VELDHOEK, vrijdag de dertiende, 2013
Het plan was om naar de Vierblokkenweg te gaan maar toen ik J2 ophaalde en het in wilde voeren in de tomtom, kwam die niet te voorschijn in de gehuchten Vorden, Hengelo, Zelhem, Ruurlo en dus reed ik maar wat. Ergens bij Halle kreeg ik de geest het gehucht Bronckhorst in te voeren en toen deed ie het opeens. De tomtom dan inzake de Vierblokkenweg. Terugrijdend stopte ik ergens anders want J2 had het gehad met het rijden, ik ook, en we wilden wandelen.  Een week later zou ik er achter komen dat de Vierblokkenweg slechts 8 km verwijderd was van het ophaalpunt van J2, in werkelijkheid in het gehuchtje Varssel ligt, dat Google Earth aangeeft als Hengelo maar de tomtom dus als de gemeente Bronckhorst in de kaart heeft. Maar dat was dus een week later. Vandaag was het vrijdag de dertiende en werd deze route niet alleen lang qua rijden, maar ook qua wandelen want ik maakte een vergissing:-)
Vlak na  het gehucht Veldhoek was ik gestopt op ik meen alweer de oude Zelhemseweg (die is dus knap lang) en J2 rende als een idioot meteen het bospad links in. Die had er klaarblijkelijk zo genoeg van gehad lang in de auto te moeten zitten dat hij het eerste kwartier als een dolle door het bosje hier rende.
Zo nu en dan zag ik hem wel en loop het bospad maar eens door.
.
Bij elke bocht en afsplitsing zorgde ik er uiteraard voor dat J2 de route wist.
.
We treffen zowaar nog een struikje wolfspoot aan.
,
het bospad komt opnieuw op de oude zelhemse zandweg uit, maar dan is er een pad naar rechts dat uitkomt op een leuk pad naast een beekje.
.
Dit is nu met recht watermunt (foto rechts), ik zou moeten zwemmen om er bij te komen.
.


en ik zie ook nog een toefje heide. Het is een mooi pad trouwens met een mooie entourage.
.
Hier zien we opnieuw de osmose tussen zwam en bast: de zwam die de kleur aanneemt van de bast van de boom.
.
aha, het klopt dus, inderdaad de OZ-weg, waar we opnieuw op uitkomen.
,
Op de kruising met die Koesemansweg ga ik er tegenover in naar rechts. Tot hier alles nog geen probleem.
.
We komen bij het Klooster dat in dit geval een waterproject is, en een gemaal en wat het met kloosters te maken heeft ontgaat me volledig.
.
Bij de Veengoot  loop ik het bruggetje eens over en ontdek nergens een bankje, dus
.
.
ga ik op "het project t Klooster" zitten, van beton met een gemaal achter me.
.

.

Deze hondsdraf heb ik deels nog geplukt. Na de pauze maak ik dan de fout door niet nadenkend, het pad langs het water terug te gaan, in de overtuiging dat dit hetzelfde leuke pad van de heenweg was.
.
Jeetwee had dorst en daalde telkens de steile helling af. We wandelen langs het water verder.
.
Het duurde even, voordat het tot me doordrong dat dit niet hetzelfde watertje als van de heenweg was, het is een veel bredere sloot en het landschap is heel anders.
.
en nergens maar dan ook nergens leek er een pad naar rechts te zijn om weer terug te komen in de buurt van waar ik wezen moest.
.
Uiteindelijk is er dan toch een weg, ik moet nog iets verder naar links en zie in de verte een man postduiven uitlaten uit zijn auto. Je maakt wat mee op zo'n wandeldag:-)
.
Tjonge, de Kapersburgweg, wat moest ik daar nou. Nou ja, teruglopen natuurlijk.
.
mooi he, deze vogelkers!
Ik ga het gehucht Veldhoek in, en weer uit.
.
dit knopkruid is s avonds door de wok gegaan en was echt weer eens overheerlijk!
.
En dan eindelijk, komen we weer terug bij de auto waartegenover een bankje stond dat ik eerst maar eens even heb aangedaan.
.
Leuke link ingestuurd door mevr. Appeltaart, waar ook de video rechts van kwam:

http://www.degoednieuwskrant.nl/

Het is weer vitamine C tijd, lees hier in het Engels over de geneeskracht bij chronische ziekte van vitamine C (Natural News)
..
  
Make a Free Website with Yola.