Pieterpad, Vorden, zaterdag 24 september, ca. een uurtje

Nadat ik op zaterdag de auto eens even volgeladen had via een supermarkt in Vorden, voor mij net zo dichtbij als de supermarkten in Lochem, want we blijven Nederlanders natuurlijk, en de Vlaamse supermarkten kunnen dan wel beter spul hebben, maar ze zijn ook aan de prijzige kant, enfin, nadat ik dat gedaan had vroeg op een schitterend zonnige zaterdagochtend,  ging ik de Schuttestraat eens in, want dat had ik gegoogled, om tot mijn verbazing te parkeren met uitzicht op een fraai kasteel. Nu heet Vorden dan ook wel het 8-kastelen dorp, maar goed.

Deze Eik vraag ik op de heenweg goed op mijn auto te passen en om wat leuks onderweg. Op de terugweg vraag ik hem heel wat meer, maar dat komt nog:-)

Dan wandel ik een prachtige bosweg in

en komen de slotgracht tegen:

en het slot zelf!

onderweg komen we langs een Abeel, want dat staat er. Die probeer ik energetisch eens uit, en die boom was echt geweldig!  Op de foto zie je trouwens alleen braambladeren rond het bordje, maar het bordje stond dan ook naast de boom.

Dit was ´m. 

En kijk nou toch, je kon naar het kasteel als je geen hond bij je had, had ik niet, en als het zaterdag of zondag was, en dat was het

Dus wij er naar toe, dat snap je

hoofdstuk 2 Kunst!

hoofdstuk 2 in close up

En daar was dan het kasteel in close up, het deed heel vriendelijk aan. 

Op de grond weer zo'n leuke White Bull feather, die ik de laatste tijd weer vaak tegenkom, en die volgens H te D betekenen dat de Geest van White Bull met je is en dat je goed bezig bent, of zo iets.

En dan gaan we het Pieterpad in achter het kasteel

kijk maar

Het is niet te zien op deze foto maar verderop dat pad was het een drukte van jewelste met pieterpadwandelaars, dus ik ben naar rechts gegaan, want

ook al niet al te best te zien op de foto, er was een bankje, meer geschikt voor 57plussers !!

De andere kant uit terugwandelend lees ik hier iets heel sympathieks: honden mogen hier los wandelen! Ook al had ik geen hond bij me, dit kon nog wel eens van pas komen in the future.

En dan krijgen we weer voorlichting van het Geldersch Landschap en Geldersche kasteelen:

Maar de Japanse lariks voelde niet echt prettig, het leek wel een acacia, zo zwaar.

Dan komt de Fagus Sylvatica aan de beurt:

En ondanks dat het een beuk was, gaf deze boom een mega energie!

Maar deze:

Een carpinus betulus dus, gaf wel zo'n bijzondere hoge energie, dat ik sinds die tijd op zoek ben naar haagbeuken als ik aan de wandel ben, niet dat ik ze tegenkom want ik herken ze niet zo goed:-)  Nu vraag ik me af of ik haagbeuken of beukhagen in de tuin heb, maar die hebben natuurlijk niet van deze enorme stammen:

Dan komen we bij de echte Acacia of pseudo acacia zelfs:

interessant genoeg vond ik de energie van dit exemplaar vandaag in ieder geval niet  vervelend!

we lopen maar eens verder

en waar een bruggetje is moet de slotgracht of zo weer onderdoor lopen, of gewoon een watertje

en dan zien we (zie ik) indrukwekkende wortelstructuren aan de betonnen zijkant:

ik loop er heen en zie aan de andere oever eveneens van dat indrukwekkende pluto in steenbokspul: (Pluto vanwege de wortels, Steenbok omdat het een beuk is, en trouwens tegen cement aan het groeien, ook steenbok, dat cement = steen, nogal wiedes:-)

En dan komt er helemaal wat leuks:

Dus ik terug naar het watertje om er langs het pad te lopen om dichterbij die Reuzeneik van Vorden te komen

Maar dichterbij dan dit kwam ik niet want de wei was afgesloten met prikkeldraad. 

Dan eindigen we weer bij dezelfde eik die op mijn auto gepast had, en ik ga hem eens even drie heel concrete vragen stellen:

1) of hij me een goede rit naar Belgie kan geven, de volgende dag (dat gebeurde)

2) of hij er voor kon zorgen dat de nieuwe computer die ik bij me had het ook fatsoenlijk  ging doen (dat gebeurde in eerste instantie ook) en als dat zo was, beloofde ik dat ik Techno eik in Brasschaat zou opzoeken als hij daarmee moest samenwerken en de groeten van hem zou doen.

en

3) ben ik vergeten:-) 

In the meantime was ik niet snel genoeg met het installeren van real time anti virus protectie, ik was nog steeds bezig mijn eigen programma's op de nieuwe computer te krijgen maar wel vrolijk gratis plaatjes en andere toestanden aan het opsnorren op het internet, met als gevolg dat ik een mega virus in de nieuwe computer kreeg. De ellende was niet te overzien, dus ben ik gisteren, en dat is 15 oktober, want zo ver zijn we inmiddels al, als de sodewind naar Techno Eik in Brasschaat gewandeld, wat nog een heel avontuur zou worden, maar dat de computer het weer doet, moge duidelijk zijn, anders stond deze pagina, MET muziekje:-) er niet op:-)

Make a Free Website with Yola.