SCHILDE, zondag 17 juni 2012, VAK dag 

We hadden met het VAK op vaderdag 2012 een open deur middag georganiseerd waar mensen die niets van astrologie wisten mochten komen voor een gratis consult(je) en bovendien waren er twee lezingen. De Maan stond in Tweelingen, Jupiter ook, de sfeer was ongelooflijk geanimeerd, we hebben genoten, zowel de VAKKERS als de gasten als je het mij vraagt. Een compleet fotoverslag vind je op deze pagina van de VAK website.  E.e.a. vond plaats in Schilde, ten huize van Hugo die er een megatuin op na houdt , met kruiden en bomen. In de ochtend had hij ons zijn nieuwste aanwinsten laten zien nadat hij het boekje van Anastasia (zie onderaan) had gelezen:

Hij had twee nieuwe Libanon ceders aangeschaft voor zijn familiedomein, terwijl hij er trouwens ook al een heel grote van had staan

De open kegel hieronder vond ik op de grond, heel bijzonder met dat rood, maar er stonden genoeg babycedertjes waarvan ik er in het najaar eentje meekrijg

Aldus gewapend met nieuwe bomenkennis op het terrein kon ik mooi een korte bomenwandeling houden.  Telkens als er een groepje mensen een consult had, moest een ander groepje wachten en Hugo nam ze dan mee voor een astrologische kruidenwandelng. Maar Hugo deed zelf ook een consult en in dat half uurtje kon ik mooi mijn hobby uitleven en met een ander groepje  de energie van bomen gaan "proeven", en dat werd een enorme zweefwandeling...  :-) Ik blijk echter maar een paar foto's te hebben,  we begonnen bij de notenboom achter het terras, die een heel hoge energie gaf, vervolgens de Amerikaanse Eik, en toen kwam de lijsterbeszweefervaring:

terwijl ik het gezweef verrukkelijk vond, was er iemand anders die het echt te gortig werd, ze wilde weer aarden, maar er was nergens een eik te zien om dat te bewerkstelligen. Ik neem aan dat ze intussen wel weer geland is.

Hier gaan we de oprijlaan van Hugo's optrekje weer in (we hadden de route schapenwei, Schanslaan, oprijlaan genomen:- )  Een van jullie had mogelijk belangstelling voor de Hemel & Aarde workshop: klik op de tab Hemel&Aarde rechtsbovenaan, of hier op deze link links.

Later op de dag liet Hugo me nog wolfspoot zien, die hij geplant had (uit het bos gehaald), en al heel veel van gedroogd had, in het kader van ons volgende project Astrologie & ADHD, want wolfspoot schijnt een kruid te zijn daarvoor. En ik heb daar foto's van gemaakt, nergens meer te vinden, dus ik denk dat ik een stel foto's kwijt ben, maar het internet doet het ook:

Wikipedia en andere internetbronnen: Deze wolfspoten helpen om jodiumproductie in de schildklier te voorkomen. Extracten van de plant worden daarom nog steeds verwerkt in medicijnen tegen verschillende aandoeningen tegen overmatige schildklieractiviteit en aanverwante kwalen als de ziekte van Graves.
Intrigerend is ook zijn anticonceptiewerking, Lycopus virginicus was reeds bij de Amerikaanse Indianen voor zijn vruchtbaarheidsremmende werking bekend. In theorie zou deze plant dus als een soort anti-conceptiepil gebruikt kunnen worden.

zelfgemaakte tinctuur van de plant:   bij onrust en trilling
Een bosje groen goed fijn hakken en in een glazen pot doen, hierna vullen met inmaak brandewijn totdat het groen helemaal onder zit.
Pot sluiten en op een donkere plaats zetten.
Iedere dag even een paar keer schudden.
Na een maand alles zeven en de tinctuur in een bruin glazen flesje bewaren.
Voor gebruik 5 druppels in wat water innemen.
Tinctuur kan je jaren gebruiken.
Het middel werkt heel rustig en langzaam.
Na een half uur is de trilling weg.

TEKEN VERWIJDEREN

Ronnie Topspeed, ook op de VAKdag, stuurde nog een pijnloze manier op om teken te verwijderen:
"Ik had een kinderarts die mij vertelde wat zij gelooft dat de beste manier is om een teek te verwijderen.

Dit is geweldig, want het werkt op die plaatsen waar het soms moeilijk is om aan te komen met
een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc. "

"Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten.

Bedek de teek met de zeep-doordrenkte prop watten en dep het een paar seconden (15-20),

de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer u de prop weg neemt.
Deze techniek heeft gewerkt elke keer als ik heb het gebruikt (en dat was vaak),

en het is veel minder traumatisch voor de patiƫnt en makkelijker voor mezelf .

May the longtime sun shine upon you
All love surround you
And the pure, pure light that's within you
Guide your way home

Terug naar de indexpagina - volgende wandeling

 In the meantime heeft Yola van alles veranderd en kan ik geen forum meer toevoegen. Nou schreef er toch haast niemand op, maar goed. .

Make a Free Website with Yola.