VIJLENER BOSSEN & HET KERKJE VAN HOLSET,                maandag 1 augustus 2011

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, waarbij A1 nog de kaart legde om te kijken of A2 wel of niet mee zou gaan, (de kaart zei Ja, en A2 ging ook mee), vertrokken we om 10.00 uur naar de Vijlener bossen., kijk maar:-)

Ik persoonlijk vond het enig Andrea (hierna A2 om in de stijl te blijven van deze blog) ook weer eens te zien, die lichtelijk achter loopt met de emailcursus, maar ja, geboren met de Uranus/Pluto conjunctie op de ascendant doe je waarschijnlijk alles in spurts in het leven

dit schijnt vooral in de winter een bijzondere tent te zijn, Oostenrijk in Nederland:

zeggen ze zelf ook:

Achter in hun bos lopen de hangbuikzwijnen vrij rond

A2 verzuipt zowat in mijn vest:

En dan blijkt al snel, dat het bij deze wandeling niet om de kruiden gaat, maar om de bomen

Ook A2 moest er aan geloven op mijn "commando":-)

we lopen door, het mooie pad in, we volgen de rode route, die eerst blauw is trouwens maar vanzelf overgaat in rood. Dat heet efficientie natuurlijk als het begin van beide routes hetzelfde is.

Als je achterop loopt, fotografeer je natuurlijk iedereen op de rug, loop je voorop, zoals M1, dan gaat het andersom:-)

Ik ben hier zeker weer op zoek naar iets eetbaars of zo

Op dit punt had A2 het wel gezien met de bomen, maar dat zou nog veranderen later, toen uitgerekend zij het was die de meest bijzondere boom van de hele route ontdekte, verscholen in een zijpad.

We lopen maar eens door

Terwijl ik dit nog interessant vind:

Dan komen we aan het eind van dit stuk pad, voor we de weg oversteken, bij deze bijzondere beukenfamilie aan:

M was er dus al, en ik ben in verwondering terwijl A1 hem aanwees:

Oh, ik vergiste me hierboven , hier tref je A2 namelijk zowaar ook nog bij de beuken aan:-)  Leuke foto geworden A!

A1 had ons geleerd dat als een tak zo'n buiging maakt, hij dat doet omdat hij op een energieveld hangt. 

M1 ervoer de krachtige energie van de beuk zelf (zij heeft als Steenbok echt iets met deze Bokkenbeuken

Als we de weg zijn overgestoken, het rode pad naar links een eindje vervolgen, zien we aan de overkant bij een parkeerplek dit schuilhutje staan, en ik vermoed dat we daar wel een lezingenworkshopje kunnen houden, per slot ben ik op werkvakantie, aan het uitvogelen of we hier in Zuid Limburg in 2013 een workshop kunnen houden. (2012 wordt Drente, waar M1 en ik vorig jaar de boel verkenden, ook op een budgettrip.  Heilige stenencirkels in Duitsland staan trouwens ook nog op ons programma voor eerst een budgetverkenningstripje, willen jullie mee, A1 en A2?:-)

De precieze lokatie van dat schuilhutje (aan de overkant)  - er mag hier niet getet worden, het is stiltegebied:-)

Die Limburgenaren zijn wel sportief zeg, zagen we gisteren al gymnastiekoefeningen op een bord, hier kon je uitmeten hoe het met je conditie gesteld was door 12 minuten hard te lopen en dan te kijken bij welk bordje je was geeindigd. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat het met mijn conditie zeer bejaard gesteld was:-)

Dan treffen we een vrolijke hond

En een even zo vrolijke Leeuwvrouw aan:

Je komt hier dus de gekste mensen tegen, keileuk vind ik dat, dit is de horoscoop van de ex-Amsterdamse - marathonloopster,  want ik heb een tijdje met haar gekletst, en Lilith, voor ge├»nteresseerden, staat op 26 graden Leeuw conjunct Mercurius vierkant Neptunus.  Je komt hier ook de gekste objecten tegen in het Vrome Limburg, zo maar midden in het bos:

Het bleek een monument te zijn voor Russische krijgsgevangenen uit de Eerste Wereldoorlog:

Ik had net een heel leuk Mariaplaatje gekregen van de marathonloopster en offer dat ter nagedachtenis aan die Russische figuren:

We lopen maar eens door, de zon begint door de bomen te komen!

