Lokatie onderzoek: Sterrebos, 1 augustus 2012

Vandaag had ik de laatste transit van Saturnus conjunct Neptunus. Ik kan niet goed inschatten of deze afgelopen periode nu een verslechtering van mijn gezondheid heeft gegeven of juist een halt toegeroepen heeft aan de verloedering:-) Ik raak al tijden lang geen druppel rode wijn meer aan, gewoon omdat ik er geen zin meer in heb, maar dat is toeval. Of toch niet?  Ik had een rotdag vandaag, hoe dan ook, al zou je dat aan de wandeling hieronder niet zeggen.  Ik was op locatieonderzoek, per slot heeft een sterrensjamaan locaties nodig die geschikt zijn, en mijn eerste uitprobeersel was het Sterrebos, met een aanlooproute vol oude bomen. Daaraan lag het allemaal niet, maar toch was deze route teleurstellend om andere nog nader uit te leggen redenen, en werd het niks met het idee hier een sterrensjamaanlocatie van te maken.

Links de Begineik en als ik er tegen aansta maak ik een foto van de parkeerplek Ampsen er tegenover

we beginnen met het laantje der apostelen, en een ervan vraag ik of hij sterrensjammaan-apostel wil worden, wat hij trouwens wel wilde

er staat er eentje tegenover en ik doe bij hem net alsof ik een client ben, om te kijken of het sterrensjamaangedoe hier zou kunnen werken. Ik leg een situatie of probleem voor, het enige wat ik me herinner is dat ik in de wandeling daarna geen antwoorden van enig belang kreeg op dat probleem, dus dat was wederom een teleurstelling met deze apostel. Ik zie dat hier ook een linde in de buurt staat getuige de foto rechts. 

er blijken nog meer mensen aan het werk te zijn behalve ikzelf:-)  Ik sta hier bij de workshopeik en kijk toch eens wat een bende orbs!!  Bij de rode schrijversbeuk ga ik verder met het Boek, het enige waar ik tevreden over ben van deze wandeling.

ook al is deze eik iets minder fors, hij is wel het opperhoofd van de apostelen, vanwege zijn ligging. Als ik er tegen aansta nog even een kiekje van de rode beuk met bankje.

het is hier prachtig, volgens mij was het vandaag al wel bloedheet trouwens

nadat ik het bruggetje (Saturnus/Neptunus) gepasseerd ben sta ik kennelijk tegen een boom aan waar ik onder de indruk raak van het uitzicht boven me

aan interessante bomen geen gebrek hier, al lijken de foto's nogal bomensaai

ook de hulst is energetisch veel interessanter dan menigeen zou vermoeden

we gaan nog eens even langs wat stevige goed geaarde bomen, resp een eik, yang,  en een beuk, yin

en dan, kijk nou toch, een beuk met een leeuwenpoot. Als je bedenkt dat mijn hele sterrensjamaangedoe gebaseerd is op het boek de Leeuwensjamaan, was dit wel extra indrukwekkend. Ik vraag beuk dan ook de Sterrensjamaanbeuk te worden voor deze wandeling. Hij gaf een heel hoge energie, reikend naar de sterren...  deze foto heeft hoofdstuk 4 uiteraard gehaald.

we komen op een andere weg en dan komt deel 2 van deze toer, we wandelen namelijk naar de ingang van het sterrebos, kijk maar:

de paden in dit bos zijn volgens dit sterrepatroon aangelegd

links een boom (tjonge jonge) en rechts diverse mossoorten

we komen langs een groen vennetje waar een mens zelfs op smoorhete dagen nog geen goesting heeft om in te gaan pootjebaden. En dan rechts, eindelijk, een soortement verhoging om eens even te pauzeren, want ik was al kilometers lang toe aan een bankje. En dat vonden we nergens behalve het beginbankje bij de rode schrijversbeuk. En daarom is deze route dan ook afgekeurd voor een sterrensjamaanroute, per slot moet je even kunnen mediteren of kunnen horoscoopsjamaniseren met elkaar niet?

terwijl ik op de zachte kussentjes platsneem en geniet van het toverachtige uitzicht, komt er een haas aangehuppeld. Maar ik wou hem niet laten blijken dat er een Mens in het bos was, dus pakte ik de camera niet.

we wandelen maar eens verder en brengen de Douglas nog een fysieke aanleungroet

bij de uitgang spreken deze twee bomen me nog aan, dus ik ga ze aanspreken, maar aan de andere kant was het zandpad al weer, en met dit mooie weer in het hoogseizoen, wel,  het stikte er van de fietsers, het leek wel een 6 baans snelweg in New York. Dus maar weer doorgelopen.

aan de overkant van de zandweg nog een moi uitzichtje met een heel oude beuk, maar ik neem niet de moeite er heen te gaan , aan bomen geen gebrek op deze wandeling, per slot van rekening

leeuwsjamaabeuk vertel ik dat het niet wat wordt met het sterrensjamanengedoe hier, vanwege het gebrek aan bankjes....

mooi is het hier wel, een waardige afsluiting van mijn Saturnus-Neptunus transit:-) Behalve mijn rotbui dan... 

Hieronder, modern astronomie-onderricht...:-)

..

Make a Free Website with Yola.