Maaltijdpluktochtje, local, dinsdag 18 september 2012
Als ik het me goed herinner, want het is al weer tien dagen later, regende het nogal op deze dinsdag en gingen we, toen er eindelijk een beetje zon doorkwam laat in de middag, eventjes een luchtje scheppen. Suze is op een huis aan het passen in Lochem en in de buurt, vandaar dat ik nu eens met recht "we" zeg, want dat zeg ik ook altijd als ik alleen aan de wandel ga:-) Hier sta ik tegen weer-eik aan en vraag hem mooi weer voor de Anastasia wandeling de dag erna (dat ging goed)
We gaan de Dwarsweg in
doen de groeten aan Multipurpose eik en zien dat het aardappelveld gerooid is. Ze hebben geen aardappels achtergelaten voor ons avondmaaltje
Suze aan de pluk
Dan gaan we het medicijnwiel in
waar we dan eindelijk de anti-ergernis steen op z'n plek leggen, die al die tijd nog onder het meditatiebankje verstopt had gelegen.
ik smudge de cirkel nog even met berkenschors
en dan wandelen we verder
ook hier wandelen we verder
aha, mais! Helaas niet te eten, het was voedermais, maar er was nog genoeg ander (knop-) kruid onderweg, wat allemaal door ons maaltje ging. Thuisgekomen gaat Suze iets koken en als we aan tafel zitten zie ik tot mijn grote schrik ongekookte vlierbesjes door de salade en ook door de wok. Ik schrik, omdat ik denk dat ik vergiftigd word:-) Maar het smaakte erg lekker. Ik pak mijn kruidenboek erbij en kom er achter dat ongekookte vlierbessen helemaal niet giftig zijn, en dat je ze rustig kunt eten. En dan weten we dus nu dat bloemkool en vlierbessen samen koken een echt vreselijk resultaat geeft (dat wisten we al), maar vlierbesjes door de salade en de wok echt overheerlijk is!!!  Niet te veel, de vlierbes smaak overheerst niet maar je proeft het wel en het is de smaak die het langste blijft na de maaltijd. Is daarmee de vraag mooi opgelost met wat te doen met vlierbessen en koken behalve limonade maken!
terug naar de indexpagina - volgende wandeling
(attentie: adverteerders kunnen cookies plaatsen op je computer)
.


.
Make a Free Website with Yola.