WOLFHEZERHEUDE, zaterdag 12 oktober 2013
.
.
We parkeerden aan het begin van de Kasteelweg in Doorwerth, staken de weg over, en doken meteen het natuurgebied Wolfheze in. Dit, na een ochtendsessie van drie uur over medische astrologie. Het was stralend weer en een geschenk om daarna even lekker uit te waaien in dit prachtige natuurgebied.
.
.
we waren met z'n vieren: Eseen, Eleen, Emvier, en ikzelf (Jeeeen). De rest ging niet mee aan de wandel. Nog kansen genoeg want we gaan daar nog 11 ochtendsessies houden, maar of het altijd zulk mooi weer wordt of dat het zelfs gaat sneeuwen in de winter valt nog te bezien natuurlijk. De bomen waren vandaag wel kleddernat van de regen die eerder gevallen was, ik had een witte jas aan, dus tegen die mooie grote Beuk ben ik niet aan gaan staan.
.
.
we hebben geen dier gezien in dat gebied vol grazers hoor, maar deden ook alleen het dichtsbijzijnde rondje maar.
.
.
Het chemtrailseizoen is wel zo'n beetje achter de rug, vandaag ook geen chemtrails meer, ik zal er over ophouden, 2013 was echt een chemtrail-arm (en bramenrijk) jaar! Hoera! (Er blijken nog steeds zeer intelligente mensen op deze aardbol te bestaan die niets van chemtrails weten, vermoedelijk omdat ze eenvoudigweg te weinig naar de lucht kijken, in 2012 en ook daarvoor zou hen anders zeker wat zijn opgevallen.
.
.
ik vrees toch dat ik een beschadiging heb op de lens want die ufo blijft maar op de foto's verschijnen.
.
dan komen we bij drie Eiken aan waarvan ik verwacht had dat de energie heel hoog zou zijn, maar ik voel niets, de stammen waren trouwens ook kledder dus ik ben er ook niet tegen aan gaan staan, in tegenstelling tot emvier, die het daar wel even volhield!
.
.
ondertussen zaten eseen en eleen lekker in het zonnetje.
.
.
maar ik wacht op een echt bankje.
.
.

waar Eleen wat kiekjes van maakt.
.
.
dan lopen we achter haar aan, rond de hei, terug.
Hieronder de foto's van de prachtige paddestoelen die we vervolgens tegenkomen:
.
.
Er was iemand die dacht dat je ook van de onderkant van paddestoelen wel mooie foto's kunt maken als je de camera er onder houdt, dit is het resultaat:
.

Daarna ben ik naar België gereden al waar ik tot op heden nog niet 1 keer gewandeld heb ivm allerlei afspraken.

Nu lees ik op het internet iets HEEL interessants, er bevinden zich 5 wodanseiken en enige grafheuvels in het natuurgebied wolfheze, op deze pagina wordt een 1,6 km route er langs beschreven, inclusief waar je wezen moet om te parkeren, maar nu ik het kaartje bovenaan (achteraf) zie kunnen we er misschien ook wel komen via dezelfde route.

.

Inmiddels kan ik melden dat het shampooproject in het geheel niet mislukt is maar zelfs uitstekend geslaagd!  De zeep was toch niet hard geworden, ik heb het gebruikt, het schuimde goed, het stonk alleen nogal want er zat alleen smeerwortelzeep in.  Volgens de geleerden moet ik de volgende keer de zeep eerst raspen.
De smaak te pakken hebbende heb ik ook vochtige schoonmaakdoekjes gemaakt volgens dit recept maar dan wel met een toiletrol bij gebrek aan een keukenrol in huis.

k wil nu ook zelf afwasmiddel maken, het recept:

Meng in een fles van 500 ml : 1 theelepel zuiveringszout, 100 ml neutrale vloeibare zeep of ecologisch afwasmiddel en 1 eetlepel soda.

Voeg er 15 druppels essentiële olie toe en leng aan met warm water.

Zachtjes schudden om de ingrediënten te vermengen (niet te hard schudden want dan gaat het geheel schuimen).Hier een link naar een database met de inheemse medicinale gebruiken van de tropische planten van het regenwoud.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.