Meersel-Dreef: Mariapark, maandag 30 juni 2014
.
.
Het Mariapark ligt aan de "aardbeienroute", een echte wandelroute...
.
.
Even een natuuropname.
.
.
we komen al snel bij de Mariagrot aan. Er  zitten mensen, dus op de heenweg kon ik de energie niet voelen, want om met je rug tegen het Mariabeeld aan te gaan staan, met mensen ervoor, dat leek me niet wat:-)
.
.
Toeval? als ik de 12.00 uur lokale tijd horoscoop neem voor de dag van oprichting van deze Maria grot, is de ascendant precies de Maan van Pater Pio van de vorige pagina. En we zien het driehoek Venus in Vissen op het MC staan, over Maria (= Mer = zee = Neptunus) gesproken.
.
.
Dan komen we de Padre ook weer tegen. Ik loop verzonken in de energie die ik in de kerk op deed, ik moet bekennen dat ik aan het Mariapark niet veel vond, sterker nog, ik werd er hier en daar niet goed van:-)
.
.
weer een doodskop (links), maar dat was niet mijn probleem hier.
.
.
Ten eerste vond ik het beeldhouwwerk niet mooi:-)
.
.
Ten tweede volgt nog. Op de rechterfoto sta ik bovenop de "Calvarieberg", niet dat ik weet wat dat is, maar op andere wandelingen met kruiswegen was ik die ook al eens tegengekomen.
.
.
Het zou maar zo kunnen dat de horoscoop van Lidwina van Schiedam in mijn boek Medische Astrologie staat, in het hoofdstuk over anorexia... ja inderdaad:
.
.
Boeiend dat ze patrones der zieken is geworden want haar horoscoop laat een dominante Saturnus/Neptunus conjunctie zien (het punt voor ziekte), in het 10e huis en vierkant een zorgzame Kreeft ascendant, met een sterke heerser: Maan in Leeuw.
.
.
In de horoscoop zie je staan dat ze op 26 maart is geboren, en op het plakkaat links, op 18 maart. Maar het was 1380. De datum 18 maart is O.S. (Oude standaard), er moesten 8 dagen bij opgeteld worden voor de N.S,. (nieuwe standaard) die we nodig hebben om horoscopen goed te berekenen.
.
.
De heilige Theresia is mogelijk Therese van Lisieux? Ook iemand die haar hele leven ziek was, haar horoscoop / korte biografie vind je hier.
Dan komen we aan een (naar mijn idee foeilelijke) kruisweg aan, hier een serietje foto's , ik heb ze niet allemaal genomen:
.
.
En terwijl Em1 in het hutje van de heilige Clara en Franciscus van Assisi gaat mediteren, nemen An en ik plaats op het bankje er tegenover en lees ik eens verder in het boekje van Pater Pio.
Laten we zijn horoscoop er nog eens bij nemen, nu met KOCH huizen:
.
In 1911 verbleef pater Pio, op 24 jarige leeftijd dus. een maand in een klooster en toen namen zijn mederbroeders de eerste bovennatuurlijke verschijnselen bij hem waar. Hij had achtereenvolgens extases en duivelse kwellingen. In dat jaar loopt Neptunus transit bovenop Saturnus in 9, die heer 3 is: zijn mentale begrenzing van deze stoffelijke wereld wordt tijdelijk teniet gedaan. Er is dan een Pluto/Venus/Jupiter conjunctie op bijna 6 graden Kreeft: zijn Maan in 9 waar de identificatie met het lijden van Jezus voor het volk volgens mij mee te maken heeft. Uranus transit loopt heen en weer op cusp 12.
.
Saturnus transit staat op 16 graden Leeuw, op zijn MC: wereldse lasten die hij moet dragen zeg maar. En de Zon is ingaand conjunct Neptunus die dan vierkant de ascendant staat (in transit, vanuit 9).
De progressieve positie van Pluto is dan 4.13 Tweelingen, en staat tussen de Zon en cusp 8 in.
Kortom, er gebeurt enorm veel ook astrologisch en het zal de rest van zijn leven bepalen.
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat Pater Pio een man van God is. Maar terwijl ik verder lees op een bankje in dat Mariapark overvalt mij opnieuw de zwaarte van het Vissentijdperk. Ik lees: ""Jezus zelf wil mijn lijden (de stigmata), hij heeft het nodig voor de zielen". En : Jezus zegt mij dat in de liefde Hij het is die mij behaagt maar in het lijden ben ik het die Hem behaagt...
De kruisweg hier, het martelaarschap, het lijden, en alle zieke mensen die hier komen voor genezing, pff, op het bankje gezeten denk ik zo bij mezelf: we leven niet meer in het Vissentijdperk. Het Watermantijdperk betekent dat God vreugde is, een steeds nieuwe vreugde, elke dag opnieuw. Aan ons de schone taak om de juiste principes van het Vissentijdperk te transformeren naar een nieuw tijdperk.
En dan nog iets: onderaan deze pagina vind je een link van een 1500 jaar oude bijbel waarin zou staan dat Jezus helemaal niet gekruisigd is.. wat een mop zou dat zijn, (eh..) als al die mensen met stigmatisaties zich van alles ingebeeld hebben, meegeleden hebben met de verhalen, zodat ze het uiteindelijk fysiek manifesteerden.  Desalniettemin geloof ik wel degelijk in het principe van het gekruisigd worden door de menigte als je je verlichting openbaar maakt. In deze tijd betekent het gewoon dat je opgepakt wordt en in een psychiatrische inrichting gestopt: de uitwerking van het Watermantijdperk, negatief:-) Want de psychiatrie valt onder Waterman.
.
.
Van alle beelden hier in het Mariapark, vond ik deze de meest indrukwekkende, maar dat kwam omdat het Jezusbeeld ingebed was in een kring van prachtige bomen. De foto doet er helaas geen recht aan.
.
.

ook deze poging doet er geen recht aan:-)
.
.
we komen weer uit het Mariapark tegenover de kerk waar het goed mediteren is, pauzeren op een bankje, en..
.
.
zien een bruidspaar aankomen, die het park inlopen voor foto's.
En wij vertrekken naar ons volgende pelgrimsdoel, een Mariakapel die zich ook in het dorp zou moeten bevinden. Dat wordt de volgende wandeling.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.