Meersel-Dreef: Pater Pio & het Mariapark, maandag 30 juni 2014
.
.
Op de Facebookpagina van Annet Mol las ik over het Mariapark in het meest noordelijk gelegen dorpje van Belgie, Meersel-Dreef, in feite op een steenworp afstand (nou ja, bijna dan), van de Moonlodge. Dus gingen An, Em1, Em2 & ik deze maandag op pelgrimage daarheen.
.
.
ik lees van borden toch alleen de koppen, en trouwens van krantenartikelen ook. De rechter vond ik geweldig. Een goed begin van onze walk, of kerkbezoek, of Mariapark wandeling, of pelgrimage, of whatever.
.
.
Padre Pio was een Kapucijn (afsplitsing van de Franciskaner monniken), rechts boven de doodskop afgebeeld. Ik had nog nooit van hem gehoord. Daar kwam dus nu verandering in.
.
.
We lopen meteen naar voren, en terwijl we dat doen wordt ik overvallen door een ZWAARTE, niet normaal meer. Ik kreeg bijna geen lucht meer. Em1 bleek hetzelfde te ervaren!
.
.
Toch nemen we plaats vooraan en beginnen te mediteren. Ondanks de eerder gevoelde zwaarte. En wat er dan gebeurt is ook niet te filmen zeg.
.
Eerst vraag ik me af waar die zwaarte vandaan komt en besluit dat het mogelijk te maken heeft met al die zieke mensen die hier komen om hulp te vragen. Dan doe ik maar het zelfde en zeg dat ik hulp nodig heb bij het genezen van mijn diabetes. En dan gebeurt het. Het begint met energie in het kruinchakra en al snel zindert mijn hele lijf, geconcentreerd op het hart. Het was echt enorm, en helemaal niet zwaar meer. Het voelde als een superzegening, en sterker nog: het zou zowat de hele dag bij me blijven! Em2 bleek hetzelfde te ervaren, zo ongeveer dan.
Wij zijn diep onder de indruk.
An geloof ik ook, want die wilde iemand hier mee naar toe nemen.
.
.
We gaan dan eerst koffie drinken bij de Kapucijners, uiteraard  een Cappucino:-)
En daar vraag ik wat Pater Pio te maken heeft met dit klooster. Nou, hij bleek er nooit geweest te zijn, maar ze hadden hem uitverkoren als patroonheilige of zo iets. Ik koop een uitermate interessant boekje over hem, en lees over de wonderen die hij verrichte.

.
de geboorteakte van Padre Pio is opgezocht door Grazia Mirti, een Italiaanse astrologe en verwoed dataverzamelaarster. De kerk was het zeker niet altijd eens met Padre Pio en toen Neptunus transit op het MC liep, wilden ze hem ontkennen. Het was het volk dat zo veel baat bij hem had en hem alsmaar opzocht, die er voor zorgde dat hij toch zijn priesterlijk werk (en genezend werk: Pluto conj cusp 8) kon blijven doen.
Hij was niet zachtzinnig en soms erg confronterend in zijn adviesgeving: Zon conjunct Mercurius conjunct Pluto conjunct cusp 8 (Koch) in Tweelingen.
Hij ontwikkelde stigmata waardoor hij halve handschoenen droeg. Bij zijn overlijden genazen zijn wonden en was zijn huid helemaal schoon. Zeer vermoedelijk zijn mensen met Waterman op cusp 4 wel geschikt om in gemeenschappen te wonen, in zijn geval de Kapucijnen.
Ik heb lang en hard getuurd naar de horoscoop  (op mijn Belgische computer in KOCH versie want het plaatje links is Placidus) om zijn identificatie met vooral het LIJDEN van Jezus te snappen en Padre Pio was er van overtuigd dat Jezus, alsook hij zelf, LEED ten bate van het VOLK (Maan in Kreeft).  En daarom denk ik dat de Maan in Kreeft (bij Koch in 9) zijn enorme identificatie met dit gebeuren voorstelde. (De Maan staat wel vierkant Uranus).
Wellicht schrijf ik nog een keer een artikeltje over die horoscoop in Astrotime want 1 ding is zeker, de meditaties in die kerk onder de invloed van het Padre Pio gebeuren hebben me diep geraakt.
.
En Em1 idem dito. Zodanig dat we de volgende dag op weg terug naar Nederland opnieuw een bezoek brachten aan deze kerk en er opnieuw mediteerden, vet gestoord door tuinlieden er om heen met hun lawaai trouwens, (dinsdag, Marsdag..)

.
De wandeling door het Mariapark volgt in de volgende wandeling, (tjonge 2 keer volgt, 2 keer wandeling, dat zou afgekeurd worden als een editor dat na zou kijken), eerst nog een paar foto's van ons bezoek de volgende dag:
.
Ah, dat waren ze wel.
We ervaarden opnieuw de enorme zwaarte lopend door het gangpad, en de meditatie-energie was er opnieuw heel hoog. A blessing!
  
Make a Free Website with Yola.