Vlierbessenwalhalla op de Schimmeldijk, dinsdag 1 okt. 2013
.
Eenmaal terug in NL ging ik dinsdags even naar Vorden en ontdekte dat de Waarleweg weer open was vanaf de rotonde.
.
Ik kon al snel parkeren bij waar ik eens eerder op een bankje zat en dacht: hier moet ik eens parkeren om verder te wandelen.
.
.
Alhoewel de zon wel doorkwam, was het best koud, vanwege de wind of zo.
.
.
Het was wederom een chemtrailvrije dag. Onlangs zag ik echter later in de middag wel een keer chemtrails aan de avondlijke hemel in Lochem. Ze zijn dus nog niet helemaal verdwenen, helaas.

De vlierbessen laat ik in eerste instantie nog even hangen, ik had alleen mijn tas bij me en geen plastic vervoersattributen.
.
.
Dan kom ik op een kruising met notabene de Lindeseweg. Die is echter van asfalt en eerder interessant om van deze kant uit eerst eens een eindje met de auto in te tuffen.
.
.
rechtdoorgaan is ook geen optie, want aan het eind tuffen allemaal auto's voorbij, die Schimmeldijk eindigt weer op de grotere autoweg. Ik keer om en lees tot mijn verbazing dat van hieruit de Kiefskamp maar 900 meter verderop ligt.
.
terug loop ik langs de andere kant van de weg
waar ik zoveel vlierbessen tegenkom, dat ik nu de verleiding niet langer kan weerstaan. Ik kieper ze dus nu gewoon in mijn tas (die ik thuis natuurlijk wel op de kop moest houden om alle besjes er weer uit te krijgen) Ik bleek ook een lieveheersbeestje geimporteerd te hebben.
en nog meer vlier, er waren wel 7 van die struiken.
en dit was de superoogst. Het kon niet eens in 1 keer in mijn grootste pan, de eerste twee flessen zijn inmiddels gevuld, de pan heeft vanmiddag voor de tweede keer vol bessen met water en stevia gekookt. Nachtje laten staan en dan door de trechter in de flessen. Dat wordt weer genieten.
..
  
Make a Free Website with Yola.