Pinetum de Belten: vrijdag 29 maart 2013
Het werd de hoogste tijd om eens wat andere knoppen toe te voegen aan mijn knopkensthee, dus ik naar het pinetum, een levensgevaarlijke plek om knoppen te plukken...
je wandelt 522 stappen van de parking naar de ingang, en komt langs een stuk hei tegenover het huis waar ik wel had willen opgroeien:-)
de kippen liepen los
Het pinetum heeft ook een naam, Pinetum de Belten. En ik groet de Douglas bij de ingang nog even. Hij had niet zoveel praatjes als de vorige keer. Aangezien er flink gekapt was, was hij wellicht nog wat ontdaan door het verlies van zijn vrienden.
dan ga ik het pinetum in en kan nergens de ceders vinden, dus ik neem eens even plaats op het bankje waar een gids was.. Boom 146 (of zo iets) zou de Libanese ceder zijn, en als ik het kaartje moest ontraadselen liep ik aan de verkeerde kant,  in het westen, dus ik naar het oosten. Ik ben niet zo'n goede kaartlezer als het geen horoscoop is, trouwens.
dus ook in het oosten kon ik geen ceder vinden.... (terwijl we de vorige keer wel ceders hadden gezien...)
een treurden, mooi he?

Wel, wat is er nu zo levensgevaarlijk aan het pinetum voor knopjeszoekers? Het stikt er van de taxussoorten, zowel oost als west en dat is nu precies de boom waar je van af moet blijven, wil je niet doodgaan aan je knopjesthee:-)

Twee theeproeverijen: 1: de knopjes van afgelopen week gekookt, de thee zat bomvol goede zaken, ik kon het gewoon proeven, maar het was iets te bitter (te weinig water, te veel knopkens).

Dan hb ik de 5 elementen thee van Shoti Maa besteld (zie Theelust op deze pagina).  Er zitten allemaal goede biologische zaken in deze Joyful Silence Thee links, behorend bij het element ether. De kleur was een beetje spinazienatachtig en... hij smaakte er ook een beetje naar:-) Aangezien ik een glas verorberde met een maaltijd met spinazie, was het een uitstekende combinatie. Maar s avonds laat? Kweenie hoor:-) De andere elementen moet ik nog proeven (wordt vervolgd)
Chinees liedje over thee
..
Make a Free Website with Yola.