HEMEL & AARDE WALKSHOP IN LETTELE, 13 juli 2011

Lettele ligt vlak bij Bathmen achter Deventer. We hadden iedereen gesommeerd om om 11.00 uur bij het  vlaggetje te zijn en ""iedereen"" was er precies op tijd, te weten I te D, A te R, M1, M2 en ikzelf.  Het regende.... en dat had ik niet besteld.

I te D had haar speciale Hemel & Aarde paraplu meegenomen, aangeschaft op onze Uranus-in-Vissen boottrip in 2003 in het museum van Eise Eysinga!  Ze herkende A te R en M1 en M2 van de foto''s op deze pagina''s en wij gingen aan de wandel.

We begonnen het eerste deel met een "Jappa" wandeling, geleerd van Annemie.  In stilte en gedachten verzonken liepen wij het mooie pad af onder onze plu''s.

Waar de roze bloemetjes ons gisteren nog overdonderden, zagen we ze vandaag niet eens (ik ook niet), hetgeen waarschijnlijk komt door dat we in gedachten verzonken liepen.  Toch was het wel de bedoeling van alles waar te nemen, en aldus zagen wij reigers (mislukt op de foto) en een ree (sommigen, ik niet).

Dapper loopt het beest mee in zijn regenkledij, maar ach arme.. 

Hier was het losgegaan en kon hij geen stap meer verzetten (of wilde dat niet) tot het weer goed zat.

we lopen weer vrolijk door, in stilte nog steeds.  En dan gebeurt het:

Opeens zie ik deze bomen die voorbeeldig het thema van onze walkshop weerspiegelden (het thema was Jupiter / Eik en Saturnus / Beuk, deze Eik en veelstammige Beuk zijn met elkaar vergroeid. En weet je wat zo bizar is? Gisteren waren ze me nog niet eens opgevallen ook niet. Tijdens onze walkshop vandaag ging de Maan overigens van Boogschutter naar Steenbok.  We hadden van te voren de mensen gevraagd mobieltjes thuis te laten om de eventueel aanwezige orbs niet te verstoren grinnik.  En daar kwamen ze dan, bij deze boom!

Deze Eik gaf echt een mega energie langs mijn ruggengraat. Beuk heb ik uiteraard niet geprobeerd alhoewel het misschien wel beter zou zijn om wat discipline aan te leren. 

Met Maan oppositie Neptunus is deze juffrouw helemaal energie-gevoelig, ze had overigens  vastgesteld dat er een Leylijn liep onderlangs het grintpad waar we eerder liepen. 

We lopen door en komen bij het bankje waar de eerste vijf minuten van de lezing van vandaag gehouden worden. Het werd een staande receptie want ik had de vuilniszakken om over het natte bankje te leggen in de auto laten liggen.  M2 en I te D luisteren aandachtig naar het relaas.

Oh, A te R luistert ook:-)  Ik vertel het verhaal van hoe ik opeens mijn koffie zwart drink dank zij Eik en daardoor een lagere bloedsuikerspiegel heb verworven  en hoe, als ik dat een arts zou vertellen, ik vast opgesloten word en zo..

Tja, geloof het of niet, dit is mijn normale lesgeefhouding:

En dan missen er opeens een heel stel foto''s, tot we weer bij de parking zijn aanbeland alwaar we de biologische verantwoorde suikerloze appeldingen van A te R met veel smaak nuttigen:

Bovenop liggen kersen. Dat je het maar weet.

We hadden ook nog thee bij ons maar eigenlijk was het zo nattig en zelfs koud, dat we besloten om de workshop sessie in het nabijgelegen restaurant te houden, waar we heel sjiek, een apart zaaltje kregen, de vloer flink vervuilden met onze modderschoenen, 1,5 uur zaten op 1 kop koffie vanwege het budgetaire gehalte van de walkshop, en ik vrolijk tegen de juffrouw zei bij het afrekenen dat we binnenkort terugkomen (begin september wordt dat), waarop de juffrouw aardig zuur keek:-)

Make a Free Website with Yola.