Pre & Post Christmas 

1. st. Gudula-kerk, woensdag 21 december 2011

In het lokale krantje las ik dat de St Gudula kerk in Lochem op woensdag open was en nog steeds dol zijnde op meditaties in kerken en kerkjes, ik er heen wandelen vanaf de supermarkten-parkeerplaats, want het was woensdag.

ik arriveerde er om 5 voor half 2 , het wintersolstitium was om 12.13 uur, het was dus winter, inmiddels:-)

Op Wikipedia lees ik dat St. Gudula een Vlaamse heilige is, patrones van zowel de stad Brussel als van de niet-adellijke single vrouw. Waarom Lochem een kerk gewijd aan St. Gudula heeft wordt niet duidelijk op dit bord.

Het is haast niet te zien op de foto maar het stikte van de joelende kinderen die met kerstversieringen bezig waren, mijn meditatie kon ik vergeten. Eenmaal thuisgekomen lees ik dan ook in het krantje dat het ZOMERS is dat de kerk op woensdag open is. We waren dus in de winter beland inmiddels.

Buiten de kerk staan deze indrukwekkende bomen op de markt, de markt was trouwens bezig met het laatste staartje marktopruimen.   We gingen maar eens weer naar huis.

2. Naar de Nieuwe Sacred Cirkel op 24 december 2011

Op weg naar het nieuwe medicijnwiel kwam ik eindelijk de steen weer tegen die een boom bewaard had voor het wiel, ik nam hem dus mee . Het was prachtig weer!

Van de oude cirkel was wederom niets over, dus hier raapte ik de driehoekssteen in het midden op om ook in het nieuwe medicijnwiel te leggen.  Er zat wat vogelpoep op, maar ik beschouwde dat dan maar als zegen van boven:-)

eerst dacht ik dat dit een mooie kruip door sluipdooringang was, maar dat was niet zo, ik moest terug

Dit bleek de echte ingang te zijn  of te gaan worden. want de vorige keer kwamen we vanaf de bomencirkel iets verderop, het was een mooie iets hogere boog dus we hoeven niet zo heel erg te bukken

Al die tijd had ik ook het vossenbesplantje van de laatste Holterberg wandeling nog in een emmer met water staan, en die plantte ik eerst eens even in het Zuiden . Volgens Anastasia moet je dan 1 keer spugen in het plantgat, maar ik spoog ernaast:-)

Deze staat ongeveer in het oosten, geloof ik . De driehoekssteen legde ik op de middenzuil met de punt naar waar toen de Zon zich bevond.

En zo zag de cirkel er op 24 december dan uit, maar wacht op de wandeling op 27 december hieronder, voor de volgende transformatie!

Hier sta ik nog even in de volgende bomencirkel gewichtig te doen met een camera want er komt een mountainbiker aan. Dat was nog niks met wat we op derde kerstdag allemaal tegenkwamen trouwens

Dan ontdek ik dat ik het kleine steentje vergeten ben en geef die nu even aan multipurpose eik in bewaring voor de volgende wandeling

3. Dinsdag 27 december, oftewel derde kerstdag

Op eerste kerstdag was er ook nog een wandeling, maar die volgt hierna, want op derde kerstdag gingen we namelijk opnieuw naar het nieuwe medicijnwiel.  M1 en M2 gingen nu mee en M1 had een heel speciale hoog energetisch geladen tempelsteen,  zelf geplukt uit een of ander gebergte, meegenomen voor het wiel!  Maar eerst even de laarzen aan.

We gaan even een linkerpad in wat A te R had gezegd dat het hier zo licht  voelde. Als je het pad in twee delen opslitst kwam ik tot dezelfde conclusie voor deel 1 maar vond het juist enorm zwaar aanvoelen voor deel 2, (M1 vond dat ook), daar waar het dichterbij het landgoed R ligt, en je toch niet verder kunt.

Drie keer raden wie ze hier aan de telefoon heeft. Helemaal goed, dochterlief!  Overigens, kan ik A te R geruststellen, verdraagt M1 ook geen mobiel meer in haar broekzak vanwege de straling.

Bij multipurpose eik haal ik mijn gewone steen op en M1 toont de echt energetisch hoog geladen tempelsteen

Dan komen we bij het meditatiebankje, M2 ziet kindjes in de verte

speciaal voor de fans:

We lopen verder met de kids achter ons aan en besluiten dat als die ook rechtsaf gaan richting medicijnwiel, we dan de tempelsteen niet gaan leggen, dus de kosmos moest het maar laten zien. De kids gingen inderdaad de andere kant op, dus wij kunnen  door de poort naar onze toekomstige medicijnwieltempel:

en daar gaat ie dan nadat we het wiel zelf nog wat hadden bijgewerkt

M2 vond het bovenop de tempelboomstronk maar wat plezant

hij geniet van zijn uitzicht of van de energie van de tempelsteen, dat kan ook natuurlijk

ik loop drie rondjes in het wiel en zing een zelfgemaakt engelstalig cirkellied  zo voor de vuist weg waarbij ik de andere steen opdraag aan de heilige Anna en dat die allen die het medicijnwiel betreden maar veel liefde mag geven, de steen ligt op het stronkje in het oosten

We doen de naastgelegen bomencirkel nog even aan

bezoeken de heilige Dennen langs het heilige sparrenbos weer  waar vrijwel niemand komt behalve een verdwaalde ree of een enkele mountainbiker

En lopen op het grotere pad terug weer veel volk tegen het lijf op deze derde kerstdag

Ik was nauwelijks thuis , M1 weer vertrokken, en het donker begon vrijwel direct te vallen, het was 4.50 uur.

Make a Free Website with Yola.