuizen trouwens, Fliedermausen dus,: en vroeger kon je spiraalsgewijs omhoog wandelen, maar nu is het allemaal afgesloten vanwege vandalisme.

Dan besluiten we het allerlaatste stukje door het bos terug te gaan naar het restaurant en aangezien ik net geleerd had van A dat het geprikt worden door brandnetels goed is voor je nieren, ging ik er achteraan, wel met neus dicht (want met ingehouden adem word je namelijk niet geprikt:-)

In de vijver bij het Boven Water restaurant bloeiden lotussen:

We eindigen dus bij dat p...lelijke gebouw en drinken er nog even koffie alvorens te vertrekken. 

Daarna rijden we linea recta naar de markt van Brunssum, dit is het gemeentehuis, alwaar we bij de Griek gereserveerd hadden en onze hongerige magen tegoed deden.

Een andere A te B, en emailcursiste, woont schuin t.o. A te B, notabene, en kwam ons s avonds opzoeken met haar tachion kristallen stenen (a 1200 euro per stuk), waarmee wij een energetische nulpuntsmassage kregen. We haalden A te B nummer 2 over om de volgende dag met ons mee te wandelen.  En het boek hieronder lag uitnodigend voor M1 klaar (zoals je in de forum onderwerpen hieronder kunt zien was dit boek al aangehaald op de roepende cederwandeling maar M1 had er nog nooit van gehoord:-)

Ik sla de muziek maar even over op deze pagina, omdat hij al veel te lang is, gauw naar de volgende wandeling (maar ik heb daarvoor eerst de foto's nog nodig van M1 :-) 

Terug naar de indexpagina - volgende wandeling


.

Make a Free Website with Yola.