VAALSER BOSSEN (Epen), donderdag 22-8-2013
.
We stopten ergens waar het mooi leek op de route Hoogcruts-Epen-Vaals-Belgie en gaan een ruiterpad in. Je ziet dat onze wandeling begon met een enorme zegening van aanwezige orbs! Dat hadden we wel nodig ook, want ofschoon het voordeel van de bossen de schaduw was (het was wederom smoorheet), moesten we flink bergbeklimmen, maar deze ochtend ging het prima.
ik kom er aan....
Het was met recht een ruiterpad en we klommen er steeds hoger op.
Ik meen weer guldenroede te zien, de echte, maar dat was dus wederom niet zo.
Ondanks het geklim, was het een mooi pad hoor!
Aangezien er op ruiterpaden natuurlijk geen bankjes zijn nemen we het er even van op deze berkenstam.
Valse salie.
Tjonge zeg, ik ken die boom! We zaten dus dichtbij de Vijlener bossen. Wel, dan kan ik nu melden dat je daar met de auto heel wat sneller kunt komen dan dat we in mei deden, gewoon via de Epenerbaan, dan kom je vanzelf op de Zevenwegenweg (zou later blijken als we weer wegrijden),. Voorlopig gaan we deze mooie laan in, terug de Vaalser bossen in.
ik was echt verrukt van dit stuk, links en rechts stonden sparren en je weet vast inmiddels wel wat ik van sparrenbossen vindt. Ze zijn heilig. Je voelt de weldadige energie (althans, ik voel het gewoon fysiek in de ruggengraat) als je er alleen maar langs loopt.
De foto's doen geen recht aan de werkelijkheid hier.
Aan het eind van dit weggetje komen we bij een welkom bankje!
M2 moest namelijk even bijkomen. Dan dalen we af naar links.
en vervolgens weer naar links, de afdaling werd steil.
En daar komt Willemijn aan op de fiets, die trok het niet. Haar man kwam fietsend en wel boven tot stilstand en vertelde ons dat Willemijn er nog aan kwam, mocht je  abusievelijk denken dat we Willemijn kenden:-)
na verloop van tijd komen we op een groter pad.
ik sloeg die boomstam over en verdiepte me in het huwelijkse leven van twee torren.
dan dalen we weer af op ons ruiterpadje van het begin.
Mooi he?
Terug de auto in, op weg naar Belgie.
.
.
Natuurlijke huidolien die de huidporien niet laten dichtslibben: amandelolie (kan 6-9 mnd bewaard blijven; argaanolie (ook goed voor de haarpunten), en abrikozenpitolie (bron: Natural news)
 
..
  
Make a Free Website with Yola.