Velhorst: woudreuzen? Dinsdag 10 december 2013
.
Het was een prachtige zonnige dinsdag, waarover ik in mijn nieuwste daily onder meer schreef:

Dinsdag is de dag van de bruisende idee├źn! Waar je wellicht gisteren ook al "last" van had. Mercurius staat in het enthousiaste teken Boogschutter driehoek de bruisende planeet Uranus, de planeet ook van vernieuwing en van de astrologie.  Bedenk maar eens iets nieuws, op welk gebied dan ook, want dat heeft dan vast een heel goed effect.

De driehoek is exact om 18.02 uur, maar je voelt de verruimende geestelijke energie de hele dag.


En dus maakte ik een goddelijke geestverruimende wandeling.

.
Op het bordje las ik iets over bomenkap om woudreuzen te beschermen, pas toen ik de foto hier neerzette, zag ik dat het om Toekomstige woudreuzen gaat.... ik las dus iets te snel want ik maar aan het speuren naar woudreuzen op deze wandeling. En toekomstige woudreuzen? Wat een optimisme zeg..
.
.
Vandaag was ik alleen met de zon. Op fotoacademies en zo leren ze je dat je nooit foto's moet nemen tegen de zon in, maar altijd met de zon achter je. Maar ja, ze leren je ook dat het gevaarlijk is om met open ogen in de zon te kijken (sungazen), en toevallig vind ik die zon op die foto's leuk.
.
.
En deze koei vond ik ook leuk, een koei die vast de hele dag nog geen ander menselijk wezen gezien had, omdat hij zo staarde en niet eens reageerde op mijn vrolijke goedemorgen geroep.
.
.
We wandelen door en zien dan een grove den op de kapnominatie staan, om die "woudreus" er achter meer kans te geven.
.
.
Doorlopend staan er wel bomen op de kapnominatie maar geen woudreus te bekennen. Als men de bomen nu eens gewoon met rust laat, over natuurlijk bos gesproken, dan heb je wellicht kans dat het bos zelf wel woudreuzen creeert. Het enige dat de boswachters dan nog hoeven te doen is de paden beloopbaar te houden...
.
.
een gekapte boom, die van binnen helemaal hol was, de eerste boom (geloof ik) die ik tegenkom die inderdaad ziek was aan de binnenkant.
.
.
wel een mooi gezicht, zo'n holle boom.
.
.
dan kom ik bij een kruising aan, gemarkeerd met het puntje naar links, op het routekaartje. En de foto rechts laat het laantje naar links zien. Daar ben ik niet ingegaan.
.
.
Ik ging naar rechts, langs een stel Amerikaanse Eiken, en tik deze hierboven nog even aan, om hem te vragen mee te doen met het Heilige Grid van de Amerikaanse Eik.  De boom was nog niet echt wakker, maar gaf even later een positief energetisch antwoord.
.
.
Een bankje, in het zonnetje, heerlijk!
.

Ik kom dan weer uit op de Lageweg en besluit een parallelweggetje door het bos te zoeken, terug naar de auto.  Even een eindje rechtdoor, de Lageweg over, op het vervolg van de Velhorstroute om iets naar rechts te zoeken.
.
.
En dat lukte perfect. Een rhododendronlaantje, waar ik de energie van de rhododendron nog even gevoeld heb, die was matig, ze waren ook nog in slaap of zo.
.
.
Het bankje had ik niet nodig, ik kwam er net van eentje vandaan. Maar aan de Eik er schuin tegenover vraag ik eens even wat dit voor laantje was. Wel wel wel, het was het laantje van de Gelukzaligheid!
.
En het laantje kwam keurig uit bij mijn geparkeerde vehikel. Gelukzalig keerde ik terug naar huis.
 
  
Make a Free Website with Yola.