Vuren: Lingebos, dinsdag 22 april 2014
.
.
Rijdend op de snelweg zag ik opeens pardoes een bordje "Lingebos" met zo'n boompje en mensje zittend tegen de boom eronder (tja zo iets), en ging pardoes de snelweg af, de bordjes volgend. Vuren ligt in de buurt van Leerdam trouwens.
.
.
Wow, we vielen meteen met onze neus in de meidoornbloesem-boter!
.
.
we gingen al snel een romantisch weggetje naar links in, tjokvol eetbaars aan de kanten trouwens.
.
.
wellicht het riviertje "De Linge"?
.
.
Er stond echt van alles in de bermen (behalve zevenblad).  Rechts de smeerwortel in de paarse bloei.
.
.
Ook langs dit schattige paadje was er heel wat meidoornbloesem in de bloei.
.
.
Na de waterkers geplukt te hebben gaan we rechtsaf.
.
.
Dat pad komt uit bij een veldje vol geknotte wilgen en een picknickbankje, waardoor deze route meteen geschikt wordt voor een wildplukworkshop! Dus als er mensen zijn die in de buurt wonen van Vuren en een wildplukwandeling willen doen, hoor ik het wel. Het was hier namelijk zo mooi, dat ik acuut besloot dit hele gebied verder te gaan verkennen op reizen van en naar Belgie. Er was slechts een klein nadeel dat overal in Nederland wel lijkt te gelden, als je niet in de Achterhoek bent: het constante gedreun van de snelweg in de verte....
.
.
links vindt er een inspectie plaats. De Eik rechts had fors uit de kluiten gegroeide appeltjes. (Dat zijn insectenbroeinestjes).
.
.
.
we lopen eens verder
.
.
en ik pluk nog de nodige meidoornbloesem. Daarvan heb ik inmiddels een infusie gemaakt: een hele theepot van 1 liter vol meidoornbloesems, echt alles wat ik geplukt had, erin, en kokend water erop, en dan minstens 12 uur laten trekken. Dat ben ik nu aan het drinken, het is een godendrank:
bloemig, fruitig, bloesemig, met een heel aparte smaak en een bloemig-bloesemige afdronk, heerlijk... en het schijnt nog goed voor het hart te zijn ook.
.
.
Hier is op indrukwekkende wijze de bliksem ingeslagen, waardoor het meteen een Uranische boom wordt, want bliksem valt onder Uranus.
.
.
ook de enorme stam op de grond, steunend op takken, was indrukwekkend.
Als we het bruggetje weer terug over gaan, fotografeer ik de Linge (?) de andere kant uit.
.
.
En dan zijn we weer terug bij de auto.
Het is hier echt een geweldig wandelgebied, ik zal er zeker vaker heengaan, Baarle-Nassau heb ik nu wel gezien:-)
.
.
Dan stoppen we NOG een keer voor zo'n bak heerlijke koffie (althans voor mij) van de McDonalds. Op het terras dansen de musjes op tafel in de hoop op frietjes, die we niet hadden.
Hierna gingen we in 1 ruk (haha) dan toch terug naar huis...
.
..
  
Make a Free Website with Yola.