Valkenburg, maandag 1 augustus 2011, de berg op

M1 en ik vertrokken dus naar Valkenburg, alwaar wij een budgetholiday(tje) gepland hadden. Dat wil zeggen, in feite hadden we een kasteelhotel in Kerkrade of zo willen boeken met onze voucher voor 15,00 euro voor 1 nachtje slapen voor 2 personen, maar voor zo'n prijs (7,50 euro pp dus) kun je natuurlijk verwachten dat dat vol zit als je kunt boeken, dus had ik het dichtstbijzijnde Fletcher ding geboekt, in Valkenburg.  In februari was ik namelijk budgetcoach voor M1 die even dreigde dat erg nodig te hebben, omdat ze een transit achter de rug had van Pluto op Lilith in haar 10e huis. Een transit die ik natuurlijk nooit gezien had en de gebeurtenissen in het leven van M1 ---en haar husband met dezelfde transit in het 4e huis (drie dagen eerder geboren)--- ophing aan een transit Saturnus t conj Pluto die vertraagd uit had gewerkt. Husband heeft trouwens zelfs niets van de Lilith transit meegekregen behalve dat zijn vrouw over de rooie was dan:-)  A1 uit B had ons zojuist ingewijd in deze transit en transits van Lilith in het algemeen, door haar de Zwarte Maan genoemd, maar in Pathfinder heet dat energieverliezende punt van de maanbaan Lilith. De slechte vrouw:-)

Inmiddels is het tij al lang gekeerd, dus hoef ik geen budgetcoach meer te zijn (ik had haar bijvoorbeeld geintroduceerd bij de Aldi, de Action en de Lidl en zo, allemaal van die zaken die ze in het sjieke dorp waar ze woont niet hebben,  en had haar ook verteld van de wonderspons van de Action, om maar eens even uit te wijden, nu Mercurius retro loopt. Inmiddels blijkt dat  de Action een spons verkoopt waar wonderspons op staat , MAAR DIE BEDOEL IK NIET:-) Want dat is geen wonderspons. Nee je moet de verpakking met 5 grijze sponsjes hebben... maar terug naar Valkenburg dus. Op de vraag hoe ik aan die goedkope hotelovernachtingen en dergelijke kom, per slot moet je als astrologische budgetcoach wel van wanten weten om te kunnen coachen natuurlijk, kan ik meedelen dat dat soort dingen wel eens aangeboden worden als je lid wordt van Moneymiljonair, waar je ook nog eens 2,5-3 ct of zo voor elke mail krijgt waar je op klikt. Ze sturen er 3 per dag of zo:

Voor Belgen:

Voor Nederlanders:

Nadat het hotel 1 ster van ons gekregen had na het inchecken, vertrokken we eerst maar eens naar het centrum om voorbereidende werkzaamheden te verrichten voor ons ontbijt de volgende dag, want we hadden expres geen ontbijt erbij geboekt in het hotel, vanwege de budgettaire toestanden destijds, maar inmiddels te horen gekregen van A2 uit B dat de Hema notabene een ontbijt serveert a 1,00 euro per stuk. Landlopers als wij ons voelden hadden we de Hema snel in het vizier. Maar toen zijn we eerst eens even lekker gaan dineren in Valkenburg zelf, hier landloper M1 op de foto:

De foto hieronder vergt enige uitleg. Het werd genomen toen M1 van die enorme zuurtjes innam, die men krijgt als men heeft afgerekend bij het restaurant:

Dan zien we dit vreemde bord, even gegoogled inmiddels en bokkenrijders blijken een soort bandieten geweest te zijn:

We gaan maar eens wandelen, een route die ik die ochtend nog in een boekje van A1 te B met wandelroutes had opgezocht:-)  We parkeren bij kasteel Schaloen, ingericht als hotel , en... te koop... dat weet ik omdat ik inmiddels gekeken heb op het internet wat er zoal te koop is in Zuid Limburg omdat ik er heen wil verhuizen (niet vanuit Lochem, maar vanuit Belgie). Dat betekent dus dat er nu ook een iets minder ridderlijk gebeuren te koop is, te weten de Moonlodge:-)

We lopen hier naar rechts en komen na een indrukwekkende laan over een bruggetje met flink stromend water, en aangezien Valkenburg "Valkenburg aan de Geul" heet , is dit dus de Geul:-)

Van A te R heb ik geleerd dat als je stromend water tegenkomt, je dag dan ook stromend gaat. (Dat was ook zo trouwens).

