Wassinkweg, woensdag 19 maart 2014
.
.
We werden verwelkomd door een kudde schapen toen we de Wassinkweg, ergens bij Zelhem of zo, inliepen, een rechte weg, die recht zou blijven. Op de heenweg ging Jeetwee nog braaf mee, maar op de terugweg had hij er genoeg van, hij wilde bos zien. Dus de rode slingerroute is de route die hij op de terugweg maar nam.
.
.
De Wassinkweg dus.
.
.
Na een tijdje moesten we even een grotere weg (de Ruurloseweg) oversteken om vervolgens het volgende rechte stuk Wassinkweg in te kunnen.
.
.
Er viel hier nog wel wat te sprokkelen, niet veel, maar er was wel flinke bomenkap geweest.
.
.
Waardoor er in ieder geval nog een bankje was ontstaan voor vermoeide wandelaars.
.
.
Dat leuke rode stukje hout was helaas onbereikbaar, want het lag aan de overkant van een diepe greppel.
.
.
Een leuk Achterhoeks boerderijtje.
.
.
Als we de volgende weg oversteken komen we bij de Helderboomsdijk. Je ziet al meteen dat de bomen helder licht afgeven daar,,
.
.
dan verdwijnt jeetwee even het weiland op; op de terugweg zou hij het nog een keer doen om daar een haas te achtervolgen, helemaal rond de boerderij. Ik dacht even dat ik hem toen niet meer terug zou zien voor het eerstvolgende kwartier, maar het viel mee. De haas was vast sneller. Ik ga tot aan de bocht en keer dan om.
.
.
Op foto#22 begint jeetwee al in het bos langs de weg te banjeren.
.
.
terug bij het bankje is jeetwee ook een beetje uitgeraasd.
.
.
rechts de oogst die de volgende dag in de superfoodboerenkoolsoep met de el. soepmaker ging.
.
.
we steken de Ruurloseweg weer over en je kunt aan de rimpels in het water wel zien waar jeetwee zojuist zijn poten had.
.
.
Dan komt er een peerd voorbij dat uitermate schichtig reageerde op dit huisje, alsof er boze geesten rondwaarden (want er was niemand thuis).
.
.
dan zijn we weer terug bij de schaapjes die een grote belangstelling aan de dag leggen voor jeetwee.
.
.
leuk he, die schaapjes op rij. De foto rechts is een beetje mislukt, er zat een auto achter me dus ik kon niet stilstaan terwijl ik die foto neem van een enorme vierdubbele eik onderweg als ik jeetwee terug breng naar zijn logeeradres op de Eikenlaan.
.

Youtube video┬┤s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER

.
Van de afdeling consumentenvoorlichting:
schrijft  mevrouw Appeltaart naar aanleiding van het hieronder uitgekomen boek, geplaatst op de dailies: nou, bij de Plus hebben ze groentefriets hoor.
Kijk, in de eerste plaats gaat het hieronder in dat boek niet over friten maar over brood van groenten. Maar in de tweede plaats is mevrouw Appeltaart aka Maagd-ascendant ook niet de eerste de beste als het om gezond eten gaat. (Appeltaarten uittesten in restaurants is haar enige zonde geloof ik).  Dus toen ik daarna bij de Plus kwam nam ik zo'n zak mee. Kosten, maar liefst schrik niet, 2.99 euro. (Dat is bijna 6,5 gulden). Maar soit, wie het breed heeft laat het breed hangen niet? Thuisgekomen kijk ik eens even naar de ingredientenlijst:
Groenten: 75%, te weten witte bonen, wortel & mais). De rest is troep: scharrel-eiwit (oke, dat is oke), gemodificeerd zetmeel (foei) , plantaardige olie (ze bedoelen koolzaadolie, foei), maiszetmeel, kruiden en specerijen. (oke).
Het smaakte, gebakken in de hetelucht oven, trouwens wel lekker, daar niet van:-)

  
Make a Free Website with Yola.