MEIDOORNBESSENROUTE, donderdag 12 september 2013
.
Voor ik andere wandelroutes ging verkennen, moest ik eerst hoognodig terug naar de meidoornstruiken om de rijpe meidoornbessen te plukken, dus reed ik de Maandagweg in (geen idee welke gemeente trouwens... ergens in de buurt van Ruurlo richting Hengelo), en parkeerde vlak bij zo'n struik. J2 parkeerde ik even gezellig aan de overkant van de straat waar toch geen verkeer kwam en ik plukken.
en plukken. En plukken.
Er stond hier genoeg!
Na de zak gevuld te hebben en later thuis alle blaadjes er afgeplukt te hebben, schreef ik ook nog een nieuwe webpagina over de meidoornbes, alwaar ik tot een eensluidende conclusie kwam over de astrologische beheersing van de meidoorn, of liever nog in dit geval, over de kwalen waar den meidoornbes goed voor is:

http://www.astrologie.ws/kruiden/meidoorn.htm

De bessen veilig opgeborgen hebbende in den auto, gingen J2 en ik (J1 geheten) den Sikkelerweg in alwaar we onlangs trouwens ook waren, een week ervoor, toen het nog erg warm was.
.
Met de herfst in aantocht waren de spinnen nu echter heel hard aan het werk geweest. En je zou zeggen, waar ik de week ervoor niet op het bankje kon vanwege bezetting, het toch maar mooi was dat ik er met iets minder warm weer vandaag wel op kwam. Nou, moet je weten, ik had nog geluk ook want er was net een wandelmeneer van opgestaan...
.
Er kwam zelfs nog meer hoog bezoek langs.
.
.
Het is niet onbelangrijk om er op te letten dat er stromend water in de buurt is, want zo je dat waarneemt, stroomt je leven ook die dag.
.
.
we wandelen nu de oude Zelhemseweg maar eens in. Oh dat betekent natuurlijk dat de Maandagweg in de buurt van Zelhem ligt. Niet dat ik weet waar Zelhem ligt, maar ongetwijfeld ergens in de buurt.
.
.
en dan komen we bij het bankje wat het eindpunt van de route de week er voor was, maar wat ik nu oversloeg. Ik eet nog wat bramen onderweg.
.
Als ik dit pad tegenkom en dat oranje bord zie weet ik al dat den hond dan officieel aan den leiband moet dus ik loop door.
Punt , want honden aan den leiband, daar voel ik niet zo veel voor, zelf wil ik er ook niet aan vast zitten.
Komen we daar toch pardoes een indrukwekkende zoveel-stammige Beuk tegen zeg! Ik heb hem nog even de groeten gedaan. Hij was wel vriendelijk maar zeer gematigd.
.
En dan opeens ontdekt J2 als een ware speurhond een pad naar links waar geen bordje stond over honden aan den leiband dus ik sjouw achter hem aan dit leuke paadje in.
.
Zo nu en dan kijkt hij even achterom of ik wel volgzaam ben.
.

Ja ja, ik kom er aan hoor!
.
Dan komen we op een kruispunt wat volgens het bordje hieronder op de Ruiterboschweg uitkomt waar ik aan de andere kant vlak bij geparkeerd had, (kruising Maandagweg/Ruiterboschweg), dus wandelen we naar links.
En wat ik dan toch tegenkom! WONDERBOMEN!
Ik koop er een voor de eigenaresse van J2 die nadat ze gegoogled had op wonderbomen er achter kwam dat je al dood kunt gaan van 1 boon er van.. en ik herkende de fraai getekende bonen (tekenbonen genoemd omdat ze op teken lijken... ook dat nog) als geluksbonen die ik wel eens in een zakje gekocht had.

Nu wil ik ook zo'n boom. Maar ik wil ook zaadjes van een medicinale wonderboom, a miracle tree:
de moringa boom.

de wonderboomverkoper had ook jonge koetjes in de wei, en die hadden een ferme belangstelling voor het minikoetje met de enorme pluimstaart.
.
ze wandelen nog even mee als we weer doorwandelen en op het verharde deel van de weg komen.
.
en rennen nog meer mee.
.
tot zij niet meer verder kunnen, maar wij wel.
.
we nemen het er nog even op het bankje en thuis fotografeer ik de graspieper nog even, die inmiddels rood gekleurd is waardoor het een roodborstjespieper is geworden.
De 8 beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van je hart (volgens Natural News):
1. vette vis; 2: haver; 3: donkere chocola!, 4: aardbeien en frambozen; 5: sinaasappelen en citroenen; 6: noten; 7: extra vierge olijfolie; 8: rode wijn.


ingestuurd door A te R: hier kun je stralingsarme wifirouters (of dect telefoons) bestellen:

http://www.electrohealth.nl/
.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.