Landgoed de Eeck, donderdag 12 december 2013
.
.
Dat wat ik gegoogled had kon ik niet vinden, maar opeens zag ik deze bordjes. Langs iets wat in de verste verte niet op een landgoed leek noch op een fatsoenlijk wandelbos, maar interessant genoeg (en nieuw voor mij) om eens even te verkennen.  Eerlijk gezegd was ik al zowat bij de Dikke Eik in Laren hoor, zo ver weg was ik gereden.
.
.
Het ging om jonge aanplant, beetje saai, maar wel erg goed voor een knopjestheewandeling in het voorjaar straks, als het voorjaar tenminste niet nu in december al begint, met dit verrukkelijke weer momenteel. (Mars in Weegschaal).
.
.
Zo jong als het eikje rechts ook was, zo uitbundig was zijn energie, dat heb je met mensen eigenlijk ook.
.
.
Tjonge, er was een poel aangelegd. Er achter hield het al weer op en keek ik over het weiland.
.
.
Verder lopend zou een mens wel een hele wandeling kunnen doen als men de weg oversteekt en het bos erachter in zou gaan. Maar op deze dag was het helemaal niet zo warm, er stond een guur windje, en ik had nog meer te doen.
.
.
Dus ging ik via een andere ingang de nieuwe aanplant weer in.
.
.
De knopjes zijn al in aantocht. Dan kom ik weer bij het eigenwijze autootje aan en zie je rechts langs de weg in de verte dat boompje? (Het zijn er 3), ik was er langs gekomen al aanrijdend, of liever omrijdend, en had ontdekt, dat,
(nu in close up), er allemaal appels op de grond lagen. Dus mevrouw A te R kan volgend jaar nog helemaal richting Laren fietsen voor haar appelvoorraad en dan hou ik me weer aanbevolen voor de appelmoes met groene stevia..
.
Ik was hier zo terechtgekomen omdat ik de Praxis weer eens bezocht had (nu heb ik de naam onthouden, haha), want ik had een nieuwe voorraad van die terracotta potten bemachtigd bij mevrouw A te R de dag ervoor, en had dus nieuwe bouten nodig. Ik kon de veel te grote bout inruilen en op het internet had ook nog een kortingsbon van 20% gestaan dus deze keer was ik maar de helft kwijt van de vorige keer.
In Belgiƫ heb ik de hele santekraam in elkaar gezet, maar helaas pindakaas, het werkte niet, mogelijk omdat ik een veel te grote pot had, geen idee.
In de tussentijd had ik een kaars met een veel te lange lont verbruikt en kon dat veel te lange stuk geweldig goed gebruiken om van oud kaarsvet een nieuwe kaars te maken. Links resultaat nummer 1. Maar de kaars die die veel te lange lont had, en rood was, en een cadeautje, hield zelf op met branden met ook nog een flink residu aan kaars, dus ook dat heb ik verhit en er boven op gedaan, zie het resultaat op de foto er boven. En ik heb nog wat ruimte over, het blikje gaat nog verder gevuld:-)
Die kaarsen met veel te lange lonten verkopen ze trouwens bij de Action, kaarsen met een kaartje aan de lont, moet je dan hebben. En je hangt zo'n stuk lont gewoon met een wasknijper over iets wat je over het blikje hangt om het even in het gareel te houden zo lang het kaarsvet nog niet gestold is. Het blikje is een kastanjepuree blikje, precies de goede afmeting.
Wat blijkt?  vandaag terugrijdend van BE naar NL ben ik even langs de Action gegaan en uitgerekend de kaarsen met extra lontvoorraad zijn in de aanbieding deze week!
Kijk eens aan, een Pluto in Steenbok boodschap van jewelste!:
 
..
  
Make a Free Website with Yola.