Spijkerdijk, Ruurlo, tweede Paasdag (1 april 2013), klein hoefblad
Sinds ik voor het eerst op de Haarweg kwam leek me dat al een interessant wandelgebied, en vanaf tweede Paasdag heb ik er drie routes verkend, samen met R te R (en hond J2) en ben niet teleurgesteld, ik vond het er prachtig. We  parkeerden de eerste keer op de kruising Haarweg/Spijkerdijk, dat alles ergens achter Ruurlo
links: moeders bestudeert knopkens (ook vandaag werden er weer knopkens voor knopkensthee verzameld). Rechts de Spijkerdijk.
er staat hier flink veel maagdepalm. erg goed voor diabetes, ik heb het zelf in de tuin en vergeet telkens er thee van te drinken. Rechts: we gaan het eerste bospad naar links in.
ik zou er overheen gestapt zijn maar moeders ontdekt dat het klein hoefblad in de bloei staat, ik heb er flink wat van kunnen plukken tot mijn grote vreugde (dat is voor het eerst)
Van het klein hoefblad worden voornamelijk de bloemen verzameld. Pluk ze met een stukje steel eraan van max. 1 cm. Ze mogen niet helemaal open zijn, omdat ze dan tijdens het drogen uit elkaar vallen. Droof ze in dunne lagen zo snel mogelijk. Ze moeten hun oorspronkelijke kleur behouden.  Van eind mei tot juli worden de bladeren geplukt, met de stelen eraan.   Ze mogen niet aangetast zijn door roest; die is zichtbaar als oranje kussentjes  aan de onderzijde van het blad. Leg ze naast elkaar en droog ze eveneens kunstmatig.  Ze mogen niet zwart worden. De gedroogde plantedelen mogen niet samengeperst worden en moeten in hermetisch afgesloten potten bewaard worden om te voorkomen dat ze vocht opnemen.
Van de bloemen wordt een slijmoplossende thee getrokken  die verlichting geeft bij aandoeningen aan de luchtwegen en daarom voorgeschreven wordt bij verkoudheid, heesheid, hoest, griep en astma. De gedroogde bladeren zijn geschikt voor kompressen op wonden en zweren. (Bron: Geneeskrachtige planten/Rebo)

we gaan eens verder
de zon scheen inderdaad, het was prachtig wandelweer!
klaarblijkelijk sta ik rechts boven op een berg of zo..
ook op Tweede paasdag gelukkig geen chemtrails
we hebben hieronder al wat hoeken om geslagen
komen dan tijdelijk weer op de Spijkerdijk maar gaan weer een pad in ergens om in de verte een bankje te zien, zowaar!
en maar niet zo een bankje, het was een heel heilig bankje, dwz de energie voelde er top
dus mediteren we daar een poosje
we vervolgen via een klein pad en komen dan nog een innig verstrengelde Eik & Berk tegen, dat is nou een Jupiter (Eik) /Maan (Berk) conjunctie.
nog een voorbeeld van de gekte van de Amerikaanse regering: een inval omdat je gereedschap voor plantjes koopt (Engelstalig) en ook slecht nieuws voor de amerikanen, de giftige stoffen sodium benzoate, sodium propionate en benzoic acid zijn nu goedgekeurd om vlees-en kipproducten houdbaar te maken, terwijl ze vroeger verboden waren.

Last van allergie├źn in de lente (als die binnenkort komt)? : knoflook, cayennepeper, tijmthee, kamille en vlierbessen schijnen er allemaal goede remedies voor te zijn.

Een prachtig lied over Pasen
Van thee van het klein hoefblad moet ik nog verslag doen. Ik heb inmiddels ook het element Vuur geproefd en dat was hartstikke vies, maar deze is het element Lucht van Shoti Maa, (van Theelust) die ik vandaag aan iemand geschonken heb met 0 procent lucht in de horoscoop, maar ik heb zelf veel lucht, en we vonden het beide erg lekkere thee. Het blijkt ayurvedisch te zijn, als ik zo de kruiden lees die er in zitten begrijp ik niets van de elementen die ze op de kruiden plakken..

Vandaag gratis bij de Speurders, een foeilelijke ring met zirkonia steen (excl. verzendkosten neem ik aan), en ook een opblaasbare jacuzzi, maar niet helemaal gratis.

.


.
Make a Free Website with Yola.