Bij de Lebbenbrugge, Borculo, donderdag 9 augustus 2012

de volgende dag is het opnieuw prachtig weer en ga ik met S te D naar een wederom prachtige locatie tussen Borculo en Ruurlo, voor een route die ik al 4 of 5 keer eerder heb gewandeld , al twee keer met kruidenworkshopwandeilngen. We parkeren op het toeristische zandweggetje en passeren de grote Eik die tegen het museumrestaurant aan staat. S te D (Zon in Vissen) heeft te doen met Eik die denkt dat hij daar weg wil vluchten, zo dicht tegen dat gebouw aan. Ik groet hem als een oude vriend.

is het geen plaatje, dat uitzicht vanaf die Lebbenbrugge?  Dan gaan we het kruidenrijke pad in

met een beetje uitzicht op het water. Het pad is wel flink begroeid anders.  Alsof hier niemand meer komt.

het wordt steeds erger met het dichtgroeien van het pad, dat was de vorige keren nog niet zo

 het pad komt uit bij dit prachtige water, er was hier ook niemand en dat was ook de eerste keer voor mij om dat mee te maken

ik laat S te D nog even mijn engelwortelplek zien rechts daarvan, maar die is dit jaar ook vrijwel onbegaanbaar en zo heel veel frisse engelwortel stond er niet. Nu geeft dat niet want engelwortel is weer helemaal terug in het landschap sinds 2021! We gaan de andere kant op en lopen dan op de linkeroever.

 het strandje bij de oever daar wordt onze pauzeplek. En pootjebadenlocatie.

 ik had mijn geveterde wandelschoenen aan en als je eens wist hoeveel moeite het me kost om me daarin te wurmen elke keer, dan snap je waarschijnlijk dat ik het pootjebaden even achterwege liet vandaag, hoe spijtig ook

alhoewel S te D  niet bang is voor brandnetels (volgt nog) moeten we hier toch hele toeren verrichten om van de dijk op het bospad er achter te komen , een prachtig bospad vol varens :

het zou maar zo kunnen dat ik deze eik, die me nog kent van de vorige keren! :-), mooi wandelweer voor de komende bloemensaladepluktocht heb gevraagd, en dat is uitstekend gelukt. Bij Rustpunt Menkveld betaalde ik als vrije gift 1 euro voor een beetje lauw water uit de thermoskan  voor de kruidenthee, maar ik vind het zo leuk dat boerderijen dit doen, dat moet je belonen.

S te D plukt hieronder nog even wat lindeblad voor in de kruidenthee waarvoor we al wat verzameld hadden in de laatste paar honderd meter voor we hier aankwamen, want we wisten natuurlijk dat we hier naar toe gingen en dan volgt nu een les over het zetten van kruidenthee.  De beste lessen in het leven krijg je door de dingen fout te doen, toch? Welnu, kruiden trekken niet in lauw water.... het wilde maar geen smaak afgeven, kruiden hebben echt kokend heet water nodig voor ze goed trekken... ik heb dus slootwaterthee zonder smaak gedronken zeg maar, maar ach wat deed het er toe, het was gewoon een geinig "rustpunt""

Op de terugweg komen we weer over de Lebbenbrugge en S te D zag uitgebloeide look zonder look staan vol zaden. Toevallig had ik een keer gelezen dat je in augustus de zaden van look zonder look moet verzamelen maar ik wist niet meer waarvoor. We verzamelen er wat van  en lezen thuis dat je dat fijn moet vijzelen, en dan moet bewaren voor als er eens iemand in je omgeving een absence heeft of epileptische toeval. Een beetje van dit knoflookkruid onder de neusgaten, het dient dan als vlugzout, en het helpt iemand snel weer bij bewustzijn te komen.  Aldus het kruidenboek dan he..

alweer innig tevreden over alweer zo'n mooie wandeling keren we weer terug naar huis ,en over waar dat huis ligt, wel, daar gaat de volgende queeste over

.


.

Make a Free Website with Yola.