t'Zand, zaterdag 5 oktober 2013
.
.
druk, druk, op zaterdag, er worden zelfs paarden uitgelaten. En er zijn allerlei routes uitgezet voor paard-en wagens, voor fietsers, en dat laatste is het ergste. Als je jeetwee aan het loslopen hebt (die geen verkeersregels kent), en er weer van die enorm hardrijdende fietsers langs komen sjezen, ik probeerde hun routes te ontwijken, maar dat lukte niet helemaal, wel, dan schrik je je telkens een ongeluk.

Via de Vierblokkenweg ga ik de tweede ingang in naar het Hengelse? Zand.
.
oh grutte, ik google eens even op het Hengelse zand en krijg alleen maar youtube video's te zien van Oerend Hart en motorcrosses, OP HET Hengelse Zand wat inderdaad dit gebied is. Ik ga er maar even van uit dat die lawaaischoppers links onder op het kaartje komen en nergens anders:-)
.
voorlopig wandelen wij rechtdoor en dan naar rechts.
.
.
alwaar we weer eens bij de zandvlakte met de boomstam uitkomen.
.
.
Na de pauze gaan we rechtdoor en volgen dan het rechter pijltje.
.
.
Speciaal voor de fans maak ik extra veel foto's van jeetwee (want ook jeetwee heeft een fanclub van 1 tegenwoordig net als emtwee)
.
dit eekhoorntjesbrood plukte ik ook nog voor de reeds beschreven maaltijd en ik kwam ook de eerste tamme kastanjes tegen, die overigens slecht van kwaliteit waren, dun en zo.
De overige paddenstoelen staan iets verderop in de tweede serie paddenstoelenfoto's van het Hengelse Zand.
.
.
Hier vraagt jeetwee zich af welke kant hij uitmoet (het wordt rechtsaf)
.
.
nergens een zeeden of een himalayan pinetree te bekennen overigens.
.
.
hier en daar zijn er al weer tekenen van de herfst.
.
.
maar nergens een teken van een bankje.
Dan nu eerst het paddestoelenoverzicht voor we links af gaan bij die mooie Eik.
.
.
voordat ik was vertrokken had ik overigens een erfstuk voor mij (ahum) doorgebladerd, te weten de grote Paddenstoelenencyclopedie waar een leuk recept in stond om hallucinerende toverdrankjes te maken van de vliegenzwam. Ik liet ze echter maar staan op deze wandeling, het is bovendien toch al verboden om ze te plukken, maar ik ben feitelijk een beetje huiverig voor paddenstoelen als het geen champignons, cantharellen of tegenwoordig, ook eekhoorntjesbrood, is/zijn.
.
.
op het kruispunt stond nog een mooi boerderijtje, niet leeg voor zover ik kon zien:-)
.
.
Het pad kwam uit op deze zandweg, waar ook een hele groep fietsers (a twee) langs kwamen en aangezien jeetwee nog teeds geen verkeersregels had geleerd, hield ik hem maar even bij zijn riem. We keren hier terug.
.
.
en ik zie dat we op het Pieterpad lopen.
.
.
Er was geen bankje te bekennen geweest, dus ten langen leste zoek ik deze boomstronk even op voor een verpozing.
.
.
er stond zowaar ook nog wat wolfspoot maar die bij mij thuis doet het beter.
.
.
Bij het boerderijtje, waar we van rechts gekomen waren, zie ik dat het weggetje rechtdoor ook de route van het Pieterpad is, dus besluit ik die eens te gaan verkennen.
.
.
het begin ervan was mooi, ik ben nu eenmaal dol op dennenbomen en minder dol op loofbomen. Bij een kruising houdt het waterwingebied op, vlak ervoor doet jeetwee zich nog even te goed aan het water in het waterwingebied.
.

 .

het vervolg is dus een loofboompad.

.

.
dus gaan we maar weer eens naar rechts, heuvel op, heuvel af.
.

 .

en komen dan weer uit op het weggetje van de heenweg.

.

.
Bij de boomstam had een kindje trouwens een zandemmertje laten liggen. Plastic hoort niet in de natuur en dergelijke emmertjes kunnen goed dienen als verfemmer voor de ptc-company, als het productiebedrijf volgend jaar weer gaat draaien tenminste en we geen failissementsverkoop houden met kerst:-) Kortom, ik nam het mee.

.
dan wandelen we weer terug naar de auto.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.