Mandala walk, zaterdag 9 juni 2012, Slijk-Ewijk

Aan het eind van de Dorpstraat in Slijk-Ewijk, vlak bij de Waal, tegenover de kerk, met twee prive strandjes op loopafstand, wordt de nieuwe B&B "De Zwaluw" van Leontine & Kees gevestigd met workshopruimte. De eerste workshop vond zaterdag 9 juni plaats, om 13.00 uur stond de koffie, thee, bonbons en appeltaart klaar. De horoscoop voor 13.00 uur is dus de openingshoroscoop van de workshopruimte, het ingebruiknemen van de ruimte voor workshops en gaf een ascendant met de 26e symboolgraad van Maagd erop. Het symbool zegt: een vrouw met een wierookvat helpt de priesteres bij het altaar. Op deze foto zien we het altaar en de vrouw, de priesteres zit links onder de olielamp.

De grondtoon van dit symbool is: Het eerste stadium van daadwerkelijke deelname aan het grote ritueel van de planetaire evolutie. Het lijkt me niet nodig dit symbool nader toe te lichten, het spreekt voor zich.

links heb je de vrouw van het altaar weer en rechts de hogepriesteres, nu in de workshoptuin.

Dit leuke stel had zich opgegeven voor een mandala tekenworkshop...... maar we gingen het over de Astrologische Mandala van Dane Rudhyar hebben:-)  De roodharige Diva (Zon in Kreeft in 8) vond het toch heel boeiend (zei ze), ondanks dat ze niets van astrologie wist.

 De workshop werd gegeven door de mevrouw met het knotje (rechts vooraan) die eerst een inleiding hield over hoe de mandala te gebruiken. Een inleiding die een aantal mensen niet gesnapt hebben. De workshop zelf begon prompt om 13.30 uur. De ascendant stond op 2 graden Kreeft, dezelfde ascendant als van de ontdekking van de planeet Neptunus, heel grappig als je weet dat het symbool voor 2 graden kreeft is: een mens die op een vliegend tapijt over een uitgestrekt gebied zweeft.... . de grondtoon: het vermogen het bewustzijn te verruimen door het uitzichtspunt op een hoger niveau te stabiliseren. En precies daar gaat het om bij de Mandala!


 URANUS is de planeet in je horoscoop die iets vertelt over je astrologie-beoefening. De mevrouw met het knotje had misschien wel recht van spreken toen ze het over de Astrologische Mandala had, want ze heeft Uranus op de 16e symboolgraad van Kreeft staan: Een mens bestudeert een mandala met behulp van een zeer oud boek. Grondtoon: intens begaan zijn met de vragen die rijzen bij het proces van integratie van de persoonlijkheid. En op welke symboolgraad hebben jullie Uranus staan in je horoscoop? Je moet altijd de volgende graad nemen, als Uranus op 15.46 graden kreeft staat, kijk je naar de 16e graad.

En toen was het pauze. Met appeltaart.

en toen gingen we weer verder en bespraken de symboolgraad van de Zon in ons aller horoscopen.  De mevrouw met het knotje had hulp gehad van een dienstbare Vlaming die voor alle workshopdeelnemers de graad van de Zon en de oppositie graad, en de vierkantsgraden uitgetikt had, evenals voor de Maan en de Ascendant en het MC. Men kreeg deze teksten mee, maar de mevrouw met het knotje zei wel dat ze zelf nooit zo werkte (ze is een Boogschutter ascendant, en wordt al gauw gek van te veel informatie, en per slot van rekening: Im Beschraenkung zeigt sich der Meister, soms moet er gewoon gesnoeid worden in alle voorhanden zijnde informatie:-) Toch was iedereen heel blij met al dat papier waarop te mediteren valt natuurlijk, op de teksten dan.

