Vissenaken, serie Tuinen & Tienen #2, zondag 29 juni 2014
.
.
Deze foto met Engel & Maan nam ik nog op Hugo's estate, waar vandaan Emeen, Emtwee, Hugo & ik vertrokken, op weg naar Vissenaken, ligt in de buurt van Tienen. Ligt in Vlaams Brabant. Een lange heen-en weerrit die Lucrece toch maar mooi elke maandagavond dat we medische astrologie les hadden onder het dak van deze Engel & Maan maakte. Maar wij hadden onderweg toch stortbuien, niet normaal meer.
Dus sprak ik vanuit de auto de Eiken onderweg aan om het vooral droog te houden als we in Vissenaken zouden arriveren.  Hetgeen ze min of meer deden, maar niet helemaal...waardoor je ernstig teleurgesteld raakt als je foto's had verwacht van de eerste permacultuur tuin ooit gesticht in BelgiĆ«.
.
.
Vanaf onze Vissenakense parking lopen we langs een tarweveld. Er waren wel heel bijzondere bezoekers op de open dag van Yggdrasil, althans, ze hadden bijzondere voertuigen! Dit is een trapmobiel. Oftewel een fiets!
.
.
Vanwege de stortbuien onderweg leefden we in de illusie dat we de enige bezoekers zouden zijn, nou, mooi niet, het stond tjokvol met auto's, langs de weg en op de parking verderop, waar wij vandaan kwamen. De buren van Yggdrasil hadden een interessant bord staan.
.
.
Wat wilde nu het geval? Hondjes mochten niet mee naar binnen bij Yggdrasil, en aangezien ik tegenover de parking een leuk landweggetje had gezien, dit landweggetje dus, besloot ik Emeen een plezier te doen (dacht ik) door na die lange autorit met hem aan de wandel te gaan. Hugo & Emeen zouden een rondleiding door Frank krijgen. Frank schrijft leuke artikels en maakt de website over de Natuurlijke Moestuin
.
.
Ik moest Emtwee wel aan de lijn houden, de hele route, anders was hij linea recta teruggerend naar zijn baasje, of liever gezegd bazinnetje.
.
.
Soms leek het net een koppig ezeltje, hij wilde aangeven dat hij echt niet mee wilde. Alsof ik dat niet wist.
.
.
Het bleek een heuse officiele wandelroute te zijn. Zonder dat er ook maar ergens bankjes te bekennen waren trouwens:-) Nog geen boomstam..
.
.
Het is hier kennelijk een fruittelersgebied, want ook de permacultuurtuin van Yggdrasil  bleek (zo hoorde ik later) voornamelijk uit fruitbomen te bestaan.
.
.
zo te zien gaat het om een soort vogels bij gorzen, engels : sparrows (heb even gegoogled).
.
.
mooi, dat graan.
.
.
op een T splitsing gaan we naar links. De lucht begint vervaarlijk te betrekken, maar het was nog steeds droog. Ik besluit terug te keren. Emtwee gaat in de auto en ik begeef me naar Yggdrasil, vlak voor ik er aan kom gaat het plenzen.
.
.
ik zie nog kans hun kruidenspiraal te fotograferen. Maar dat was het dan ook wel. Het regent dat het giet, ik wacht op Hugo en Emeen, leen dan hun paraplu, en haal de auto op, zodat ze droog bleven. En wij tuffen via Brussel weer terug naar huis.  Het was een interessante dag. Alleen heb ik die permacultuur tuin nog niet in levende lijve gezien:-) De website van yggdrasil.
.

.
..
  
Make a Free Website with Yola.