Hier kun je al zien dat er aan het eind van het bruggetje weer iets staat dat de naam Sacred Walks eer aan doet, of zou moeten doen.

Omdat elk beeld een boom achter zich had staan ging ik eerst maar eens naar de boom achter Johannes om daar gauw weer vandoor te gaan, volgens mij kun je zelfs op de foto het gebruikte toiletpapier op de grond nog zien. Sommige wandelaars zijn niet zo sacred bezig in deze wereld van dualiteit. 

MAXIMILIANUS HENRICUS HOEN DE CARTIT 

Een voorouder, die kasteel Schaloen bewoonde in 1739 en de beelden liet plaatsen in dat jaar om de boze geest Ruprecht te weren. (Dat lees ik nu pas op een foto die verder praktisch onleesbaar is en hier dus niet afgebeeld wordt, ik dacht altijd dat die voorouders op kasteel Hoensbroek woonden, maar goed, dus nu zal ik deze pagina maar eens naar mijn broertje Henricus H sturen:-) Die me overigens om maar eens weer uit te wijden nu Merc retro staat, een gratis boekhoudprogramma aanbeval, te weten speedbalance (downloadt in een mum van tijd). Momenteel nog niet interessant voor mij broertje, want ik wil online boekhouden zodat ik in beide landen de administratie kan doen, ik ga dus verder met google docs:-)

M1 besluit het Schaelsbergerbos in te gaan, en zeult me mee omhoog, de berg op, met als doel de Kluis...  Het staat er vol met giftige gevlekte aronskelk:

En  een Plutonische ontworteling:

Dit is echt een heel steil weggetje:-)

En hier neem ik een foto van dezelfde boog maar dan van de andere kant:-)

Deze dus en god zij dank: een bankje!!

Er stond heerlijk ruikende valeriaan tegenover het bankje. In de diepte lag een spoorlijn, die fotograferen we nog op de terugweg, maar het is wel vaker zo dat er langs spoorlijnen de prachtigste kruiden staan. 

We lopen maar eens door, onder de gouden gloed van de avondzon

En dan komen we bij een prachtig kerkje, De Kluis (annex kluizenaarswoning geloof ik) bovenop de berg, en niet alleen dat

Er was ook een merkwaardige cirkel van witte stenen, die vanavond verlicht waren door kleine kaarsjes, vanwege het feit dat er een groepje mensen met sjamanentrommel bezig was met een ritueel of zo

Ze waren ook met de bomen in de weer:

Toen we die witte dingen eens inspecteerden ontdekten we in elk wit ding een echt vreselijk schilderij, de Lijdensweg van Christus werd er afgebeeld. Volgens mij deed dat groepje goed werk door hier de energie eens te veranderen, de schilderijen waren trouwens anno 1999, het lijkt me een goed idee als iemand die er eens verwijdert...

We aanschouwden dit alles zo eens vanaf de Daolkesberg dus:-)

Met weer een fenomenaal buitenlands aandoend uitzicht:

We lopen maar eens  terug: kunst:

Daarna lopen we opnieuw naar het bankje bij de valeriaan om er een meditatie te houden, hoog boven de spoorweg. De vogels maakten een k..herrie

We sloten deze gedenkwaardige dag af op het terras van ons Fletcher hotel met een kop koffie en gebruikten de kopjes later toen de rest van de tent toch dicht zat om er budgetwijn in te kieperen uit zo'n kartonnen doos. Opgewekt en wel stonden we de volgende dag op (M1 had geloof ik geen oog dicht gedaan) om eerst maar eens een budgetontbijt te nuttigen, en dat avontuur volgt bij de wandeling hierna:-)

De video hieronder heeft niets met Limburg te maken maar stond op een website over De Twaalfde Planeet, ingestuurd door A te R

Make a Free Website with Yola.