VLIERBESSENROUTE, vrijdag 30-8-2013
.
Op de vlierbloesemroute in het voorjaar kon ik de juiste vlierbomenplek zo gauw niet vinden maar vandaag op de vlierbessenroute wel. Ik parkeerde tegenover dit kasteel en ging het kruidenrijke zandpad in.
Bij een kruising: wat zal ik doen? Ik kies voor links (ik zal later via rechts weer terug komen). Al snel zie ik dat ik op de goede route zit.
En dat was dus ook zo. Ik heb hier alle nog niet uitgedroogde vlierbessen weggehaald, zorgvuldig de onrijpe besjes er uit gehaald, eenmaal thuis, en er limonade met stevia van gemaakt, die al lang op is. Je kunt het trouwens volgens Suze ook door de salade doen, gewoon direct van de boom geplukt (en gewassen dan). Dat is inderdaad erg lekker.
Maar toch is het licht giftig als je het rauw eet: klik hier
Je moet er dus maar een klein beetje van door de rauwkost doen.

En passant neem ik ook nog wat lijsterbes mee.Ik ga ze drogen voor mijn hese stem.
Na het gepluk ga ik rechts af in plaats van de Lochemse Berg op.
en vind daar al snel een leuk bankje
Onder de bescherming van deze vierdubbele Beuk. Rechts de oogst van de dag.
Het uitzicht vanaf het bankje, het is wederom een chemtrailloze dag.
Ik ging verder met de houding van "natuur, laat me je geschenken maar zien". Wellicht was het grootste geschenk dat ik een enorm goede conditie had vandaag (die duurde tot en met de maandag erop:-). Maar er waren ook nog wat kamillebloempjes in de aanbieding.
Dan kom ik weer op het kruispunt en besluit het schaduwrijkere pad terug te nemen in plaats van de zonnige zandweg want het was weer hartstikke warm namelijk.
En aldus kom ik langs een pauw en weer terug op de weg waar in de verte mijn automobieletje geparkeerd staat. En tot mijn verbazing zingt Nina Hagen mantra's (al meer dan 13 jaar), en nog mooi ook! In sommige van haar tracks is te horen dat ze ook wel lijsterbessen kan gebruiken..
 
5 kruiden die hartstikke goed zijn voor je lever (bron natural news)

*melkdistel
*madeliefje
*burdock
*artisjok (nou ja kruid..)
*klitwortel
*kurkuma (geelwortel, ga ik vandaag ook proberen door de verf te doen om een ander kleurtje te krijgen:-)))

(ps: dat zette geen zoden aan de dijk.)
..
  
Make a Free Website with Yola.