maar op deze middag kwamen we niet eens verder dan de graad van de Zon, want er moest ook nog gewandeld, er moest nog een kerk bezocht worden, er moest nog gegeten, gedanst, gemusiceerd en gefeest worden, kortom, we hadden het druk. Nu gaan we aan de wandel, op deze foto. Helemaal links op de foto zie je de Creative Director van de nieuwe CHTA congresgroep-in-wording- en daarnaast in het rood, het opperhoofd van zowel het cateringbedrijf als van de muzikale omlijsting. Op de foto hierboven zie je trouwens twee lezinggevers van dat nieuwe CHTA-minicongres in wording, in het midden Mariet die een lezing over religieuze studies en astrologie gaat geven en rechts daarvan Jan, die het gaat hebben over Neptunus in Vissen en over de heliocentrische zuidknoop van Neptunus. Maar op dit moment is het alles nog slechts een plan:-)

dit schattige kerkje staat schuin tegenover de workshopruimte van Leontine.

en dit zijn haar linkerburen . De symboolgraad voor het strelen van het lammetje is 21 graden  Vissen.

we wandelen maar eens naar de Waal, ik krijg lichte Herwijnse memories maar het was hier wel veel mooier

Al snel komen we bij het eerste privestrandje aan waar je met gemak een vuurtje kunt stoken of astrodrama kunt doen of een sessie astrologie en sprookjes (door Annemieke), dan wel een sessie over hoe het zonnestelsel en de equinox nou eigenlijk in elkaar zit (door Hilde bijv.)

En deze mevrouw kan misschien wel iets vertellen over chemtrails en Saturnus en Pluto in receptie, ook op dit plekje. 

Die Waal is echt heel breed en er liggen schelpjes op het strand. alsof het een zee is ipv een rivier

dan is het tijd om naar de kerk te gaan. Leontine had geregeld dat hij open ging en dat we een rondleiding zouden krijgen. 

het waren geen harde kerkbanken want er lagen sjieke kussens op, het zat er heerlijk en de energie was hoog, er kunnen 220 mensen in.

er ligt hier een peperdure vloer, en onder die vloer liggen allemaal lijken.  Alleen rijke mensen konden zich vroeger in de kerk zelf laten begraven en door alle kieren en gaten

kwam er nogal eens een luchtje omhoog, en daar is dan de term Rijke Stinkerd vandaan gekomen; zo leerden we doordat we een stukje kerkgeschiedenis op ons afkregen.  Bovendien begon M over het ontbinden van het lichaam, en dat er een theorie is dat bij een begrafenis het hele lichaam ontbonden moet zijn, en dat dan pas de ziel weg kan, omdat de botten de werkelijke materie zijn en het vlees nog de ziel toebehoren, waarop ik me afvroeg hoe lang zo'n ontbindingsproces duurt en de kerkhistoricus het had over een maandje of 8, 9, 10. Nog best snel eigenlijk:-) Daarna ontspon zich nog een leuke discussie over wormen in de grond. Tja, ik heb de progressieve Maan nog steeds in 8 moet je maar bedenken, dan krijg je dat.

de rondleiding gaat verder naar hoger gelegen regionen en voor degenen die altijd al eens aan een touw van een kerkklok hadden willen hangen, wel, heel Slijk-Ewijk heeft het kunnen horen!

terwijl de rest het daarna nog hoger opzoekt, ga ik eens even naar de drie bomen buiten, die ook op de monumentenlijst staan! De linkerbeuk geeft veel energie, de rechter absoluut niet. Er staat ook nog een linde en die geeft een heel hogel 5e chakra achtige energie

dan komt er maar zo een man met een gitaar de kerk binnen, die voor mijn neus gaat zitten en die begint me toch een potje te spelen, niet normaal meer,  met Venus in Vissen kreeg ik de rillingen langs mijn rug, fenomenaal was het.  Ik dacht, hij heeft zeker de kerkklok horen luiden, want de kerk is normaal niet open, maar hij was bij de overbuurvrouw van de kerk uitgenodigd en daar werd hij naar de kerk gestuurd, toen hij hoorde dat wij daar allemaal waren. Bleek achteraf.

Hier zie je Else op de kansel. Ik verlaat het kerkje, en keer even later weer om, en vraag de kerkmeneer of er hier ook een eendags astrologiecongres gehouden zou mogen worden... ik kreeg opeens de geest.... de kerkbewaarder was niet onwillig! en donderdag de 14e wordt er over vergaderd met het kerkbestuur! In de tussentijd is Tony al aangesteld tot Creative Director en Leontine tot cateraar en musical director van de herrijzenis van het CHTA minicongres. En ik ben natuurlijk de coordinator, dat snap je wel.

