landgoed Kieftskamp (1), (gehucht Linde), donderdag 11 juli 2013
Ik zet er maar vast een (1) bij, bij dat landgoed Kieftskamp, want er gaan hier zeker nog meer wandelingen volgen, zo mooi was het er! We kwamen er toevallig, nadat we eerst elders lindebloesem hadden geplukt. Op weg daarheen zien we de besjes van het dalkruid.
aan deze eiken vragen we een goede pluk, zoals je ziet waren we gewapend met een emmer en een hark om hoger gelegen takken van de linde naar beneden te buigen.
leuk voor een schilderijtje, die sierlijke berk:-)
dan gaan we het hek in van een terrein waar Jantine toestemming had om de lindeboom kaal te plukken
het was een prachtig terrein met gedroogd gras op de grond, hooi dus. Op de linkerfoto een groene cirkel waar op zondagochtenden gedanst wordt volgens de video onderaan
van de drie lindenbomen is er nog pas 1 goed om te plukken
en wel deze, we plukten bloemen en schutbladeren, ze ruiken heerlijk!
het beest wou niet goed op de foto, maar hij kriebelde nogal heftig op mijn arm. Rechtts de oogst.
dan gaan we eens even heerlijk in het hooi liggen...
om vervolgens naar een wandelroute te rijden en dat bleek dus landgoed Kieftskamp te worden

er was druk gemotoriseerd verkeer
het bleek notabene onderdeel van de Linderoute te zijn, waar ik al eerder een stuk van wandelde, en waarop ik voor het eerst kennis maakte met het bestaan van het gehucht Linde
het is echt een suoerroute!
Recept van Jonnie Boer voor het maken van Kamperfoeliesiroop:
circa 15 bloemen met de schil van 2 biologische sinaasappels nodig, 200 gram honing en stevia (Jonnie Boer gebruikt witte suiker...)

1: als je de kamperfoeliebloemen aan het eind van het seizoen plukt, kijk dan wel uit of er geen bessen tussen zitten, want die zijn giftig.
2:Doe ze samen met de dunne schillen in een weckpot van 2 liter. (Moet je maar net hebben natuurlijk), goed uitgekookt trouwens.
3: Kook een liter water met de honing, nazoeten met stevia.
4: Giet het bij het mengsel in de weckpot en laat het een paar dagen staan.
5: Giet het mengsel daarna door een fijne zeef of doek en giet het over in beugelflesjes (moet je maar net hebben natuurlijk:-)
6: Genieten maar.

Inmiddels heb ik deze siroop twee keer gemaakt zonder suiker, met steviapoeder, en zonder sinaasappels maar met  limoenen, ik heb trouwens net weer een slok op, het is inderdaad verrukkelijk!
we doen even een boompje aan
we kiezen voor het rechterpad
en dat blijkt toch uit te komen op een leuk plekje! Na het bankje keren we echter wel weer om want we waren al lang op stap geweest
we komen nog een monstertje tegen. Rechts Jantine in de Varenervaring (mooi woord: Varenervaring, het is ook een prettige ervaring trouwens..:-)
toch depri ondanks de mooie planeetstanden en prachtig mooie weer?
.


.
Make a Free Website with Yola.