Nabij de Sion abdij (Diepenveen), dinsdag 13 september , 15 uur

Ik parkeerde heel genoeglijk op een Eigen Weg, waar ik nooit op mijn eentje in zou durven te rijden, maar ik was uitgenodigd door L te D die hieronder bij haar workshophutje gefotografeerd staat:

Het was prachtig wandelweer en we komen langs die eigen weg nogal wat springbalsemien tegen. L liet me zien hoe je kleine electrische schokjes kunt krijgen als je een zaadje aanraakt dat dan wegspringt, duidelijk een Uranus plant dus, (Maan in Waterman, of Maan/Uranus, denk ik persoonlijk). 

dit is de oprijlaan naar de Sion abdij (in de verte)

maar wij gingen de andere kant uit:

vroeger stond hier een of ander landgoed, nu is het gebied in beheer van de stichting het IJssellandschap.

restanten van een rijk bomenverleden:

een watertje

we lopen dit pad niet op trouwens:

uitleg over de bijenkasten! leuk voor de kids. Of voor M1 maar die was er niet bij vandaag.

Wij gaan het bruggetje van de "Soestwetering" over. 

kijk zie je de weegbree hieronder? L vertelt dat je die stengels met zaadjes kunt plukken, en dan de zaadjes er uithalen en roosteren, dan heb je een soortement van sesamzaad om te strooien. Dat moet ik nodig eens een keer proberen.

Dan komen we door een heilig sparrenbos. Wat weer keileuk is, is dat L het hier ook heel sacred vindt, en ik heb al vaker gezegd, dat je maar langs een sparrenbos hoeft te lopen, of de hoge energie straalt je gewoon tegemoet. Het was hier helemaal het geval, met een pad met aan weerszijden sparren. 

Dit is kunst, maar niet door de natuur. Het zijn restanten van een kunstproject door Mensen:-)

Hollandse wolken , wel Kunst van de natuur:

Dan vraagt L of ik linksaf wil (een half uur extra) of rechtsaf. Wel, zeg ik, als er links een bankje staat... het toeval wilde dat nog geen 50 meter verder er inderdaad een bankje staat links:-)

met uitzicht op de voortploegende boer

Terwijl we zo zitten te keuvelen over hutjes in Belgie en Limburg en Bomen en hun functies, stelt L voor dat ik maar eens een Makelaarsboom moest vinden . Let op de Eik links:-)

Ik ben van het type dat de daad meteen bij het woord voegt, dus dit is Makelaarseik geworden. Ik vroeg hem of mijn hutje in Belgie in april verkocht zou kunnen zijn (dat was niet al te moeilijk, zei makelaarseik), en of het hutje dat ik op het oog heb (een appartement in een boerderijtje in Zuid Limburg) tegen die tijd  nog te koop staat. Dit laatste was een zware bevalling. Hij gromde en kreunde wat. Maar hij zou kijken wat hij kon doen:-)

wederom restanten van een rijk bomenverleden. Stichting het IJssellandschap heeft hier onnoemelijk veel gekapt. 

we gaan een grassig pad door

en komen weer bij de wetering met aan de overkant het huis van L

ik zag nogal wat roofvogels, buizerds volgens L, en fotografeer er eentje long distance, op de foto lijkt het wel een reiger met uitgeslagen vleugels

is dit nou kunst van de natuur of geweld van Vliegende Mensenmachines?

Waterkers! Yamyam zou je denken, edoch

Iemand van een bepaald twelloos blote voetenpaden tuiniersbedrijf had L verteld dat ze op moest passen voor leverbot. Een parasiet die je lever opvreet... en dus plukt ze er niets van. Ik had uiteraard nog nooit van leverbot gehoord en op google vind ik wel iets over leverbot bij schapen maar bij mensen? Klik hier 

Tot slot komen we langs stromend water, de rest van onze dag zou vast weer stromen! 

Het was een verrukkelijke wandeling, zo eentje waar je energie van krijgt ipv van verliest, met prachtig weer!  

Hier hadden we het ook nog over op het bankje:

Annemie heeft Jos uit Limburg inmiddels op de hoogte gebracht dat ik naar aanleiding van zijn idee ook met boscirkels begonnen ben. L van vandaag had het idee om poppetjes te maken van natuurlijke dingen en die links en rechts bij de bomen neer te zetten, ook leuk. Annemie stuurde inmiddels een link naar het fotoalbum van Jos met fenomenale foto's van bomen. 

Terug naar de indexpagina - volgende wandeling 


.

Make a Free Website with Yola.