Voordat ik verder ga met het verslag, dit zijn de (nog niet goedgekeurde en nog niet gewijzigde:-) plannen van de Creative Director:

- koffie en welkom  - 10:00 - 10:20 -

- Lezing astronomie (hoe zit het nou precies met equionox zodat je vragen hierover kunt pareren , en voor inzicht /schoonheid omloop planeten + vragen publiek  ( Hilde ?)  10:20 -10:50
- 11:00 - 12:00 N.a.v. voorgaande lezing Planetarium maken ( individueel , in groepjes ?  ) Lekker even crea bezig zijn
12:00 -13:00 Lunch, o.b.v. planeten of Sterretekens (Welk voedsel bij planeet of teken)
13:00 - 13:30 Wandeling (vrij of Jappa ?)
13:30 -13:45 ff roken hoor O:-) angel
13:45 - 14:00 Muziek (thema dominante planeet van die dag door Leontine en John?)
14:00 - 14:15 Per planeet een meditatie
14:15 -15:15 Per zonneteken een groep vormen en een totaal nieuwe kwaliteit van het teken i.h.k.v. ontwikkeling mensheid toevoegen (10 min.)  en een oude schrappen,
1 vertegenwoordiger gaat in 5 minuten dit toelichten
15:15 - 15:30 Pauze
15:30 - 16:00 Astrologie en sprookjes (La  Krammer ?)
16:00 - 16:30 Chemtrails en Pluto en Saturnus in perceptie ( Conchita ?)
And last but not least :
16:30 -17:00 Pluto en Saturnus in perceptie, lot of vrije wilsbeschiking (Joyce ?)
Leontine is voorstander van de personares (en denkt aan de Mars personare) en wil verder graag met de gitarist hierboven zingen/spelen in hallelujah sferen in de kerk
 
Tony aan LaKrammer: Wat betreft een lezing van astrologie en sprookjes dacht ik 2 dingen: jij was daar volgens mij al mee bezig en idd gaat het dan om de kernkwaliteit van de planeten en sterrentekens die via
de personages van het sprookje tot leven komen, bijv. sneeuwitje als archetype maagd ofzo en haar stiefmoeder als Pluto in 8 >:) devil , dus 1 sprookje en die op die wijze brengen, wat vindt de CEO  ervan?
 
 
Enne, op het strandje een fikkie stoken op enig moment zou ook nog moeten worden opgenomen in het programma , daar gooien we dan symbolisch een onderweg verzameld iets (takje ofzo ) in waar we de vervelende eigenschappen van een planeet zuiveren , integreren o.i.d.

Ik vind Tony inderdaad vet-creatief, maar we gaan twee simultane programmas houden, eentje (of zelfs  twee) op de twee privestrandjes, en eentje in de kerk.  Moet het wel mooi weer zijn natuurlikjk, dus we denken aan mei 2013, waarmee overigens meteen de  Zuid Limburg workshop is komen te vervallen, maar niet getreurd, daar komt een oktober 2013 workshop op Terschelling voor in de plaats.  In: www.jellesplak.nl  - de bushalte heet de Walvisvaarder en Tony schreef nog: Via de rederij kan je afspraak maken met houder van een groot pand in de haven van Harlingen , waar je dan voor een schappelijke prijs je auto kan parkeren. (Annemie en Tony gaan alvast mee)

Else schreef nog:
   Wat vind je van de idee om ook tijdens het congres met de Mandala te werken door bijvoorbeeld het MC of de ascendant centraal te zetten en de tekst van de Mandala in 2 of 3 tallen te bespreken op herkenbaarheid in het dagelijks leven.

Daarna kregen we een heerlijke avondmaaltijd aangeboden door Leontine en maar liefst muzikaal omlijst door John Verstegen, gitarist van formaat, wow wat kan die man spelen!

dan gaan ze ook nog zingen, er wordt gedanst, gefeest, getrommeld, het was echt subliem!

ik had graag langer willen blijven en feesten maar helaas, hier pal ik mijn spullen en nog niet eens alle ook...  om te vertrekken naar Belgie

alwaar ik deze woestenij aantref waar mijn nieuwe autootje door heen moest..

Make a Free Website with Yola.