Het natte voetenpad, donderdag 3 oktober 2013
.
.
ik zette de auto opnieuw bij dezelfde parkeerplek als bij de bomenworkshop onlangs maar wilde nu de Flierdijk naar links inlopen, de andere kant dus.
,
.
er was wel even wat herrie want de mais werd gemaaid.
.
.
even verderop kun je links een wandelpad in, maar dat deed ik mooi niet, want er stond een bordje en daar staat altijd op dat honden aan de lijn moeten, op zo'n zandweg zonder verkeer kan jeetwee die ik dus meehad, naar hartelust ronddollen zonder leiband.
.
.
ik kon nog flink wat duizenblad plukken, de bedoeling was om het weer door een gebakken ei te proberen, maar ik heb nog geen eieren weer gebakken, dus het kruid ligt nu te drogen als theekruid.
.
.
de Flierdijk komt uit op de Vordenseweg, eveneens een zandweg.
.
.
eveneens zonder verkeer.
.
.
dan kom ik nog een leegstaand boerderijtje tegen maar ernaast en erachter wonen wel mensen.
Even googelen op vordenseweg 6.
Och, dat heeft geen zin, ik woon zelf op de vordenseweg 6 met een extensie, even barchem uitproberen,tjonge, als je daar op googelt krijg je dit

Vordenseweg 6 is een adres in Barchem in de provincie Gelderland. De postcode van Vordenseweg 6 is 7244PS. In de regio rondom Vordenseweg 6 wonen ongeveer 915 mensen. 42% van de huishoudens in deze buurt is een gezin zonder kinderen. 5% van de inwoners is allochtoon. 44% is 44 jaar of jonger, 56% is 45 jaar of ouder.

en ik wou alleen maar weten of het te huur was voor bepaalde personen uit de kennissenkring:-).
even later zie ik een heus wandelpad naar links, wat ik nog niet kende.
.
.
Nergens een bankje te bekennen, behalve deze wildkijkstoel, met een enge ladder, dus die ging ik echt niet uitproberen.
.
.
het bordje "opengesteld" stond bij de afgesloten ingang naar het weiland, dus dat kon ik gevoeglijk negeren.
.
,
het is duidelijk weer paddestoelentijd.
.
.
in het begin van dit pad dacht ik nog, goh, het is maar goed dat het dagen niet geregend heeft, want ik liep op crocs met gaatjes.
.
.
maar toen ging het al heel snel mis, het gras werd hoger en natter en ik kreeg natte koude voeten, wat deze keer niet meer overging tot ik thuis mijn sokken en schoenen uitdeed.
Dan komt er aan het eind van dit pad opeens ook een bordje opengesteld en honden aan de lijn, maar jeetwee liep al lang op een ander pad.
.
.
Het pad eindigt rechtsaf bij prikkeldraad, jeetwee was er al onderdoor geweest, maar ik keer terug, en loop nu langs de andere kant van het slootje, wat echter niets hielp qua nattigheid.
.
.
er had er eentje dorst
.
.
ik ook en ik kijk of ik ook ergens een boomstam zie, maar ik zie er pas een, verscholen onder de braamstruik op de Vordenseweg, dus dan haal ik die braamstruiken maar even weg, en neem een pauze.
.
.
het lijkt wel of jeetwee goed op mij past.. maar
.
in werkelijkheid volgde hij deze maiswagen.
.
.
als ik zo pauzeer blijft hij wel altijd in de buurt, maar al snel verveelt hij zich (ik geloof toch dat hij een Waterman ascendant heeft en geen Vissen ascendant, nu ik hem weer eens een aantal wandelingen (de komende drie ook) heb meegemaakt). Dus gaat hij graven. Op de foto rechts is een foto waar ik terugkijk om te zien of hij er al aankomt, ik kan roepen wat ik wil, meneer komt niet, en is verdwenen in het maisveld. Dus loop ik maar door.
.
.
ook deze Vordenseweg (volgens mij is het de Oude Vordenseweg, maar mogelijk in Lochem, een eindje verderop en niet in Barchem), is onderdeel van de achtkastelenroute te Vorden:-)
Jeetwee is weer op komen dagen als ik de hoek omga de Flierdijk in.
.
.
de boer was wel wat opgeschoten. En jeetwee vindt weer een stok. Het is gelukkig geen hond die telkens een stok naar je brengt, zo dat je hem weg moet gooien, hij vermaakt zichzelf er wel mee.
.
.
hij knabbelt 'm gewoon kapot.
En dan ben ik weer terug bij het Achterhoekse schilderij. Mochten er nog mensen zijn die denken, hey, waar is eigenlijk die foto gebleven van waar iedereen op de bomenwalkshop poseerde achter die lijst? Wel die foto was mislukt:-)
Meidoornblog van Anntje: klik hier
Dessertstrooisel voor het hart: klik hier
..
  
Make a Free Website with Yola.