NOORDHEUVEL, het enige bos van Gooreind, vrijdag 7 september 2012

het was bloedwarm, dus ik moest de bossen wel in, en na vele omwegen, want "de Oude Baan" was afgesloten, kom ik op de parkeerplek van bestemming aan. Naar het bos wandelend zie ik dat de lucht helderblauw is, geen chemtrail te zien. Verbeeld ik het me nou of gaat 2012 het jaar worden van veel minder chemtrails? En was 2011 en daarvoor het jaar van veel chemtrails om de Japanse luchtvervuiling te weren?, ik verzin maar weer eens wat ..

Aangezien ik wilde uitvinden of dit een geschikte sterrensjamaanroute kon worden, noteer ik even de plek voor de tomtom, ik loop de richting van de """hondenzone"" in, wat gek genoeg het mooiste stuk van de wandeling wordt (wat mij betreft)

kijk, dit zijn toch prachtige weggetjes?

De Brem geeft een prettige verkoelende energie, ik snap er geen jota van hoe Brem, die midden in de zon staat, zo''n koele energie oplevert. Daarnaast de tamme kastanje waar ik toch nog drie bladeren van pluk, die overigens nog steeds ergens in mijn wandeltas zitten nu ik er over nadenk.

de bedoeling is om dit onaanzienlijke weggetje hieronder richting de hondenzone dus, in te gaan

maar aangezien ik voor een sterrensjamaanwandeling wel een eerste Eik nodig heb als zegeneik voor de wandeling, ga ik eerst even naar rechts om de Eik tegenover het bankje te consulteren. En ofschoon Eik niet veel terugzegt, in eerste instantie...

weet ik bijna niet wat me gebeurt, want hij gaat MEE, energetisch, tijdens het hele eerste en ook tweede stuk. Het maakt het wandelen op dit overigens onaanzienlijke pad geweldig! 

wel leuk hoor, dat de gemeente een plek creeert waar honden los kunnen ravotten

ik sla af naar rechts en krijg bezoek

dit was het pad naar rechts, richting het bos en opeens valt me iets idioots op, bij de boerderij achter het paard, en hieronder rechts op de foto: er staat een kasteeltoren achter! 

deze paarden ga ik achterna om dan aan het eind het bos de noordheuvel in te gaan

het hele gebied hier is rijkelijk voorzien van voorlichting, ik zet alle foto''s even onder elkaar

Dit hieronder was niet het bankje wat ik zocht, ik ga olp de foto rechts rechtsaf, als ik rechtdoor was gegaan was ik wel bij het gewenste bankje gekomen maar het moest zo zijn. 

 eindelijk kom ik 1 fatsoenlijke eik tegen waar ik Vrageneik van maak, hij wilde inderdaad wel vrageneik worden voor de sterrensjamaanwandeling. 

het bos is hier niet echt spectaculair mooi hoor, het is zelfs saai

ik loop in de richting waarvan ik denk dat ik dan toch bij het gewenste bankje zou moeten komen

dennen en sparren vind ik zelf veel mooier:

he he, daar is het bankje. Voor een sterrensjamaanwandeling uitstekend geschikt als meditatiebankje, maar vandaag schreef ik er hoofdstuk 7 van "het boek".

er blijkt een tamme kastanje vlak bij te staan. Als ik rechtdoor loop kom ik weer op het punt waar ik op de heenweg de hoek om ben gegaan, ik doe trouwens nu opnieuw hetzelfde maar dan van de andere kant, dus.

en loop dit beukenpad weer in , waar ook de ene Eik staat, die ik nu tot sterrensjamaaneik bombardeer,  bij gebrek aan andere eiken.

weer een bankje maar ik had het niet nodig. Ik kom bij een andere uitgang op de Ertboringenweg uit

en tref de auto niet langer in de schaduw aan

 

Enerzijds zou deze route wel kunnen dienen als sterrensjamaanwandeling, als het echt zonnig weer is, anderzijds, als ik er aan terug denk, denk ik voor de zoveelste keer aan een somber bos hier. Heb je dat oo kwel eens, dat als je eenmaal thuis bent van een wandeling er een bepaalde sfeer van de route blijft "hangen" ??   Ik geloof eigenlijk deze route toch maar te moeten overslaan als potentiele sterrensjamaankandidaat, want ik heb nog nooit een goed gevoel over dit bos gehad, nu ik er aan terugdenk. Wel van sommige stukjes, maar het bos zelf, nee.

..

Make a Free Website with Yola.