Spiribotanica walk (lijsterbes) - woensdag 30 april 2014
.
.
Omdat ik op de vorige wandeling ontdekt had dat de vlier in de bloesem stond, dacht ik vandaag eens even vlierbloesem te gaan plukken op mijn favoriete vlierbomenroute. Het roze bloemetje dat bijna op robertskruid lijkt heeft een heel ander blad, en is waarschijnlijk het ooievaarsbekje.
.
.
Deze paardebloemen heb ik 24 uur op water gehad in de koelkast, dit keer met stevia, en het gebruikt als vloeistof in een overheerlijke groene smoothie.
.
.
Een tweede bord, nu met AUB erachter, of de honden dus aub aan de lijn konden omdat de akkers net met mais ingezaaid waren. Ik ga de grasweg erachter in en kom op deze kruising uit.
.
.
Daar stond links een idyllisch bankje tussen de lijsterbessen en omdat ik al moe was voor ik begon aan de wandeling maakte ik er meteen gebruik van, maar niet, nadat ik de Lijsterbeservaring had gedaan: even heerlijk met mijn rug tussen en tegen de lijsterbes aan, om bijna in ander sferen te komen.
.
.
Daar zit ik zo dichtbij de lijsterbes, dat ik, inmiddels aardig onder de indruk van die video over hoe planten reageren, besluit om in contact te treden met het blad van de lijsterbes zonder het af te breken. De jonge blaadjes waren er telkens 11, (een Vissen getal), en de volwassen blaadjes  telkens 15, 14 aan weerszijden, 7 elk, en 1 topblaadje. En dat telt op tot 6 en is Venus).
Op mijn site heb ik de lijsterbes heel ingewikkeld onder Mars in Steenbok sextiel|Mercurius in Vissen laten vallen.. zou ik dat bij moeten stellen?  In het voorjaar is het met de zoete geur absoluut Venusiaans... en de ervaringen als je er onder staat absoluut Neptuniaans.
Ik nam een blaadje tussen twee gevouwen handen zonder het dus af te rukken en tunede in, in de hoop dat de  Spirit van de Lijsterbes met mij wilde communiceren. Het ging al een stuk beter als met het braamblad eerder.

.
En ik kreeg sterk de indruk dat de plant blij was dat ik het blaadje er niet afgerukt had. Even later, toen ik vroeg waar hij goed voor was, kreeg ik wel degelijk door dat hij goed was voor de keel. (De lijsterbessen zelf zijn goed bij een hese stem, realiseerde ik me later).
Ik was redelijk opgetogen over dit veel betere resultaat en besloot een nieuw beroep te creƫren ipv sterrensjamaan: een beroep voor een toekomstig leven:-) Maar omdat Pluto momenteel retrograde loopt zal het eerder een vage herinnering zijn aan een vorig leven denk ik zo. Ik gaf dat Indiaanse in contact treden met de spirit van planten maar eens een moderne naam: spiritueel botanicus. Aangezien dat niet klinkt heb ik er spiribotanica van gemaakt.


.
Het werd tijd om eens verder te wandelen, op weg naar de vlier.
.
.
Deze Eik vroeg ik om eens wat aan mijn vermoeidheid te doen, ik was me aan het voortslepen vandaag. Hij gaf veel energie richting de voeten. En Hulde aan Eik, want op de terugweg, een poosje later, merkte ik dat de vermoeidheid aan het wegebben was (en tot op de dag van vandaag niet teruggekomen!!). Op naar de vlier.
.
.
Eerst kwam ik nog een onbekende roze plant tegen, en bloeiende lijsterbes, maar de vlier, er waren slechts twee bloesems!!! De rest was nog niet in bloei. Klaarblijkelijk moest ik hier vandaag voor de lijsterbes-ervaring zijn, en helemaal niet voor de vlier...
.
.
ik loop terug via wat takkenbouwsels van mensen.
.
.
Op dat groene pad merkte ik dat ik mijn energie terug had, maar je kunt vaag zien dat het pad daalt, dus het liep ook beter dan de stijgende heenweg, maar toch was de vermoeidheid dezelfde dag nog over.
.
.
en dan zien we in de verte het Cloese, en pikken de auto op om weer terug naar huis te gaan.
En toen kwam de Olifant met een dikke Snuit en blies het verhaaltje uit.
.
In een treinstation:
.
  
Make a Free Website with Yola.