Het knopenlaantje, maandag 31 oktober 2011, klein uurtje

We parkeerden bij het eind van de Pieterpadroute onlangs, bij kasteel Vorden, op een zonovergoten maandagochtend en wandelen hier het vervolg van het Pieterpad in.

Maar dan gaan we al snel rechtsaf het knopenlaantje in. Dat  zit zo. Moeders wist te vertellen van dertig jaar geleden, dat jonge verliefde  stelletjes de neiging hadden om jonge boomtakken met elkaar te verknopen als teken van hun verbintenis.

Die takken zijn natuurlijk doorgegroeid en vandaag de dag schijnt niemand dat meer te doen, maar dit is er mogelijk een restant van.

De energie vooral zo met die zon er door was er hoog vandaag

En de beuken indrukwekkend

Ook J2 is onder de indruk van deze beuk

Mogelijk ook een restant van een knoop dertig jaar geleden:

Ik had een wit vest aan, maar het was droog, dus ik leunde toch eens even tegen zo'n beuk aan, en kreeg er weer een heel hoge energie van mee, zodanig, dat ik achterom kijk en hem nog even opnieuw fotografeer

kijk nou toch:

Alhoewel het rijkelijk vroeg in de wandeling was had moeders zin om te zonnebaden zo op 31 oktober van het jaar 2011.

Al gauw gaan we echter verder want we zien in de verte een heerschap aankomen met een aangelijnde hond. En een loslopend beest en een aangelijnde hond gaan niet samen. Twee loslopers wel. De honden mogen hier officieel loslopen en dat zal, naast de zon, de tweede reden zijn dat het hier zelfs op maandag nog best "druk" was naar Achterhoekse maatstaven.

Dan komen we bij het bruggetje weer een serie bankjes tegen maar die staan allemaal in de schaduw, dus vandaag slaan we die over.

we steken een riviertje over:

en zien potjandorie al weer een bankje, het is een bankjesrijke route hier, maar ook deze slaan we over

al weer zo'n  zonovergoten herfstplaatje

en weer een riviertje, hetzelfde riviertje natuurlijk, dat wel:-)

we gaan nu een ander bruggetje terug over en J2 ontmoet er aan de andere kant wat speelkameraadjes

ai, een steentje in de schoen

De Maan stond in Steenbok vandaag, vandaar het enigszins statige van de beukenlanen, en hier een afbeelding van duidelijk een Maan in het teken Geit met bijzondere muziek, echt geitenmuziek

Make a Free Website with Yola.