Aangezien mijn moeder, geboren en getogen in Enschede, niet snapte waar ik de afgelopen zaterdag "gewandeld" had (om even in stijl te blijven van deze wandelsite, hier een kaartje. Ik parkeerde eerst maar eens braaf  de buurt van het politiebureau, sprak een allochtone rondwandelende parkeerwachteres (vrouwelijk voor parkeerwachter, ik zeg het er maar even bij) aan, die vertelde dat heel Enschede 1 grote betaalde parkeerplaats was geworden. En de tarieven.. tjonge jonge..   Wel was ik diep onder de indruk van de omvang van de kastanjeboom en beuk bij die parkeerplek maar ik had mijn fototoestel toen nog op film staan ipv foto. Enfijn, ik begin aan de enorme wandeling van 5 minuten naar "de Zon".  Onder een zwaar bewolkte hemel.

Ik moet in het witte gebouw daar aan het eind zijn

En zie op de kerktoren dat ik om 10 voor 10 gearriveerd ben

En dit is dan de plek waar ik de zaterdag door ga brengen, het brengt herinneringen aan het vroegere Enschede en mijn opa omhoog, een lekker oubollige tent dus, maar wel met heel vriendelijk personeel want ik mocht achter  het gebouw parkeren om daarmee ettelijke keren wandelen naar de parkeerautomaat uit te sparen.

Peter weet hoe ik rijden moet om achter te parkeren dus die gaat met me mee naar de auto, Peter is overigens niet van het personeel van het oubollige restaurant maar bestuurslid van Astron.

De parkeerplek:-)

En nog geen tien minuten later ben ik dus voor de tweede keer gearriveerd:

Op de buitenspeelplaats staan een stel lindebomen, tenminste, ik denk dat het lindebomen zijn aan het hartvormig blad te zien.

Uitzicht vanaf het speelplein:

Het oubollige ding heeft wel een prachige naam

en de zaal was ook helemaal oke, nieuw aangebouwd of zo

Het is anders wel erg met mij de laatste tijd. Niet alleen stuur ik mijn clienten naar eiken toe, ik heb het er zelfs in lezingen over..

In de lunchpauze besef ik dat Enschede tegenwoordig ook een AKI heeft

En in de theepauze maak ik een foto van deze indrukwekkende kerk

ja, ik heb er wat afgesneden want er waren bouwwerkzaamheden aan de gang aan de onderkant van de foto :-)

Dan gaan we weer aan het werk , ik heb wel leuk werk hoor

rechterkant van de zaal

linkerkant van de zaal

voorkant van de zaal ha ha

Astron had voorbeeldig voor me gezorgd en ook voor de horoscopen van de deelnemers die geprojecteerd werden, let hier eens op de Ascendant, Leeuw, met Uranus er boven op

ik kon het niet laten om de eigenaresse van de horoscoop te fotograferen want kijk nou toch eens, ze heeft de klassieke blonde Leeuwenmanen, en is gehuld in de kleur van Uranus, echt een Leeuw verpakt in Uranus kledij dus, hoe mooi kun je het geillustreerd krijgen!

Terwijl ik naar huis reed mijmerde ik over het feit dat mijn Uranus/Jupiter periode waar ik deze dag zo enthousiast over was bijna over is en ik de Neptunus-Jupiter fase in ga, ook al ben ik nog geen 60. De omloop van Jupiter is dan ook niet exact 12 jaar, maar 11.88. Hoe dan ook, ik word de mildheid zelve binnenkort in plaats van juffertje ongeduld, vast:-) 

In juli 1994 sloeg de komeet Shoemaker/Levy in op Jupiter. Ik wandelde op dat moment langs het Twentekanaal in alle stilte om te voelen of ik iets voelde tijdens het moment van de impact. Ik vond het tamelijk shockerend, Jupiter werd verwond. Moge er vandaag weer wat herstel hebben plaatsgevonden.  Ik vond het wel een eer om de 100e aktiviteit van Astron te mogen doen vandaag want dat  was het, al 100 keer hadden ze iets georganiseerd!

Make a Free Website with Yola.