Sluiterdijk, achter Ruurlo, maar vlg. de tomtom in Vorden, woensdag 8 augustus 2012

het was een prachtige vroege ochtend en het zou een prachtige wandeling worden, op deze 8e van de 8e. Ik parkeerde op een plekje dat ik van te voren op google earth had uitgevogeld.  Bij een bruggetje over een of ander watertje met flink wat kruiden ernaast.

we wandelen de Sluiterdijk langs het watertje op, Jus voorop

het landgoed links behoort ene Melchior toe, wist moeders te vertellen en toen wees ze naar de rij jonge zwanen in het water

en dan? potjandorie, zien we een vreemd beest op de weg!!!!!

alhoewel het beest pikzwart is rijst het vermoeden, (na even gegoogled te hebben), dat het hier wel eens om een das zou kunnen gaan. Wow, de eerste keer in mijn leven dat ik een das zie. Daar moet je dan wel meer dan 560 wandelingen voor gemaakt hebben.

hij heeft ons niet in de gaten, de wind stond zeker de verkeerde kant op, maar als we aan komen wandelen vlucht hij het bos in.

we lopen maar eens verder, bij het bruggetje gaan we naar links

daar treffen we een groepje Nordic Walkers en ik hoor 1 ervan tegen een ander zeggen, (over ons) dat ze hier nog nooit iemand anders had zien wandelen, dit was de eerste keer. Moeders verrichte nog wat halsbrekende toeren om wat kattestaart voor mij te plukken.

op de linkerfoto nog wat mooie kerstversiering en op de rechterfoto een zomereik

We komen aan het eind van de Sluiterdijk die ook nog eens onderdeel van  het Pieterpad blijkt te zijn, en hier zouden "nooit" mensen wandelen?

We lopen nu op de Rommelerdijk, en links is moeders duidelijk de hond kwijt maar hij liep dus rechts:-)

wij gaan dat paadje van de Ruurlose boswachterij ook maar eens even in (zie je wel dat het hier Ruurlo is en niet Vorden? :-)  Het Ruurlose hekje kon wel even dienst doen als bankje want bankjes waren hier verder nergens te bekennen.

in het bos gaan we rechts een klein Ruurloos bospaadje in

klaarblijkelijk was Puck hier in de sloot er achter gedonderd. We komen uit op de hoek Rommelerdijk /Formerhoekweg waar ons een aangename verrassing wacht

te weten een Heusch Ruurloos bankje. Bij een wandeling een jaar of twee geleden waren we ook al zo blij dat we dit bankje, komend vanaf de andere kant, tegenkwamen, maar onze pauze was niet zo gezellig want ik had toen mijn sigaretten vergeten, herinnerde ik me nog. na een zeer aangename pauze vandaag, nemen we de Rommelerdijkweg voor de terugtocht.

Ruurlo heet officieel tegenwoordig Berkelland, maar of dit bord nou betekent dat we Ruurlo verlaten of juist ingaan, weet ik niet, want mijn Achterhoeks is niet zo goed als mijn Vlaams. In ieder geval is wel duidelijk dat we een grensoverschrijdende wandeling hebben gemaakt, van de gemeente Vorden (heet tegenwoordig notabene Bronckhorst) naar Ruurlo en omgekeerd. Terug bij het bruggetje ben ik nieuwsgierig en we steken het nog even over.

aan de andere kant zag het er erg particulier uit met kalkoenen op het gras, waardoor we weer omkeerden, maar op het google kaartje hierboven is duidelijk te zien dat het wel een doorgaande weg was.  Zeer tevreden over deze mooie wandeling op de eerste dag dat Mercurius weer recht liep keerden we weer huiswaarts.

..

Make a Free Website with Yola.