Landgoed de Voorst, Eefde, vrijdag 20 juli, ca. 45 bankjesloze minuten

ik wilde aan de andere (linker-) kant naar landgoed de voorst, maar Sophia wist een ander weggetje (waardoor ik er achter kwam dat er hier nog veel wandelwegen te ontginnen pardon ontdekken vallen, want dit was weer eens, hoera, een nieuwe route voor mij, vol bijzondere bomen.

hier links stond ik geparkeerd (het beginpunt moet altijd even op de foto:-)

al snel kwamen we de tegenwoordig bij mij interessante hazelaar tegen, deze keer geheel luisvrij!

waar de hazelaar onder valt weet ik nog niet maar de Plataan valt onder Uranus en zorgt voor energiedoorstroming in het lichaam. En soms ook voor verkoelende wind als het verzengend heet is en je het hem lief vraagt want Uranus beheerst per slot de wind. Maar dat hadden we vandaag niet nodig, het was schitterend wandelweer.

dan komen we een stel zeer forse eiken tegen met eveneens forse energie. Ik ging er ook eens tegen aan staan en voordat ik hem over medicijn-eik kon vragen gaf hij me te kennen dat ik mijn 7 buikademhalingsoefeningen vandaag nog niet gedaan had. Getver, alweer een ademhalingseik:-) Ik deed ze braaf. Deze eik staat te ver weg om "mijn" medicijn-eik te worden maar ik vroeg hem zo eens de andere eiken in te seinen dat ik er naar op zoek was. Dat weten alle eiken al lang, mijn kind...  kreeg ik door:-)

dit is meer hoofdstuk 2 (Kunst)-gehalte

dan passeren we de  Eefdese Beek op deze prachtige wederom chemtrailvrije dag

het heet hier de Binnenweg. Dus. 

het bordje landgoed de Voorst staat pal tegen hoge varens aan, die ook weer een flinke energie gaven als je er even tegen aan gaat staan met je rug. Een heel plezierige energie.

hier blik ik terug met de camera staand tegen de varens

en hier zijn we weer doorgelopen

 het landgoed is van stichting Het Geldersch Landschap

Dan geeft Sophia een lezing. Het ging vast over het boek van Thomas Moore wat ze momenteel leest over iets van bezieling in het dagelijks leven waarin een prachtig hoofdstuk staat over hoe bomen ons leven kunnen betoveren, als we vanuit de ziel leven en bomen niet alleen zien als een stuk hout om huizen mee te bouwen. De bomen hier in de omgeving toverden een serene rust, een weldaad voor de ziel indeed.

we naderen de slotgracht van het landgoed, de eiken maken plaats voor beuken. Beuken werden vroeger rond landhuizen geplaatst vanwege hun schaduw, want de bleke jonkvrouwen mochten vooral niet bruin worden. Dat was not done. Eiken zijn Jupiter-bomen, beuken Saturnus-bomen. Eiken werken samen met de Zon, Beukenlanen staan vaak rond landgoederen die een flinke last naast een hoop status (hetgeen ook een flinke last kan zijn) opleveren, echt Saturnus, zo filosofeerde ik vandaag eens.. 

maar vergis je niet, beuken kunnen een heel bijzondere energie geven, het gaat gewoon wat trager met die Saturnus bomen.  Ze bewaren de geheimen van het verleden

De slotgracht

en in de verte landgoed de Voorst.  Op dit punt keren we maar eens om.

en en passant leggen we nog even een mooie boscirkel neer met onze getrainde bukspiertjes

mooi gedaan he?  Dat is nog eens andere koek dan mijn gebruikelijke boscirkels...

De cirkelbewaakbeuk

we lopen wel een Grande Route! Idioot dat er nergens bankjes staan dan:-)

Die Thomas Moore, wiens eerste boek overigens overigens getiteld was THE PLANETS WITHIN, een verhandeling over Marcilio Ficino en de astrologie, (waarin ik nog steeds niet verder ben gekomen dan hoofdstuk 2, niet omdat het geen goed boek zou zijn, want dat is het wel), en die verder veel over de ziel heeft geschreven, en psychotherapeut is, schreef ook nog in dat boek, zo oreert Sophia hier geloof ik, dat alle aandoeningen keurig met naam en toenaam beschreven zijn in een of ander handboek maar dat hij ook een aandoening heeft ontdekt, namelijk "De Modernistische Persoonlijkheidsstoornis". Dat is een stoornis van mensen die kritiekloos alles geloven van wat de uiterlijke cultuur vandaag de dag hen te bieden heeft, terwijl ze rationeel de materie nastreven, geleefd worden door de moderne communicatiemiddelen, dol zijn op de nieuwste gadgets, en hun aankopen laten bepalen door de reclamewereld. Het MPS syndroom dus.

dan doen we deze esdoorn aan, en geloof het of niet, van alle bomen vandaag gaf deze de sterkste energie. (Ik heb nog steeds een esdoorntje in pot staan, 0,00 euro, zelf afhalen:-)

..

Make a Free Website with Yola.