Op de fiets... donderdag 26 juli 2012

Er waren geen muizen in de val gelopen tijdens mijn minivakantie om aan de roofvogels te offeren maar vandaag zouden er nog 2 komen, later nog 1, en sinds die tijd is het stil met de muizen. Ze zijn op. Mooi. Ik kon niet aan de wandel vandaag want ik had maar zo een blaar op mijn teen ontwikkeld in Duitsland bleek vandaag, dus dan maar op de fiets want ik was gezond en vol energie teruggekomen van de Extersteine, het wordt de hoogste tijd om er om die reden weer opnieuw heen te gaan (ik schrijf eigenlijk 5 augustus:-)
Ik fietste zonder deze keer voor de verandering moe te worden van die zware fiets, naar het bankje met de Amerikaanse Inspiratie Eik, vroeg hem om inspiratie voor het boek en ging verder met de eerste hoofdstukken:

 Opeens komt er een vrouw langs, ook op de fiets, maar ze stapt af, een vijftal meter verder dan waar ik zat,  en klopt dan een boom bemoedigend op zijn stam!! Ik was helemaal verbluft en zou haar zeker aangesproken hebben als ze niet zo snel al weer op de fiets gestapt was en er vandoor geracet was. Toen ik die boom later bekeek, zag ik opeens dat het een normale Eik was, dus geen Amerikaanse. Een Eik die me hier nog nooit opgevallen was, ik dacht dat er hier alleen Amerikaanse Eiken stonden. De vrouw is in mijn herinnering nu een mooie spookverschijning die eenvoudig weg even langskwam om te "vertellen"" dat er hier ook een gewone Eik stond waar ik nog geen functie mee afgesproken had...

In Vlaanderen schijnen ze aan "Oilpulling" te doen maar hier in Lochem doen de Achterhoekers gewoon aan Tractor Pulling zoals je kunt lezen. 

is dat nou kunst hieronder, of zijn het gewoon wratten ontstaan op de plekken waar de stammen afgehakt zijn zijn? Rechts weer wat voor mijn voorraad wilde rozenblaadjes (hondsroos)

Van een rozenblaadje en verse voorraad koningskaarsbloempjes heb ik thuisgekomen meteen een pot thee gezet tegen de fijnstof in mijn longen, ik zou het elke dag moeten drinken maar ja.. Trouwens, ik heb geen idee (meer) wat dat voor spul is rechts op de foto hieronder

tjonge jonge, je hoeft maar 2,5 dag op vakantie te gaan of er zijn alweer nieuwe ontwikkelingen, er stond hier opeens een BANKJE!!  Toen ik het op de terugweg aan wou doen zaten er al mensen op te picknicken, want het is wel toeristenhoogseizoen hier momenteel

ik ging nog even langs de helderziende Eik om te vragen of hij soms sterrensjamaaneik wilde worden, maar veel sjoege gaf hij niet, mogelijk omdat hij aan het bijkomen was van alle maaiwerkzaamheden waar ik vorige week nog groenvoer voor de groene smoothies geplukt had (die ik trouwens nog elke dag drink).

Met al dat toeristische fietsverkeer bleek het trouwens heel handig te zijn om de fiets aan de overkant neer te zetten want iedereen keek daarnaar en niet naar de boom waar ik tegen aan syond...  de foto kan overigens ook gebruikt worden voor bepaalde personen die fietsen verkopen op Marktplaats, vind je ook niet Sophia?

..

Make a Free Website with Yola.