MEDICIJN-SJAMAANEIK, zondag 22 juli 2012 

Wat de muizenoffers betreft: muis 23 (gisteren) en muis 24 (vanochtend) zijn inmiddels ook opgepeuzeld door de roofvogels. Het lijkt of het mindert, maar ja, als je de muizenval enkele dagen verkeerd hebt staan, helpt het ook niet veel natuurlijk. Dat euvel is gisteren weer rechtgezet zodat de roofvogels ook weer wat te eten hadden.  Nadat ik de laatste astrotimes (Belgie volgt pas in september:-) op de post had gedaan, ging ik op pad naar het medicijnwiel in wording, een lokale sacred walk, ik maak maar eens een keer geen kaartje. Maar het is wel bijzonder hoe elke wandeling op toch hetzelfde pad weer anders is, elke dag is natuurlijk anders, de sterren staan weer anders:-)  Ge├»nspireerd door de Eefdese bosmandala vroeg ik me af of ons medicijnwiel in de buurt ook op te leuken was, hij is trouwens nog niet eens af. Bovendien was ik van plan multi purpose eik maar eens te vragen of hij medicijneik wou worden. Want die staat toevallig wel op de meest geschikte plek daarvoor.

eerst maar eens even langs de eik van het weer, waarvandaan ik deze foto neem. Ik zie dat ik mijn lol op kan vanavond. Weereik vraag ik om goed wandelweer de komende dagen als we in Duitsland zijn, dat betekent, niet smoorheet:-) .

de lokale route die ik wel vaker loop verveelt eigenlijk nooit, behalve dit aanloopstuk in het begin waar ook iedereen de hond uitlaat.  Ik probeer dit stuk altijd op te leuken, door met elke stap de grond te heiligen. Moet je je wel heilig voelen natuurlijk, en zo lang ik nog niet tegen een boom aan heb gestaan is het louter een theoretische oefening. Maar ja, ik deed hem toch maar. Het gevoel zat er toch wel een beetje in en opeens schiet me te binnen dat ik al tegen weer-eik aangeleund had, dat zal het zijn.

ik word zelfs getroffen door dit uitzicht links wat me nog nooit zo opgevallen was, een Douglasspar bos met varens op de grond

als ik de ossenbeltsdijk of hoe heet die ook weer oversteek zie ik een esdoornstruik op de hoek, en omdat esdoorn het nu helemaal is, ik er tegen aan met mijn rug. En jawel hoor, hij gaf een dermate energie dat ik er bijna duizelig van werd.

dan vraag ik dit kleinere eikje of hij soms medicijneik wil worden- ik leun er met mijn rug tegen aan, maak eerst contact, voel een heel sterke energie en dan stel ik mijn vraag. De energie van de eik valt meteen weg. Dat was duidelijke eikentaal. Nee dus.

nou, dan maar naar multi purpose eik. Vandaag gaf Multipurpose eik direct vanaf het begin een hogere energie dan normaal, de energie kwam direct ter hoogte van het 6e chakra. Ik vroeg hem vervolgens of hij medicijn eik wilde worden. Meteen zakte de energie naar de voeten. Toen: of hij dan sjamaan-eik wilde worden. Direct steeg de energie weer op ter hoogte van de medulla oblongata. Toen weer: medicijn-eik, en weer naar de voeten, dat deed ik zo'n drie keer, met drie keer hetzelfde effect en ik besefte dat medicijnvrouw zijn aardser is dan het uittredende effect van sjamaan-zijn. Maar nu wist ik nog niks. Nou, zei Eik: ga er maar eens over aan de wandel, dan hoor ik het straks wel.

ik wandel dit pad in en heb al gauw door dat multipurpose eik (voorheen), wel beide wil en kan zijn, een medicijnsjamaan:-) Maar ja, wat is dat nou voor beroep, een eik-medicijnsjamaan. Eik-medicijnvrouw klinkt niet, eik-sjamaan klinkt beter, maar ik voel me meer medicijnvrouw.  Moet mijn toekomstige beroep dan eik-medicijnsjamaan zijn ? Wat een mond vol:-)

ik wandel naar het voormalig meditatiebankje, en kijk eens, ik heb al weer een exorbitante aankoop gedaan deze week, ik loop nu op van die bootschoenen, met van de zolen die omgekeerd aan stilettopumps zijn.  Ze lopen waanzinnig lekker, ik slof opeens niet meer:-)  Tijdens de nachtelijke Venuswandeling begin juni had iemand me verteld dat ze zo lekker liepen, vandaar. 

