STERRENKIJKEN vrijdag 2 december 2012

Het was nationale sterrenkijkavond in Belgie en de Wuustwezelse amateurastronomen hadden drie telescopen ingericht op het terrrein van camping t Keienven, hier vlakbij. Een erg lange wandeling werd het dus niet maar wel eentje in het pikkedonker. 

Dit hieronder zou maar zo de Maan kunnen zijn, maar het kan eigenlijk ook wel het lichtje zijn wat ik aan het uiteinde van mijn donkere pad had geplaatst omdat An in het pikkedonker aankwam. Die gelukkig zo verstandig was trouwens om een zaklamp mee te nemen.

Hieronder lopen we op de Fazantendreef met in de verte lichtjes van de Bredabaan.

Al snel komen we aan bij de ingang van camping het Keienven alwaar het spektakel plaats moet gaan vinden

Naast het Keienven met daarin de weerspiegeling van een aantal mobile homes is een man druk doende op zijn Mercurius retro's  om de grotere telescoop opgesteld te krijgen.

Kijk, daar heb je de Maan met een toverachtige aura eromheen, altijd een goed teken.

Wij kregen zo eens wat uitleg met een blitse lichtstraal die helaas niet op de foto wou,  komend uit een lampje over welke ster wie was, zo werd ons de poolster gewezen, Casseiopeia (een W), Vega, de rechthoek van het sterrenbeeld de Tweelingen met Castor en Polllux (ach ja, vroeger verbeelden ze zich van alles zei de man, en kregen ze die namen mee) (Tegenwoordig heten ze bijvoorbeeld M41, net als de M1 en M2 's op deze site dus,  een andere man was lyrisch over het zien van M41 naast de Maan, door een telescoop, iets wat wij niet te zien kregen want de telescoop werd weer op zijn Mercurius retro's verplaatst en her ingesteld. Ik vroeg de man of hij ook wel eens van chemtrails had gehoord. Nee, dat had hij niet. Ja zei ik, dat komt om dat ik ook overdag wel eens naar de hemel kijk... waarop hij me wat wazig aankeek.. Dus ik besloot om het maar helemaal niet te hebben over astrologie.

In the meantime , op 24 november geloof ik, heeft de Duitse overheid haar burgers ingelicht omtrent het doel van al die chemie die de lucht in gestuurd wordt, het dient om de opwarming van de aarde tegen te gaan. A te R stuurde de link in. Kijk, zo iets is ook veel goedkoper op te lossen dan al die vliegtuigen de lucht in te sturen, want Anastasia zegt:  gewoon veel meer bomen en groen planten! en dat lijkt me nou zo logisch als wat. Natuurvervuiling versus natuur respecteren, twee houdingen, en ondanks alle DNA verandering en frequentieverhogingen van de mensen die zou moeten volgen in 2012 zie ik de overheden die simpele hogere frequentie- stap nog niet nemen, want dan zijn ze hun speeltjes kwijt waarmee ze het leven op aarde uiteindelijk onmogelijk maken. L'Histoire se repete

Uiteindelijk kregen An en ik twee  keer de kans om door de telescopen te kijken, een kleinere en een grotere, beiden waren gericht op Jupiter. We zagen vier maantjes om Jupiter heen maar verder waren we beiden niet onder de indruk. An niet, omdat ze vorige maand door een telescoop veel betere beelden had gezien, en ik niet omdat ik verwend ben met de Hubble foto's op het internet.

Wat wel weer gaaf was, was dat we een sterrenkijkkrantje met leuke poster, en een nummer van het tijdschrift Heelal meekregen  en op de achterkant van deze poster stond te lezen dat de Venus passage op 6 juni 2012 tussen iets van 01.00 uur en 05.00 uur duurt of nog later. Ik heb 03.10 genomen op de workshoppagina  omdat mijn Pathfinderprogramma eenvoudigweg dan de conjunctie laat zien, dan is Venus zeker in het centrum van de Zon.

De poster siert nu de voordeur van de Moonlodge, precies over daar waar de verf beschadigd was. Hoef ik die voorlopig niet te schilderen ha ha 

JUPITER Aftermath: in 1 van de eerste emaillessen doe ik de suggestie eens wat langer dan normaal naar een planeet of ster te kijken, in de wetenschap dat die planeet of ster in de dagen daarna een sterkere invloed in je leven zal hebben. An en ik behoren dus nu een sterkere Jupiter invloed te bemerken, en de eerste was direct diezelfde avond al merkbaar, helemaal ""per toeval"". Ik ben nog steeds in Anastasia mood en lees momenteel in deel 2, telkens voor ik inslaap een paar bladzijden. Heel inspirerend om zo in slaap te vallen. Nu deed Anastasia gisterenavond, in dat boek dan natuurlijk, de suggestie (voor je gezondheid) om eens  terug te keren naar alle geluksmomenten in je leven om dat gevoel weer wakker te roepen.  Hoe Jupiter dacht ik opeens! Ik deed het , en ging gelukzalig slapen.Er vielen me wel een aantal dingen op terugdenkend aan de echte geluksmomenten. Het eerste wat me opviel was dat de meeste momenten te maken hadden met ontmoetingen met mensen. Ik herinnerde me de glimlach van een onbekende vrouw, zo maar, op straat,  terwijl ik in de ochtenduren met mijn ochtendhumeur naar mijn auto wandelde. Het ochtendhumeur was acuut over. Ik herinnerde me de eerste zoen, waarvan ik nu vandaag de dag nog weet dat ik toen dacht dat dat moment rustig een eeuwigheid mocht duren (ik heb Venus in Vissen hi hi).  De momenten die niet geinspireerd waren door ontmoetingen kon ik op 1 hand tellen, twee keer ging het om bloemen langs de weg, uiteraard in het voorjaar, en 1 keer, toen ik tranen liet van geluk, was toen ik aangenomen was op de kunstacademie (Zon progr driehoek  Neptunus in Weegschaal in 10). Van de meeste momenten waar een mens gelukkig van behoort te zijn, van die grote momenten, een huwelijk, een huis kopen ,een auto, of iets bereiken in het leven, kreeg ik hooguit buikpijn. Bezit levert maar zorgen op als je Steenbok op cusp 2 hebt. Sinds de transit van Pluto conjunct het Galaktisch Centrum, een zwart gat,  eind 2007, kan ik me geen echt extatisch geluksmoment meer herinneren, het is nu een vrij constante vredige milde  gelukstoestand, de meeste tijd. Die toestand moet verhoogd, ik ga die oefening vaker doen. Voor mijn gezondheid uiteraard:-)

Een van mijn favorieten van Kitaro

Make a Free Website with Yola.