Het spikkelpad, vrijdag 11 oktober 2013
.
.
Daarna maakten jeetwee en ik eens even een ommetje, opnieuw zonder chemtrails, het was 1100 uur, om 1000 uur was het nog berekoud geweest maar de zon kwam er lekker door nu.
.
.
het werd echt al lekker warm.
.
.
en hieraan ontleent deze wandeling dan zijn naam, want het pad zag er gewoon gespikkeld uit, vooral in het echt, met al die blaadjes op de grond.
.
.
kijk daar is t'ie al, dus hierboven de Nederlandse soort en rechts de Vlaamse:-) En hieronder ook trouwens:
.
.
nog een Moonlodgefoto (BE): rechts kun je zien dat er al een tapijt aan het komen is van de Himalayan White Pine Tree dennennaalden, als het echt helemaal vol zit, is het een prachtig gezicht.
.
.
en hier de zon frontaal in de lens met enkele zonneorbs ernaast.
.
.
daarna ging de reis terug en doe ik de drie heilige dennen nog even aan.
.
.
hij heeft dan de neiging om er zeer onbenullig mee vandoor te gaan hollen zodat een van de uiteinden , mocht je voorop lopen, tegen je benen aanzwiept, want erg veel ruimtelijk inzicht heeft'ie nu ook weer niet.
.
.
hier nog meer van die dode houtzwammetjes in groepjes.
.
.
Ik had nog een stuk dr Vogel Symphytum zeep zonder toegevoegde rotzooi (cadeautje van Eseen), dus ik dacht, dat ga ik eens vloeibaar maken...
.
.
dan maar alvast water en olijfolie erbij volgens het recept en eerst leek het aardig te gaan.
.
.
zo gauw het vloeibaar leek heb ik het in een glas gedaan met de rest van de harde zeep er nog in en het op de verwarming gezet, om te gaan gebruiken als shampoo du moment dat ik weer mijn haar zou gaan wassen. Edoch, de volgende dag was het zelfs op de verwarming alweer een keiharde massa geworden.
Kortom: we zijn er nog niet:-) (Vertaling: project mislukt).
Kijk, dit is 'm dan, mijn nieuwe carport. Afgelopen zomer deed hij dienst als terrastent in BelgiĆ«, de komende winter dient hij om bevroren ruiten van het eigenwijze autootje tegen te gaan.  Op mijn eentje kreeg ik hem niet afgebroken en weer opgezet, maar Eseen was er tamelijk handig mee. Het duurde echter wel een half uurtje. En zo lang ik geen klachten krijg van de buurt, blijft'ie er mooi staan. Officieel mag je van de gemeente geen carport bouwen hier, maar hij staat mooi verdekt opgesteld en in een bijpassende kleur van het huis. Bovendien kostte die maar 88 euro, zeg nu zelf, een koopje voor een carport:-)
De soepmaker heb ik inmiddels ook besteld bij de marskramer (zonder verzendkosten tot 21 okt), en lijkt echt een koopje als ik de prijzen zo opsnor op het internet.
.
.
we gaan het bos om de hoek eens even in.
.
.
Jeetwee lag een beetje voor op zijn normale schema, hij begon meteen met stokjes
.
.
dit spul heb ik ook in de tuin in de Moonlodge in Belgiƫ waar ik nu ben terwijl ik deze NL wandeling versla. Even kijken waar de foto is gebleven.
.
.
in beide gevallen opgebouwd rond dode stammen.
.
.
maar we gaan weer even terug naar Nederland met een rennende hond en een halve groene zon op de foto links...
.
.
ik besloot de boscirkel die door onbekenden is gemaakt weer eens even te bezoeken en leg in het midden een stapeltje dennenappels neer omdat ik niets anders kon vinden om een centrum te maken (niet gefotografeerd, de volgende keer is het toch vast weg:-) Maar de cirkel lag er nog en lag er zelfs keurig bij!!
.
.
fase 2 van het stokkenspel, jeetwee vindt erg lange stokken ook geweldig leuk...
.
.
hetgeen op deze wandeling slechts drie keer gebeurde...
.
.
Het spikkelpad van de andere kant.

Dan zal ik nu even verslag doen van mijn pogingen om natuurlijke shampoo te maken volgens die "tip" van twee wandelingen geleden.
.
.
dat lukte niet zo best, de smurrie die er af kwam was nauwelijks vloeibaar te noemen en het schoot ook niet erg op.
.
.
maar het kookte in en wat er overbleef was na weet ik hoe lang sudderen nog steeds smurrie en weinig vloeibaar. Dus maar opnieuw water en olie erin.
.
foto links: inmiddels is de zeeden ook gespot door Ericius in een bos vlak bij Eindhoven!! En uiteraard is er al een mail uitgegaan of ze toeleverancier wil worden van de PTC...
De eerste hoofdstukken van dit nieuwe boek links kun je gratis downloaden via deze link:
http://superfoodrecepten.nl/ebook/download.php

het boek en dvd trainer Voor Altijd Jong van hem vind je hier
Zelf chai thee maken: http://dekruidenelf.be/blog/culinaire-kruidenbereidingen/herfstopkikker/

Dan heb ik nog wat Plutonische muziek in de aanbieding:
 
..
  
Make a Free Website with Yola.