Op het bankje denk ik na over de verdere versiering van het medicijnwiel, de natuur om me heen wordt stiller, de lucht is alweer waanzinnig mooi egaal blauw zonder chemtrailstrepen, de militairen hebben vast vakantie. Ik krijg de ingeving mezelf eens beter te prepareren voor het binnentreden van een heiligdom wat een medicijnwiel uiteindelijk moet worden en besluit te mediteren. Dat gaat goed, het voormalige meditatiebankje is weer in dienst gekomen als meditatiebankje. Al snel komt het idee op dat de NATUUR MIJN LERAAR kan zijn. Ik mijmer nog wat na over hoe ik niet zo heel lang geleden overgegaan ben van de Uranus-fase van de Jupiter-transitcyclus naar de meer relaxte en intuitieve Neptunus-fase en besluit me ontvankelijk op te stellen. Natuur, laat maar zien wat je wilt met het medicijnwiel.

al snel zie ik deze lichtelijk ronde stam liggen en sjouw die mee, want het medicijnwiel is nog helemaal niet echt goed afgebakend. 

 ik ga de poort naar het wiel binnen, leg de stam neer en voor de verandering besluit ik nu drie rondjes te lopen in het wiel. Al direct ervaar ik opeens wel de energie van het wiel, dat is dus het geheim, de tijd nemen om wat ik normaal doe te doen, nl drie keer rondlopen als respectbetuiging aan het wiel (zo hoort dat bij de Indianen moet je weten:-)  Ik moet wel bekennen dat ik hier meestal niet eens zo lang durf te verblijven omdat ik wel zichtbaar ben vanaf het pad en soms komen er ook mensen langs, vandaag net toen ik iets verder gelopen was, op krakende stammetjes liep en ontdekte dat daardoor een hond bang voor mij was in plaats van andersom, een spook in het bos, mensen horen op het pad:-)

nadat ik de halfedelsteen weer eens goed gelegd had die elke keer als ik kom ergens anders ligt (niet de steen op de foto op het stammetje in het midden), kijk ik zo eens rond: laat de natuur me maar teachen m.b.t waar ik het medicijnwiel mee op zal leuken. Ik vind twee grotere dennenappels en begin een cirkel rond het middenstuk. Dat kan nog lang duren dan want meer van die dennenappels liggen hier niet:-)))

op de terugtocht vertel ik eerst medicijn-sjamaaneik dat hij beide was en ik vraag onderricht in de kunst van het mijzelf genezen. Ik voel dat ik een ziekte heb. Eik geeft geen antwoord. In plaats daarvan wordt zijn energie pas voelbaar, wat eiken (en beuken ook)  wel vaker doen,  als ik doorloop. Terug lopend naar huis maakt het lichte en ontvankelijke en het leuke om gewoon de natuur je te laten onderwijzen al  snel plaats voor zwaarte, ik begin weer aan van alles te denken wat geregeld moet worden of waar ik me zorgen over maak. Dan zegt Eik, door de lucht heen dus:-) , kind, dat is jouw ziekte, al die zorgen die je continu hebt. Als ik verder naar huis loop moet ik bekennen dat ik bijv. mijn humeur 1,5 dag heb laten vergallen omdat ik meende dat ik een lekkage achter het keukenkastje had van de keukenkraan en het alweer helemaal voor me zag, een loodgieter die allemaal muizen aan zou treffen en een enorm gebreek en gedoe in de keuken. Maar het tuinpersoneel van gisteren fixte dat probleem binnen 5 sekonden met een klein stukje tape, want er was geen lekkage maar alleen iets van drukverschil op een of andere uitlaatklep voor een vaatwasser waar het tape had losgelaten. Anderhalve dag verknoeid met zorgen om niks dus. Die zorgelijke natuur, dat heb ik de laatste tijd wel vaker, hoort dat bij de ouderdom of zo? Ik besloot de zorgen van me af te zetten maar het lukte niet, ik werd steeds zwaarder van de zorgen:-) Op het rechte stuk waar ik op de heenweg de grond geheiligd had met elke stap, of althans, pogingen daartoe, besloot ik nu de zorgen de grond in te stampen (dat kan hoor, je mag moeder aarde met alle rotzooi die je wilt opzadelen want ze kan het goed gebruiken als transformatiegrondstof om weer iets nieuws mee op te bouwen). (Is ook Indianenwijsheid). Met elke stap stampte ik zorgen de grond in, gewoon in het algemeen en ja hoor, na verloop van tijd werd ik heel vrolijk!!! Het werkte!! Goed, laten we dat dan maar les 1 van de Teachings of Nature noemen vandaag met interventie van de medicijn-sjamaan-eik:-) Thuisgekomen maakte ik weer een verrukkelijke groene smoothie en weet je, mijn smoothies zijn vanaf dag 1 goed gegaan, omdat ik deze simpele video hieronder bekeken had. Ik voeg trouwens ook nog alpro soja met yoghurt cultuur toe, je kunt van alles toevoegen als je haar grondbeginselen even door hebt over zacht fruit, dus hier volgt les 1 over groene smoothies maken en het kan meteen je laatste zijn want daarmee kun je het gewoon zelf als je dat al niet gekund had:

.
.

Make a Free Website with Yola.