Wat een uitzicht in de verte!

Weer een prachtig varenbos:

he he, een bankje:-)

Je komt hier ook de gekste wilde beesten tegen in dit bos, die op ons verzoek aangelijnd werden, bang als we waren voor wilde beesten:

Waarom heet eekhoorntjesbrood eigenlijk geen reeen-brood als het de reeeen zijn die er aan eten?

Een aangelijnde bijna kale poedel ontmoet het wilde beest wat wij zelf meegenomen hadden, of A2 dan:

En dan, opeens ontwaart A2 een sprookjesachtig gebeuren,"Andrea's Boom"

Hier lijkt het net alsof ze aan de hand van een gorilla loopt...

We moesten dit bijzondere plekje en deze boom midden op het pad duidelijk eens even aan een nader onderzoek onderwerpen. A1 stelde vast dat de boom gevochten had voor zijn leven, en er dus veel vechtlust in hem (of haar) zat,  hij was niet voor niets midden op het pad blijven staan  met links varens en

rechts een hulsbos

Dan lopen we terug naar de berghut voor koffie en treffen er nu een zwart hangbuikzwijn aan.

En vlak bij de parkeerplaats zie ik nog een koningskaars, je weet wel, zeldzaam tegenwoordig, en pluk de bovenste bloemetjes. A 2 had vastgesteld dat er allemaal beestjes liepen bij de onderste bloemetjes (niet bij de bovenste).

We gaan naar Holset en je ziet, we komen er om 19 over 1  s middag aan:-)

In dat kerkje bevinden zich twee bijzonderheden , namelijk het oudste doopvont van Nederland, waar ik geen belangstelling voor had, en

Genezend water, gratis en voor niets

Behalve als je er een leeg flesje bijkoopt voor 1 euro

Een erg leuk flesje, ik heb  het gefotografeerd op mijn eerste Lochemse "maak-een-boscirkel-wandeling"die nog volgt, want er staat een leuke heilige op afgebeeld, altijd goed voor Sacred Walks. Maar niet alleen dat, het flesje is van doorschijnend plastic en ik heb me laten vertellen dat die blauwe flesjes die we altijd gebruiken, kankerverwekkende stoffen afgeven , dus ik was erg in mijn sas met een wit plastic flesje, nog wel met een heilige erop. En liet M1 voor de kosten opdraaien want ik had geen portemonnee bij me.  In the meantime, heeft M1 de helderziende nulpuntsenergietovenaar achter haar huis gevraagd naar het water in het flesje en hij kreeg er een echte nulpuntsenergie van door, het was namelijk erg stil water. Water voor de verstilling dus. Gek genoeg, proeft het ook zo. Als heel stil water.  Na de lunch in het restaurant er tegenover,

waar ze deze berkenbast kunst nog hadden hangen:

Gaan we naar Mechelen voor een inspectie voor een workshop locatie. Dat mislukte, maar ik fotografeerde nog wel deze boerderij met websitevermelding:

http://www.i-gen-hil.nl  en constateer op die website dat als we met 6 mensen zijn inclusief mijzelf, die allen genegen zijn om een kamer te delen, we een workshop kunnen houden van een weekend of zo in dit prachtige gebied. Er zijn dus 3 slaapkamers met 2 bedden, 1 is een stapelbed, zelfvoorzienend en heel betaalbaar.

Weet er iemand welke boom er reuze hartvormige bladeren heeft?

We brengen A1 en A2 terug naar B en dan vertrekken M1 en ik naar Valkenburg voor het budgetgedeelte van onze Limburgse Holiday! Met nogmaals hartelijk dank aan A1 voor haar gastvrijheid en rondleidingen! Ik wens jullie allemaal een super sjoene daag!
Make a Free Website with Yola.